Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu. „Este o cifră impresionantă”

6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu. „Este o cifră impresionantă”

Cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu se va desfășura în acest weekend pe străzile orașului. 9000 de alergători vor susține anul acesta cauzele înscrise în proiect, iar 600 de voluntari îi vor încuraja de pe margine și vor avea grijă ca evenimentul să se desfășoare fără incidente. Potrivit Anei Bugneriu, directorul Fundației Comunitare Sibiu, 6 % din populația Sibiului va alerga la competiție, iar peste 50 de alergători internaționali vor fi prezenți, de asemenea, la start.

Citește și: Nou record: aproape 9.000 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu. „Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită”

„Anul acesta am calculat și să știți că 6% din populația Sibiului aleargă la maraton, este o cifră impresionantă având în vedere că nu doar acești oameni alergători sunt implicați în eveniment, ci mai sunt câteva mii de donatori plus toți cei care vin să-i susțină în Piața Mare, prietenii, familia, publicul nostru care este parte din eveniment. (..) De multe ori când merg spre casă aproape pe toate străzile pe care trec văd pe cineva antrenându-se ceea ce este un lucru minunat și ne bucurăm că se întâmplă așa.

Avem peste 50 de alergători internaționali, cei mai mulți vin din Germania, pe locul doi, Regatul Unit al Marii Britanii, avem alergători din Italia, Irlanda, Grecia, Cehia, Turcia și Austria”, a spus aceasta în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 22 mai. 

Cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va cuprinde cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului. După un număr record de aplicații din partea comunității sibiene, membrii juriului au stabilit că 51 de proiecte vor merge mai departe, cele mai multe de până acum, iar printre acestea se regăsesc proiecte culturale, amenajări de spații verzi, proiecte dedicate sănătății sibienilor, proiecte educaționale, proiecte dedicate bunăstării animalelor domestice și sălbatice, proiecte dedicate celor mici, dar și vârstnicilor.

Maratonul Internațional Sibiu 2024 va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă, pe 25 mai, se vor desfășura cursele de adulți, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor.

În prima zi a evenimentului se vor pune în mișcare participanții înscriși la următoarele curse: Maratonul Continental (42,2 km), Semimaratonul Joyson (21,2 km), Crosul MultiversX (5,3 km), Decathlon TeamRun (21,1 km), Squad Race by Zacaria (3,4 km), Wenglor 10k (10 km), Pași pentru oraș by Bilstein (probă de mers de 3,4 km). Copiii vor avea o zi dedicată lor, duminică, urmând să alerge la următoarele categorii: 4-5 ani (500 m), 6-7 ani (700 m), 8-9 ani (1000 m), 10-12 ani (1250 m). La fel ca în ultimii ani, cei care nu vor putea fi în Sibiu în ziua evenimentului, vor participa la „Aleargă peste tot” cu GLS, între 25 mai – 28 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 2 luni

Sa te ții de ras când o sa gâfâie tot centrul. Oare restricții de tonaj pentru circulația pe trotuarele și drumurile publice nu se aplica și la bipede?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus