Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Un nou proiect rezidențial pe Calea Șurii Mici: va fi construit pe orizontală, va avea aproape 1.000 de locuri de parcare, zonă de agrement și grădiniță

Un nou proiect rezidențial pe Calea Șurii Mici: va fi construit pe orizontală, va avea aproape 1.000 de locuri de parcare, zonă de agrement și grădiniță

Primăria Sibiu propune Consiliului local în ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației de urbanism P.U.Z. pentru construirea unui ansamblu de locuințe cu regim mediu de înălțime, situat pe Calea Șurii Mici. Proiectul este diferit față de cele cunoscute până acum, care au doar spații comerciale la parterul blocurilor și câțiva copaci, fără alte facilități; acesta prevede construirea a aproape 500 de apartamente și aproape 1.000 de locuri de parcare, inclusiv construirea unei instituții de învățământ, a unei zone verzi cu rol de agrement și a unei zone de instituții și servicii.

Proiectul a fost inițiat de firma Con Confort SRL și elaborat de SIC Design SRL, companie de arhitectură a actualului președinte al Ordinului Arhitecților filiala Sibiu-Vâlcea, Cristian Șandru.

Dorința beneficiarului este de a dezvolta un complex rezidențial și comercial pe o suprafață totală de 54.200 mp. 

Proiectul de hotărâre, care urmează să fie supus votului în ședința ordinară a Consiliului local, prevede creșterea regimului de înălțime și a indicatorilor urbanistici pentru această zonă cu maxim 20%, conform legislației. Zona propusă pentru reglementare va fi împărțită în mai multe loturi, fiecare având destinații specifice.

Spre exemplu, un lot va fi transformat în spațiu verde public cu rol de agrement, iar pe alt lot este prevăzută construirea unei grădinițe pentru copiii viitorilor locuitori ai complexului.

Loturile 2 și 6 vor include imobile cu locuințe colective, iar loturile 1 și 5 vor combina locuințe colective și servicii comerciale la parter. Lotul 4 va deveni o arteră pietonală cu spații publice urbane, iar lotul 3 va găzdui instituții și servicii, incluzând și o parcare supraetajată, conform planșei anexate la proiectul de hotărâre.

Conform datelor din proiect, complexul va include un total de 468 de apartamente, distribuite în blocuri cu regim de înălțime de patru etaje peste parter (maxim 6 etaje supraterane, cu mansardă sau etaj retras, pentru zona mixtă și cea dedicată instituțiilor și serviciilor).

De asemenea, proiectul prevede realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră și de extindere a rețelelor edilitare pe cheltuiala investitorilor. Străzile și rețelele edilitare vor intra în proprietatea publică conform reglementărilor în vigoare, în total fiind vorba de o suprafață de peste 11.000 mp.

În ceea ce privește locurile de parcare, proiectul propune un număr de 994, din care 335 locuri de parcare la sol, 366 locuri de parcare la demisol și 273 locuri de parcare în imobile dedicate. „Parcajele la sol vor fi plantate cu un arbore la fiecare patru locuri de parcare”, mai scrie în proiect.

Accesul spre viitoarea zonă se va face dinspre Calea Șurii Mici pe un drum propus prin Planul Urbanistic General al Sibiului aflat în vigoare. Zona mai exactă a complexului este propusă pe partea dreaptă a sensului de mers spre ieșirea din Sibiu, după complexul Magnolia.

Este de menționat că benficiarul proiectului, firma Con Confort SRL este cea care a construit mai multe blocuri în zona Doamna Stanca, cunoscută pentru lipsa spațiilor verzi și a densității clădirilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 3 săptămâni

Adică aprobă 1000 de locuri de parcare, deci vor fi minim 1000 de oameni tineri, care vor avea copii și le fac doar o grădiniță, nu și o școală? Și proiectul e aprobat? Halal! Ca la Sibiu.
Raspunde

Altul

Acum 3 săptămâni

Aprobarea o dă PNL+USR, că doar sunt majoritari! La ce le mai trebuie școală, dacă-i votați?
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

Păi ce, îi votez? Dar adevărul este că alegeri mai confiscate în avans de clepto-securici decât astea de anul ăsta de puține ori or fost în ultimii 34 de ani. Uită-te numai la ce sloganuri jalnice au candidații la primărie. Nimic concret. Unul "repornește orașul" - ce dracu o fi însemnând? - alta, în funcție, "I❤️SB" - penibil - altul "Orașul nostru, viitorul nostru", - vag de tot - altul "alege înțelept" - de parcă ai avea de unde alege și alegătorul e fraier că nu știe pe care -, alta "câștigă Sibiul" -pentru cine?- și tot așa! Nu ar spune unul de-al dracu' ca slogan de campanie că dacă iese el rezolvă o problemă stringentă a sibienilor, cum ar fi cu școala făcută în două schimburi, de exemplu, că asta ar fi ceva ce ar ridica pe câteva generații comunitatea sibiană. Mai uită-te și la fufa de Turcan, care tace ca ăia afectați de pestă porcină africană în păpușoi, deși e prima pe listă la europarlamentare, cum i-au promis ăia de la Moscova prin Stolo când făcea acolo "școală" după '90. E ca-n timpul instaurării bolsevișmului la alegerile ăștea. Era un cântec de Jean Moscopol, "Farsa alegerilor", unde zice "prin alegeri înțelegi să alegi când ai ce-alege, dar la comuniști alegi făr' să ai de unde-alege...". Așa și acum. Cântecul îi pe YouTube.
Raspunde

Bogdan

Acum 3 săptămâni

nu degeaba-i zice "drumul hotilor"
Raspunde

Lucii

Acum 3 săptămâni

Dacă tot se dezvoltă zona Calea Surii Mici cu o grămadă de blocuri faceți magazine și farmacii că acolo trăiesc oameni nu betoane și cărămidă, că pe Mihai Viteazu sunt farmacii din metru în metru ar mai fi bine și o școală
Raspunde

Steve

Acum 3 săptămâni

De spital nu mai spuneti nimic? Doamna Campean parca vrea voturi de la sibieni. O sa va votam cand e gata spitalul.
Raspunde

Friki Riki

Acum 3 săptămâni

Pai cum, il fac la fiecare 4 ani. Se stie, avem doar proiectul ala pe calculator. Pana prin 2035 o sa fie gata... doara daca ramane PeNeLeeee....
Raspunde

@Friki Riki

Acum 3 săptămâni

Da dacă "vin" ai tăi, în cât timp îl fac? Întreb pentru un prieten
Raspunde

Raul

Acum 3 săptămâni

Calea Șurii Mici ar trebui supralărgită la minimum 6-8 benzi de circulație + spațiu median pentru o viitoare linie de tramvai, piste de biciclete, trotuare și spații verzi cu o lățime decentă. De asemenea, adiacente acesteia, ar trebui construite alte străzi, bulevarde cât încă este loc pe bucățile de teren pe care nu s-a construit. Mai mult, pasajul peste calea ferată de pe Calea Șurii Mici ar trebui refăcut pe minimum 4-6 benzi de circulație + spațiu median pentru tramvai, troturare și piste de biciclete, ca într-o țară civilizată. Primăria nu ar trebui să se mai ferească de exproprieri și să ia inițiativă. Doar în acest fel putem să dezvoltăm orașul!
Raspunde

34378

Acum 3 săptămâni

de ce nu 50 de benzi, 10 pentru betivi si 4 pentru biciclisti ?
Raspunde

Raul

Acum 3 săptămâni

@34378, da, „ai dreptate”. Eu zic să lăsăm să se construiască haotic și să rămână așa Calea Șurii Mici, cu 2 benzi de circulație, ca în viitorul apropiat să devină un cartier tip ghetou toată zona, nu? La ce ne trebuie nouă bulevarde, șosele, piste de biciclete, spații verzi, infrastructură în general, când putem să facem adevărate ghetouri.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 săptămâni

Lol, iar au năvălit ăștia care n-au unde învăța
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 3 săptămâni

Nu, tovarășe, nu a năvalit nimeni. Doar am spus un punct de vedere, valabil cred io, cum poți spune și tu că acum e voie, nu ca pe vremea voastră. Iar de năvălit, pe aici, ultimii care or năvălit or fost rușii tăi, care au pus clepto-securicii la butoane. Mi-ar fi fost cumva milă de tine, că ești postacul de serviciu care-și imaginează că face comentarii acide, apărând marionetele celor care jefuiesc oamenii din Sibiu. Dar se vede din comentarii de pe la alte postări că ești tot un bolșevic, care prosperă probabil în urma administrării mizerabile a banilor și jefuirea bunurilor publice, și care ar vrea oamenii tot needucați, să puteți voi să-i jefuiți timp de generații.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 săptămâni

Băi unul "domn" pe banii lu tac-tu, securistu', ai ținut cont la postarea ta obfuscată că: 1. Chiar astăzi Ziarul Financiar publică o analiză în care Sibiul e pe locul 2 la cei mai puțini elevi care învață în schimburi (10%, după Cluj 6%); 2. O școală nu e doar o clădire, are nevoie și un corp profesoral, pe care de unde-l iei, că nu-i găsești la târg. Cât despre postările mele, dacă le urmăreai, și nu făceai copy-paste la comandă din de miri ce cotlon de Călărași, ai fi observat că sunt departe de a fi "rusești". Pune bă mâna și învață pentru bac, că-ți găsim noi o școală unde să-l dai, la Sibiu.
Raspunde

Hermannstadtieni pauperi

Acum 3 săptămâni

Este amuzant cum marea gloata a sibienilor frustrati si vesnic gica contra se opun oricarei constructii noi, oricarui proiect si, in general, oricarui progres! Huuuuuooooooo, sa nu se construiasca nimic, vrem fabrici si uzine si mici pe gratis!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 3 săptămâni

Mafiotule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus