Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Tricourile de la Maratonul Internațional Sibiu, desenate de artistul Dan Perjovschi. „Transmite faptul că ne dorim ca lumea să vină la maraton să alerge precum ne dorim ca oamenii să meargă și la vot”

Tricourile de la Maratonul Internațional Sibiu, desenate de artistul Dan Perjovschi. „Transmite faptul că ne dorim ca lumea să vină la maraton să alerge precum ne dorim ca oamenii să meargă și la vot”

„Nu sta acasă, că-ți stă norocul” este textul care va fi inscripționat pe tricourile de anul acesta de la Maratonul Internațional Sibiu.

Mesajul a fost ales de Fundația Comunitară, iar forma grafică a fost dată de artistul Dan Perjovschi. Textul are dublă semnificație: îndeamnă oamenii să meargă la maraton, la fel cum îi îndeamnă să voteze și la alegerile din 9 iunie.

„De ani de zile fac gratis tricourile maratonului pentru că sunt impresionat de cauzele pentru care se fuge. E extraordinar ce face societatea civilă... așa că sunt un soi de sponsor fără siglă pe afiș”, a spus artistul. 

Citește și: 6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu. „Este o cifră impresionantă”

„Noi, la Sibiu, suntem foarte atașați de mișcarea artistică contemporană și atunci încercăm să avem mai multe cadre prin care aceste lucruri să se poată vedea și să se poată manifesta. Tricoul nostru este de obicei desenat de un artist local. Anul acesta este vorba despre domnul Dan Perjovski care a făcut un desen prin care transmite faptul că ne dorim ca lumea să vină la maraton să alerge precum ne dorim ca oamenii să meargă la vot. Mesajul acesta civic este unul deosebit de important pentru Fundația Comunitară și Maratonul Internațional Sibiu. Noi suntem o organizație apolitică și nonpartizană, însă demersul civic de a susține votul este ceva ce ne asumăm și insistăm asupra faptului că ne vom vedea atât în 25 și 26 mai în Piața Mare, dar și în 9 iunie la urne”, a spus Ana Bugneriu, directoarea Fundației Comunitare Sibiu.

Cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu are loc în acest weekend, 25 și 26 mai la Sibiu. S-au înscris peste 9000 de alergători care vor susține 51 de cauze, un nou record stabilit de Maratonul Internațional Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus