Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Un cățel abandonat și salvat apoi de o sibiancă a pozat pentru reclame în SUA. Țuchi a câștigat marele premiu la parada de la Transilvania Tattoo Expo

Un cățel abandonat și salvat apoi de o sibiancă a pozat pentru reclame în SUA. Țuchi a câștigat marele premiu la parada de la Transilvania Tattoo Expo

Tuchi, un cățel abandonat acum 6 ani în satul Daia, a fost salvat de sibianca Denisa Gruncă, și urmează să apară în reclame în SUA. Cei doi au câștigat premiul cel mare la parada de la Transilvania Tattoo Expo, la care au participat peste 200 de iubitori de animale şi tatuaje, transmit organizatorii. 

„Peste 200 de iubitori de animale şi tatuaje din ţară şi străinătate au participat la prima paradă a căţeilor care a avut loc sâmbătă seara, pe Strada Cetăţii, supranumită şi „Cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, în cadrul celei mai vechi convenţii de tatuaje din România, Transilvania Tattoo Expo”, arată sursa citată. 

Printre participanţii care au defilat pe covorul roşu în faţa Sălii Thalia s-a numărat şi Nes, una dintre cele mai tatuate femei din lume, venită din New York (SUA) pentru Transilvania Tattoo Expo Sibiu, dar şi un cuplu de ucrainieni, cu un căţel care a atras toate privirile cu ţinuta sa.

Denisa Gruncă, sibianca care s-a remarcat în ultimii ani cu creaţiile ei inedite, practic a creat peste o sută de genţi unicat în atelierul său, acum a reuşit împreună cu căţelul ei să câştige marele premiu şi locul întâi la inedita paradă, organizată în premieră la Sibiu. Aceasta împreună cu Ţuchi au fost însoţiţi pe covorul roşu, de băieţelul Denisei. Ţuchi, un căţel abandonat în urmă cu şase ani în satul Daia din judeţul Sibiu şi salvat de Denisa Gruncă, urmează să apară în reclame în SUA, la accesorii pentru câini. Juriul a ales câştigătorii primelor trei locuri la paradă, în funcţie de aplauzele primite de fiecare participant.

„Ţuchi s-a născut vedetă, dar eu m-am ocupat de educaţia lui. Pe Ţuchi l-am luat dintr-un sat, Daia, când avea patru luni, acum are aproape şase ani şi a fost primul nostru „copil”. Noi am salvat acest căţel, după ce toată familia lui a murit călcată de maşini, el a fost singurul supravieţuitor. Este prima dată când participă la orice, acum o săptămână a câştigat un casting pentru o firmă din SUA, să prezinte zgăzi şi lese. Eu sunt pentru salvarea animalelor, orice să nu cumperi câini, sunt atâtea animale abandonate în centre şi putem face ceva. Sper să se schimbe legea, bietele animale stau 14 zile în centre după care sunt... nu vreau să zic ce sunt, dar să se schimbe legea şi să facă ceva Parlamentul”, a declarat Denisa Gruncă, stăpâna căţelului Ţuchi, câştigătorul paradei căţeilor şi tatuajelor.

Instructoarea canină, Deborah Farao, invitată de către organizatorul Transilvania Tattoo Expo, artistul tatuator Ovidiu Popârţan, la această ediţie, a organizat nu doar antrenamentele gratuite, dar a avut şi ideea acestei parade în premieră pentru Sibiu.

„Ăștia aţi fost voi, inima Sibiului meu frumos. Oameni care v-ați adunat din dragoste de căței, oameni care s-au respectat, ajutat, apreciat, aplaudat reciproc. Oameni care iubesc oameni și câini. Voi sunteți Sibiul inimii mele.  Aici, la parada Rock’n’Bark în cadrul Transilvania Tattoo Expo , Am organizat prin Dogdharma - Reabilitare și dresaj Canin în premieră pentru Sibiu o paradă de tatuaje și de căței care a atras 200 de oameni. Stăteam om în om dar cu bun simț și respect. Minunat! Îi mulțumesc în primul rând lui Ovidiu Popartan pe care l-am cunoscut acum 2 săptămâni, l-am chemat la o cafea și într-un timp așa scurt, am pus pe picioare toate evenimentele cu cățeii la care ați participat! Îi mulțumesc pentru mâna liberă și încredere în organizare dar și pentru cel mai rock’n’roll covor roșu din lume! Lui Hora Rockx îi mulțumesc pentru cel mai tare show pe care îl puteam avea. Ne-a energizat și încălzit cu vocea lui și am râs copios la glumele lui”, a transmis Deborah Farao, după eveniment. 

 

Cea de a 12-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo continua duminică, începând cu ora 13.00, la Sala Thalia din Sibiu, în faţa acesteia şi lângă Turnul Gros. De la ora 14.00 începe şedința de dresaj de grup pentru câini pui, iar de la ora 15.00, cea pentru căţeii pui. Aceste şedinţe sunt gratuite.

Ediţia din acest an aduce la Sibiu şi o expoziţie de motociclete de colecţie, pe cei din Asociaţia Culturală Geto-Dacii din Moldova. De asemenea iubitorii de artă sunt aşteptaţi să vadă pictură live în fiecare zi cu Ovidiu Popârţan şi Marius Jucan. 

Duminică este ultima zi în care vă puteţi tatua la Transilvania Tattoo Expo sau puteţi să-I vedeţi pe Joe Smith şi pe Nes, aflaţi prima dată la un festival de tatuaje din România. Cei doi au venit din SUA şi sunt colecţionari de tatuaje: Joe este un artist foarte apreciat, dar şi cu multe tatuaje, printre puţinii care realizează tatuaje în ochi, iar Nes este una dintre cele mai tatuate femei din lume. Duminică seara este festivitatea de premiere, când se vor decerna trofeele cele mai importante ale evenimentului. 

Biletele au fost puse în vânzare pe www.ambilet.ro, la preţul de 20 de lei/zi, dar se găsesc şi la intrare în Sala Thalia. 

foto/video Transilvania Tattoo Expo 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 3 săptămâni

Grozav! O luat o potaie de pe stradă, o avut grijă de ea și acum o exploatează și face bani de pe urma javrei! Ăsta da plan de afaceri! Oare ce le lipsește celorlalți oameni care au adoptat javre de pe stradă, pe post de câni de pază sau de companie, să facă și ei bani de pe urma cânilor? Un tatuaj? Bine, nu e chiar numa' de pe urma potăii și tatuajului, că e aceeași poveste din timpurile lu' Brigitte Bardot, care salva javre când erau probleme mari cu orfelinatele, de exemplu. Reîncălzită. Totuși, mi-o plăcut că are instincte bune proprietara javrei, că era preocupată mai mult de copil decât de câne.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Baluba

Acum 3 săptămâni

Foarte corect. Asa a procedat javra. Copilul a mostenit pata ma'si un pic mai sus. Iar astia si mai fraieri: blocheaza strada pentru maidanezul asta.

Raspunde

Nume

Acum 3 săptămâni

Sunteti penibili cu acest limbaj de grota! Sunt suflete nevinovate, ce nu merita asemenea apelative. Spre deosebire de cei care le folosesc..
Raspunde

Nume

Acum 3 săptămâni

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Gicu

Acum 3 săptămâni

Chiar ma roade sa aflu ce o putut debita acest ins sau insa, daca mesajul nu doar ca a fost moderat, asa cum se spune, ci a fost sters cu totul. Voi astialalti, cititorii TS, nu sunteti curiosi?
Raspunde

Nume

Acum 3 săptămâni

Salut Gicule! Ceea ce am spus si mai sus, insa ceva mai vulgar. (referitor la apelativul Javra)
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

Băi, da ce te-ai supărat? Am zis io că ar avea animalul sau stăpâna o vină? Dar nu pot accepta să-mi batjocorești limba și să spui că-i "de grotă". Din grotă și penibil ești tu! Limba română este o limbă foarte bogată și trebuie folosită, nu uitată, nu simplificată! De exemplu "javră" are conform DEX sensul de "câine slab și prăpadit", cum o fost Bubico de la Daia, care urmează să facă bani pentru povestea asta. Iar ca sinonime are: "cotârlă, holă, jigodie, jigăraie, pohârlă, potaie, pujlă, păhaie, schilă, teaucă, șarlă". Iar dacă te uiți la etimologia cuvintelor ăstora o să îți dai seama că românii sunt de foarte mult timp multiculturali și "open minded". Dar nu putem lua totul cum ne spun woke-iștii ăștia cu sufletele cânilor, când în România mor oamenii cu zile în tot felul de hexifarme și alte crime și trădări. Penibilă ești tu!
Raspunde

Nume

Acum 2 săptămâni

"Io", pe acelasi model, cauta sinonim la dobitoc si vezi unde te regasesti. Cu mentalitatea asta, ma repet, de grota, nu dai dovada ca esti om. Daca tot mor oameni cu zile, atunci sa moara si niste animale. Ai ajuns sa vorbesti de hexifarme si tradari, la o postare cu "javre". Simti cat esti de penibil?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus