Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării. „Sperăm să le revedem mai des”

Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării. „Sperăm să le revedem mai des”

Zeci de exemplare de păsări flamingo au putut fi văzute zilele trecute pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care a publicat miercuri pe pagina sa de Facebook şi o înregistrare video cu păsările exotice.

„Astăzi sărbătorim Ziua internațională a Biodiversității și, ca un răspuns la întrebarea ”De ce protejăm Delta Dunării?”, în oazele de liniște de pe brațul Sfântu Gheorghe au făcut din nou un scurt popas de odihnă și hrănire păsările flamingo. 
Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice.
Dat fiind faptul că au tendința să plece din locurile în care oamenii se apropie prea mult, inspectorii ecologi ai A.R.B.D.D. au ales să le urmărească de la o distanță ceva mai mare.
Sperăm să le revedem mereu mai des, și dacă se vor simți suficient de în siguranță, poate în viitor vor și cuibări în zonă,” transmite sursa citată. 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Venator

Acum 3 săptămâni

Sursa citată este cel puțin incompetentă, cum sunt mai toți marii funcționari publici de la noi, dacă speră să le revadă mai des și să cuibărească aici la noi păsarile flamingo. Prin astfel de afirmații sursa citată speră ca încălzirea globală cauzată de om să devină o problemă și mai serioasă, cu implicații ecologice catastrofale, încât să se schimbe arealele speciilor sudice spre nord. Niște incompetenți, fără pic de minte pe deasupra, puși acolo pentru că habar n-au ce fac, dar ascultă bine ordinele.
Raspunde

Marko

Acum 3 săptămâni

Vai de speciile autohtone dacă se schimbă habitatele! Nu erau de ajuns speciile invazive.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus