Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Peste 300 de elevi de la două școli din Sibiu au participat, în a doua zi, la proiectul educativ ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Peste 300 de elevi de la două școli din Sibiu au participat, în a doua zi, la proiectul educativ ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Promenada Mall a fost gazdă vineri dimineață pentru mai bine de 300 de copii de la două școli din Sibiu, sosiți alături de dascăli să participe la o nouă ediție a proiectului educativ ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”.

Vineri au participat copiii de la Școala Regina Maria și de la Școala nr. 1 din cartierul Ștrand. Ei au fost întâmpinați încă de la intrare de super-eroii colectării separate PETrică, Mărie-Hârtie, BIOrel, Miticlă și Tanti Rezi.

După ce au fost conduși în sălile CineGold, cei mici au asistat un moment artistic, pregătit special pentru ai de actrița Teatrului Gong, Raluca Răduca. Ea a dat viață personajului Mirciulică, aventurile lui fiind foarte gustate și aplaudate de copii. A urmat vizionarea unor filme documentare educative, în care copiilor li s-a explicat impactul negativ asupra mediului înconjurător al deșeurilor nereciclate.

Partea a doua a programului a inclus o sesiune de întrebări și răspunsuri, pe scenă urcând din partea companiei de salubrizare Soma, inspectorul Ciprian Mărginean, din partea Agenției de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu (operatorul de colectare și transport și de administrare a stațiilor de sortare de la Șura Mică și Cisnădie), Laura Banciu, și redactorul șef al ziarului Turnul Sfatului, Traian Deleanu.

Timp de aproape o jumătate de oră cei trei au răspuns numeroaselor întrebări primite din partea copiilor, care au vizat atât detalii despre colectarea separată a deșeurilor în municipiul Sibiu, cât și probleme de ecologie, informații despre poluare sau curiozități legate de stația de sortare a deșeurilor de la marginea Sibiului.

La final, toți copiii au primit cărți, pliante și materiale informative. Cei mai curioși au putut privi circuitul colectării separate a deșeurilor din municipiul Sibiu prin intermediul ochelarilor 3D virtual-reality.

Scopul evenimentului a fost ca la final cei mici să meargă acasă, să arate părinților materialele informative primite și să aducă în discuție colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu, arătând exemple pozitive din viața de zi cu zi.

”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri, ediția a V-a” este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Proiect sprijinit de: Prima Shopping Center, SOMA Salubrizare - Zona Sibiu, Azets Insight Romania, Bridge ICS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 214

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus