Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Ioana Urdea, arhitectul șef al Sibiului, se pensionează de vineri. Marius Jivan va asigura interimatul

Ioana Urdea, arhitectul șef al Sibiului, se pensionează de vineri. Marius Jivan va asigura interimatul

Mandatul de arhitect șef al Sibiului se încheie, pentru Ioana Urdea, în cursul zilei de joi, 23 mai. În ultimii ani, direcția condusă de Ioana Urdea a înregistrat fluctuații ample de personal, care au dus la încetinirea activității Urbanismului sibian.

Ioana Urdea putea să își prelungească mandatul de arhitect șef cu încă trei ani, potrivit legislației în vigoare. Zilele trecute a anunțat oficial că nu va uza de această prevedere legală.

Astrid Fodor, primarul Sibiului, spune că procedurile de angajare a unui nou arhitect șef vor dura cel puțin o lună și jumătate. „Săptămâna trecută am fost înștiințată de către doamna Ioana Urdea, arhitectul șef al Sibiului, că data de 23 mai va fi ultima sa zi de activitate pe această poziție, solicitând pensionarea la limita de vârstă. În acest context, am purtat discuții cu secretarul general al municipiului Sibiu și cu șeful Serviciului resurse umane pentru a identifica o persoană dintre angajații acestei Direcții care să preia interimatul, având în vedere faptul că, în conformitate cu prevederile legale, concursul pentru ocuparea postului de arhitect șef se poate iniția doar după ce postul se vacantează, iar procedurile de angajare durează minim 45 de zile, conform termenelor din procedurile legale”, răspunde primarul Sibiului, Astrid Fodor, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Arhitectul șef al Sibiului nu a dorit să comenteze acest subiect. „Nu discut despre pensionare. Întrebați la personal”, a răspuns Ioana Urdea, pentru Turnul Sfatului. 

Ioana Urdea a devenit arhitect șef interimar al Sibiului în 2009, după ce interimarul din acea perioadă – Dorin Laschescu – a demisionat invocând motive personale. Klaus Iohannis, primarul din acea vreme, a fost cea care a ales-o drept arhitect șef interimar, în același an Ioana Urdea promovând și concursul organizat pentru ocuparea definitivă a postului.

Consilier al primarului Sibiului?

În contextul pensionării arhitectului șef, în diferite medii locale s-a răspândit informația că Ioana Urdea ar urma să revină în administrația locală din postura de consilier al primarului Sibiu. În cabinetul căruia, în acest moment, se află și Gheorghe Pătrașcu, sibianul care a deținut și funcția de arhitect șef al Bucureștiului și care o consiliază pe Astrid Fodor pe chestiuni legate de urbanism.

„Când se va afișa ceva oficial, vom discuta”, a refuzat să dea detalii pe acest subiect Ioana Urdea. Nici Pătrașcu nu a dorit să facă declarații pe subiectul necesității unui al doilea consilier personal pe probleme de urbanism în cabinetul primarului Sibiului. Care primar a arătat pentru cititorii Turnul Sfatului că, de fapt, a fost vorba de o discuție informală, care nu a mai avansat, ca urmare a discuțiilor cu cel care va asigura interimatul.

„Dat fiind faptul că în această Direcție este angajat foarte puțin personal, în ciuda repetatelor concursuri pentru ocuparea posturilor, iar în prezent angajările în administrația locală sunt blocate de Guvern, doamna Urdea și-a manifestat disponibilitatea de a-și ajuta colegii 2-3 ore pe zi, dacă este nevoie, chiar și după ce se pensionează. În acest context am discutat cu cei responsabili de sectorul resurse umane ce soluții legale ar exista, în cazul unui blocaj, până la ocuparea postului de arhitect șef. Una dintre variantele propuse a fost cea de angajare a doamnei Ioana Urdea pe post de consilier al primarului, fără drept de coordonare a Direcției sau drept de semnatură, cu alte atribuții decât cele ale domnului arhitect Pătrașcu. A fost o discuție informală, nu am luat nicio decizie în acest sens, pentru că nu este cazul. Am avut o discuție cu persoana care va prelua interimatul, în speță domnul arhitect Marius Jivan, care s-a arătat încrezător în a gestiona situația până la ocuparea postului prin concurs”, a transmis primarul Astrid Fodor.

Marius Jivan, arhitectul care va prelua interimar funcția de arhitect șef ocupă în prezent funcția de consilier superior în cadrul Direcției de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Sibiu.

Citește și Sibiul a rămas în urbanismul gol

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

In sfarsit

Acum 3 săptămâni

ALELUIA ! Se pensioneaza un DINOZAUR ! Doamnă Urdea ați nenorocit Sibiul cu paralizarea urbanismului si a investitiilor !!! Fug investitorii de Primaria Sibiu ca dr@cii de tămaie. 3-4 luni pentru un amarat de CU pt un bransament.... Rusine!

 

Raspunde

Kokos

Acum 3 săptămâni

Doamne-ajuta , bine ca scapam de ea! Numai sa nu scapam de dracu si sa dam de muma-sa!

Raspunde

Adrian

Acum 3 săptămâni

Du-te si i-ai si pe sobolanii care au invadat orasu asta de nu mai ai loc de ei aici.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 3 săptămâni

Despre distrugerile, falsurile si profanarile complicilor; Sandru, Veseli, Racovita, etc, refuza sa discute doamna arhitect sef.

Raspunde

Pol-Pot

Acum 3 săptămâni

Mare minune!

Raspunde

Dan

Acum 3 săptămâni

Sa plece ca a distrus urbanismul a distrus serviciul si e incompetenta si doamna Fodor sa nu-i mai asigure o sinecura ca nu mai are pile, sa plece in vacanta ca ajunge

Raspunde

Cristian

Acum 3 săptămâni

Duca-se pe apa sambetei. Un dezastru de arhitect sef Ioana Urdea. O catastrofa.

Raspunde

VP

Acum 3 săptămâni

Cea mai buna stire din ultimii 10 ani!

Raspunde

Sibian

Acum 3 săptămâni

Mi -aș dori sa citeasca aceste comentarii si sa stie ca majoritatea sibienilor gandesc si vorbesc de ea asa.Inca n am auzit pe nimeni sa o vorbeasca de bine.Sper ca dupa ce iasa in pensie sa nu mai lucreze asa cum fac toti bugetarii ca sa incaseze si pensie si salariu
Raspunde

Eu

Acum 3 săptămâni

No acum să vedeți beții in cârciume......

Raspunde

Aleluia !

Acum 3 săptămâni

ciumele, ciocoii aroganti ce se cred atotputernici si cozile lor de topor sunt efemeri. Maria sa TIMPUL rezolva ... toate gainariile si toti gainarii.

Raspunde

Cornel

Acum 3 săptămâni

Ce bine ar fi daca s-ar pensiona si madam Fodor! Asa, din 9 iunie!

Raspunde

Dinica

Acum 3 săptămâni

URS Cornele?
Raspunde

Valjan

Acum 3 săptămâni

Bine ca a scapat Sibiul de cea mai INCOMPETENTA fiinta din Primaria Sibiu. Aceasta nulitate este intrecuta in incompetenta doar de nulitatea din fruntea statului a carui pupila este!!! Marsh la groapa de gunoi a orasului pentru ca doar atat meriti!

Raspunde

Eduard

Acum 3 săptămâni

Arhitect? Asta? Pfff... Am înțeles că era ceva fină/nașă de-a lui Iohannis. Du-te, învârtindu-te! Și ia-o și pe madam Fodor cu tine. E și aia primar cum ești tu arhitect. ***** ... Două care au nenorocit Sibiul.

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios

Raspunde

Dandru

Acum 3 săptămâni

Tu ce meserie ai Eduard? Esti cumva debaraseur la Soma? Trebuie să fii foarte priceput...
Raspunde

Adrian Cosmin

Acum 3 săptămâni

Incompetenta, aroganta și indolenta din serviciul de urbanism ia sfarsit! O femeie protejata de Johanis.

Raspunde

Elena

Acum 3 săptămâni

Doamne ajuta!
Raspunde

John Doe

Acum 3 săptămâni

Ziua de 24 mai (când va scăpa Sibiul de ea) ar putea fi declarata sărbătoare de interes local. Se poate pensiona lejer, cred că are între timp sute de frigidere pline de carne, donate de sibieni și investitori.
Raspunde

Cisnădian din Cartierul Arhitecților

Acum 3 săptămâni

Dragi sibieni, puteti scăpa și de pensionara **** doar prin participare masivă la alegerile din 9 iunie a.c. și printr-un vot dat fie candidatului independent, fie candidatului alianței Dreapta Unită! 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Prejbeanu

Acum 3 săptămâni

De ce oare in cartierul Arhitecților își fac campanie candidații din județele din Sud? Probabil recomandarea votului se referă la acele județe!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Arhi tect

Acum 3 săptămâni

Ce tare, nici Aci Dutu, Bambolero, Puscasu Marin si restul postacilor primariei nu s-au activat sa o apere, sau sa dea minusuri. Ceea ce spune multe despre nulitatea absoluta
Raspunde

Tot arhi tect

Acum 3 săptămâni

Oricum, bine ca a plecat ea, ca i-a scutit pe candidatii la primarie, in frunte cu Bibu, sa raspunda la intrebarea de 1000 puncte, daca urmeaza sa o demita sau nu. Doar in Gavozdea si USR aveam 100% incredere ca ar fi dat-o afara, fara a pune alt "dinozaur" cu pile de partid
Raspunde

Arhi cunoscut

Acum 3 săptămâni

Întâ fă-ți buletin de Sibiu și apoi fă-ne recomandări!
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 3 săptămâni

Stimați ante-comentatori, înțelepciunea românească are diverse vorbe... Prima la care mă gândesc este: Am scăpat de dracu și vom da de taică-su. La fel, îmi vine în mine înțelepciunea internațională, despre diferenșa dintre un pesimist și un optimist. Eu propun să continuăm să ținem sub observație departamentul de urbanism, chiar dacă suntem doar cititori de ziar, pentru că niște concluzii preluminarii vom trage doar în 2-3 ani.
Raspunde

Titi

Acum 3 săptămâni

La Casa de pensii așteptau două dosare de la Primărie, așa au anunțat. Să rezolvăm cumva problema.
Raspunde

ANITA

Acum 3 săptămâni

ALELUIA !!! DOAMNE AJUTA! Am scapat de omul negru.A facut numai necazuri oamenilor de buna credinta . A facut doar pe placul marilor dezvoltatori cat si a sistemului " din primarie.
Raspunde

K.Samuel

Acum 3 săptămâni

Notați ziua cu roșu in calendar! Aleluia! Dar sunt curios cel care va veni, va tine orașul blocat in același mod pentru a satisface anumite interese, sau a fost Urdea pur si simplu **** de capul ei...

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 săptămâni

Mama multi fraieri comenteaza aici sunt in stare sa pariez ca dupa alegeri tot pe Urdea o sa o gasiti la urbanism. Dar fraierii musca si cred in Mos Craciun.
Raspunde

Mimi

Acum 3 săptămâni

Nu inteleg de ce se aproba astfel de replici. Pe cine ajuta? Comentarile mi se par mai noi cancer curat si de evitat.
Raspunde

Bunu

Acum 3 săptămâni

Daca nu trimiteti **** la plimbat nepotii, e evident ca dupa alegeri se vor reactiva si tot Udrea va trage sforile pentru Fodor. Ca va fi consilier, sau mama arhitectilor, puteti sa-i spuneti cum vreti voi dar tot nu semneaza nimeni nimic fara stirea ei asta asa sa stiti ce va asteapta...

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Pol-Pot

Acum 3 săptămâni

Interesant acest val de reacții! Dacă cumva, printr-o minune, individa va citi aceste comentarii, oare ce va zice? Cum perspectiva ei asupra realității se pare că e deformată, oare va zice ca lumea e rea cu ea și ca ea a făcut numai bine orașului?
Raspunde

Me

Acum 3 săptămâni

(Acest mesaj a fost moderat deoarece face parte din categoria „trolling”)

Raspunde

Klaus

Acum 3 săptămâni

Vești bune!
Raspunde

Nemilosu

Acum 3 săptămâni

Sper sa fie chemata in judecata si pt. abuz in serviciu. Plin de refuzuri nejustificate pentru constructii absolut decente ale unor persoane fizice, la margine de Sibiu. Eu stiu patru cazuri doar in cercul de cunostinte.
Raspunde

Laurentiu

Acum 3 săptămâni

In sfarsit, o veste care credeam ca nu mai vine. Afirmatii de genul ,, Aici eu fac legea " nu fac cinste nici orasului in care traim, nici administratiei locale. Felicitari doamnei pt decizie, ii dorim o pensie lunga , departe de primarie si urbanism.
Raspunde

Liliana

Acum 3 săptămâni

Ar fi bine sa se "pensioneze" cam toti arhitectii de la Directia de Patrimoniu. Zona istorica plina de termopane din pvc, usi ,ferestre , CULORI, modificari care nu au nimic in comun cu stilul vechi, toate facute de cei cu pile la aceasta Directie. Legea este doar pentru unii. Pentru unii inchid ochii, pentru altii deschid ochii. Platiti cu salarii uriase, spagarii orbiti de mite vad si nu vad , la comanda.
Raspunde

Dorin

Acum 3 săptămâni

Procuratura să-și facă datoria și să o condamne la închisoare (justiția) pe această cetățeană. Și pe cei care au susținut-o ca fiind complici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus