Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Concluziile în cazul mamei care a murit la spitalul din Sibiu: „nu a fost identificată vreo deficiență în acordarea asistenței medicale”

Concluziile în cazul mamei care a murit la spitalul din Sibiu: „nu a fost identificată vreo deficiență în acordarea asistenței medicale”

Nu a existat nicio deficiență în acordarea asistenței medicale în cazul tinerei mame care a murit la Spitalul Județean din Sibiu, la câteva zile după ce a născut. Cauza morții a fost șocul toxico-septic care a condus la instalarea stopului cardio-respirator și a insuficienței multiple de sisteme și organe, spun reprezentanții instituției medicale, la solicitarea presei, la o lună și jumătate de la deces.

„În urma decesului pacientei B.A.-B. din data de 06.04.2024, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu s-a întrunit Comisia de analiză a deceselor intraspitalicești în data de 12.04.2024. În urma acestei ședințe, membrii comisiei au constatat următoarele: din analiza foii de observație clinică generală și a certificatului constatator al decesului pacientei nu a fost identificată vreo deficiență în ceea ce privește acordarea asistenței medicale pacientei, cauzele decesului fiind șocul toxico-septic care a condus la instalarea stopului cardio-respirator și a insuficienței multiple de sisteme și organe,” transmite, la solicitarea Turnul Sfatului, Cristina Bălău, purtător de cuvânt al instituției medicale.

Tânăra a murit la Spitalul Județean, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, în urma unor complicații apărute după ce a născut la o zi după ce a fost consultată la serviciul de urgenţă al Secţiei de Obstetrică-Ginecologie. A doua zi tânăra a ajuns din nou la spital, dar starea ei era atât de gravă încât medicii nu au mai putut s-o salveze. Tânăra născuse la un alt spital, cu o săptămână înainte de a se prezenta la Județean. 

„Pacienta s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați. I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate. (...) Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, spunea, la acel moment, Cristina Bălău, purtător de cuvânt a spitalului.

Spitalul a refuzat comunicarea, „din considerație pentru tragedia prin care trece familia”

În 11 aprilie, reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au transmis că nu vor mai comunica nicio informație publică despre cazul care a stârnit ample ecouri în comunitatea sibiană. 

„Din considerație pentru tragedia prin care trece familia pacientei în vârstă de 32 de ani, Spitalul Clinic Județean de Urgență a decis să nu mai transmită nicio comunicare publică privind acest subiect, până la finalizarea tuturor cercetărilor și anchetelor efectuate în acest sens. Transmitem în continuare condoleanțe și deschidere către familia îndurerată,” era mesajul transmis presei. 

Comisia de analiză a deceselor intraspitalicești s-a întâlnit o zi mai târziu, în 12 aprilie, iar de-abia astăzi, 24 mai, spitalul a prezentat concluziile anchetei, doar la solicitările reînnoite venite din partea presei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au deschis o anchetă penală în cazul mamei decedată la Spitalul Județean Sibiu. De asemenea, inspectorii Direcției de Sănătate Publică vor face verificări în acest caz la solicitarea Ministerului Sănătății, accentul fiind pe modul în care s-au respectat procedurile în momentul în femeia s-a prezentat la urgențe. Reprezentanții Clinicii Polisano Medlife au transmis un punct de vedere cu privire la situația tinerei. Aceștia spun că starea mamei care abia născuse era bună la externare și că nu a mai revenit pentru consult de specialitate.  

„A luptat pentru viața ei până în ultima clipă cu un zâmbet cald”

„Jertfa unei inimi de mamǎ cunoaște dǎruire și iubire ce trec dincolo de “aici “ și “acum”. Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamǎ, cu un zâmbet ce mereu a caracterizat-o, deși durerile din trup au fost mereu prezente. Aşa o cunoaștem toți cei ce am întâlnit-o măcar odată în viața: plină de nădejde, blândă și veselă ! A luptat pentru viața ei până în ultima clipa cu un zâmbet cald… Știm că Dumnezeu nu greșește și știm că, deși nu înțelegem, El este în control! Acum stăm îmbrăcați în jertfa lui Hristos care poartă veșnicia sufletului, și cel care poate da mângâiere celor rămași în crunta durere,” spuneau membrii Bisericii Baptiste Betania Sibiu, la înmormântarea tinerei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Nu mă mir

Acum 3 săptămâni

Era de așteptat să fie formulată o astfel de concluzie ... Am fost obișnuiți
Raspunde

Radu

Acum 3 săptămâni

Da' de ce nu ne explici matale motivele decesului? Ca de mirat vad ca nu te miri, inseamna ca ori stii ceva concret ori esti 'teligent de bubui si scri pe aici doar sa te afli in treaba!?
Raspunde

Tony B

Acum 3 săptămâni

Ok si care este motivul decesului? Si-a luat antibioticele prescrise sau religia nu a lasat-o (fiindca tot vedem ce spune biserica baptista)? Daca da, de ce mai dam vina pe spitale ?
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Sistemul medical romanesc este primitiv, corupt si discriminatoriu. Domnul Florin Piersic n-a primit antibiotic la plesneala. S-au recoltat probe, s-a facut antibiograma, drenaj cu monitorizare in spital, n-a fost trimis sa moara acasa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lomnasan

Acum 3 săptămâni

Înainte de a lansa supoziții te rog sa te documentezi. Ce treaba are una cu alta? Ai auzit tu pe la birtul satului ca "sectarii" nu accepta medicina? Sau la facultatea de medicină? Totuși e vorba de o tragedie ce trebuia impoedicata prin efortul medicilor! Cei care acum sunt declarati fără de vină.
Raspunde

Adina

Acum 3 săptămâni

Hai mai mergeti si cantati la alta masa cu comisia voastra cu tot, ecusoane ambulante ce sunteti. Rusine! Demisia!
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Romania lucrului bine facut. Medicii profesionisti si integrii au fost indepartati de mafie si coruptie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Amn114

Acum 3 săptămâni

Redacția ar trebui să-i întrebe și pe membrii familiei dacă și-a luat sau nu medicamentele. Nu-i corect să acuzi doar spitalul, bazându-te pe reputația foarte proastă pe care o au, iar cauza să fie alta. Privește pe oricine locuiește în acest județ. Să știu, dacă am probleme și trebuie să sun la 112: fug până în județele Mureș sau Cluj, să am o șansă de supraviețuire?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus