Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Singurul sondaj din campania de la Sibiu: Astrid Fodor - 41%, Alexandru Găvozdea - 18%, Adrian Bibu – 17%. PNL și FDGR sunt la egalitate, AUR se apropie de ADU

Singurul sondaj din campania de la Sibiu: Astrid Fodor - 41%, Alexandru Găvozdea - 18%, Adrian Bibu – 17%. PNL și FDGR sunt la egalitate, AUR se apropie de ADU

Astrid Fodor ar ieși primar al Sibiului cu 41% din voturile exprimate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, potrivit sondajului dat publicității de către Alexandru Găvodea, candidat independent la Primăria Sibiu. La Consiliul local, același sondaj indică faptul că în ultima lună FDGR a recuperat diferența pe care o avea față de PNL.

Alexandru Găvozdea a dat publicității un sondaj realizat în prima săptămână de campanie electorală la Sibiu, ale cărui rezultate le-a pus în comparație cu sondajul realizat tot la comanda lui în cursul lunii aprilie.

Conform cifrelor date publicității de către Alexandru Găvozdea, cursa electorală pentru Primăria Sibiu este condusă de Astrid Fodor. Actualul primar a crescut în sondaje de la 38% în aprilie, la 41% la jumătatea lunii mai. Singurul candidat independent, Alexandru Găvozdea, a arătat că sondajul comandat de el îi alocă o creștere de șase procente, de la 13% în aprilie, la 18% luna aceasta.

Candidatul PNL, Adrian Bibu, ar obține 17% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, față de 19% cât era intenția de vot în ceea ce-l privește în urmă cu o lună.

Ruxandra Cibu Deaconu, candidatul ADU, este creditată cu 6% (față de 8%) în aprilie, iar candidații AUR și PSD au scăzut la același procent de 5%.

„Sibienii mă situează pe locul doi, sunt onorat de încrederea lor și vreau să spun că acest lucru l-am obținut împreună. Am pornit de la zero în ianuarie fiind singurul candidat fără poziție publică. Am întrecut în intenție de vot candidați de partide, alianțe de partide cu resurse financiare, aflate la guvernare și sunt onorat de încredere. Încrederea atrage încredere. Mai avem două săptămâni de campanie. Ieșiți la vot, avem șanse mari să câștigăm. Avem o șansă de alternativă, putem reporni Sibiul”, a declarat Alexandru Găvozdea.

O sporire a prezenței la vot cu 20% i-ar crește determinant șansele de câștig, mai consideră candidatul independent. Care a arătat că, în cazul în care rezultatele finale vor rămâne conform sondajului, are în calcul o viitoare candidatură independentă și în 2028. „Distanța este evident foarte mare și e limpede că lucrurile stau solid în stânga graficului, doar acolo se vede o creștere în ultima lună. Cred că actualul primar ales cu 14% din voturile disponibile acum patru ani (asta înseamnă cele 20.000 de voturi obținute de actualul față de cele 140.000 care pot fi exprimate în Sibiu) poate fi surmontată dacă lumea iese la vot.  Din cei 66% dintre sibieni care nu au mers la vot deloc în ultimele runde, doar 20% dacă ar veni ar fi suficient pentru mine”, adaugă Alexandru Găvozdea.

„Am intrat în această competiție pentru că am simțit și crezut că Sibiul are nevoie de o reformă în administrația publică și că aceasta nu poate fi pornită de la partide. 37% dintre sibieni cred că un independent este soluția. Administrația Forumului de 20 de ani are nevoie de competențe reformatoare, de o completare. Aproape jumătate din sibieni cred acest lucru: să reformăm nu înseamnă să ne rupem de trecutul nostru, de lucrurile care ne-au adus până aici, precum seriozitatea și tenacitatea. Înseamnă să repornim Sibiul, în prima linie din orașele dinamice ale României și Europei”, Alexandru Găvozdea.

Consiliul local devine mai colorat

În ceea ce privește intenția de vot la Consiliul local Sibiu, sondajul dat publicității de Alexandru Găzvodea indică o egalitate între PNL (care acum are nouă mandate în Consiliul local Sibiu) și FDGR (care în acest mandat are șapte consilieri, după plecarea Corinei Bokor la PSD). Fiecare dintre cele două partide are o intenție de vot de 26%: liberalii stagnează față de acum o lună, în timp ce FDGR crește de la 20%.

PSD (cu trei consilieri pe final de mandat) ar obține 14% (în scădere de la 17%), iar Alianța Dreapta Unită (care acum are patru consilieri din partea USR) ar primi 13%, procent egal cu cel din aprilie.

În creștere este AUR, de la 10 la 11%.

Faptul că este un candidat independent, care nu are formațiuni politice alături prin intermediul cărora să capete susținere în Consiliul local este chiar un avantaj, consideră Găvozdea. „Mitul nevoii de a avea un partid în Consiliul local este crescut de către partidele politice, pentru că e mai simplu pentru un independent. Pentru un candidat politic, totul trebuie negociat inclusiv cu propriul partid. E puțin probabil ca PNL și FDGR să facă majoritate, mai sunt două săptămâni de campanie, iar negocierea va trebui purtată cu trei partide. Iar asta e mai simplu pentru un independent, decât pentru un partid. Mie mi-e semnificativ mai simplu să fac asta, pentru că proiectele pe care le propun sunt ale sibienilor. Este un mit despre candidații independenți care nu au șanse, uitați-vă la Nicușor Dan. Este în prima poziție pentru a câștiga un al doilea mandat în, probabil, cea mai dură administrație locală din țara noastră”. El mai spune că tema candidaturii fără susținerea unui partid a fost una din cele mai discutate între el și sibienii cu care s-a întâlnit în această campanie.

Sondajul a fost realizat la comanda lui Alexandru Găvozdea în perioada 13 – 19 mai 2024, prin interviuri telefonice, de către Verifield din București. Chestionarele au fost aplicate pe un eșantion de 1.000 de persoane, 2,9% fiind eroarea maximă a sondajului prezentat cu un grad de încredere de 95%.

Sursa: comunicat Lucian Găvozdea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

45 comentarii

Andrei

Acum 3 săptămâni

Voteaza sibieni PSD-PNL si-apoi se plang sau nu voteaza si tot se plang. De tanti Fodor nici nu mai zic...
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

Hai să fim serioși, Andrei, că numai la sloganurile de campanie dacă te uiți și vezi cât se poate de clar că nu prea ai pe cine alege. Cel mai penibil e al lui Fodor cu "„I❤️SB”, care chiar nu înseamnă nimic! Urmează Găvozdea, iepurele lu Fodor, care "repornește orașul", de zici că-i supărat că nu mai merg imobiliarele ca acum câțiva ani, dacă-s prețurile ca pe Coasta de Azur sau ca-n Elveția, când mai e un pic și avem iar graniță cu rușii. Al dracului n-ar pune unul ca slogan de campanie care să însemne ceva clar, concret! Să spună că dacă iese el/ea o să rezolve o situație inacceptabilă. Cum ar fi de exemplu construirea sau renovarea unui număr de săli de clasă suficient încât să nu mai învețe copiii din Sibiu în schimburi, ca la fabrică!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 3 săptămâni

Daca in tot Sibiul asta nu se gaseste un barbat destept si cunoscut ca a realizat ceva in viata sa candideze si toata lumea o voteaza pe **** sibienii isi merita soarta, inseamna ca sibienii adevarati pe care i-am cunoscut eu au emigrat sau au murit. **** se aranjeaza se imbraca frumos ,cearta subalternele care nu-i aduc elogii si laude si doarme in fotoliu, cam atat ba nu mai face un parc prin marginea sibiului in timp ce parcul Subarini plange si noi stam in trafic blocati fiindca suntem condusi de o pensionara 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Cizmas Mihai

Acum 3 săptămâni

Salutare "sighieni" ; locuiesc la aprox.un km de centrul oraṣului ṣi împreunā cu cinci familii plus o ditamai reprezentanţā a transportatorului feroviar (gara cfr Turniṣor) ,de 4 ( patru) ani de zile nu avem reţea de canalizare.Fiinţeazā ca "FOSĀ" pe o suprafaţā de cca.1000(una mie ) metri liniari ,apa pluvialā se "scurge" in pąmānt dupā 10-15 zile ,binainteles cu condiţia sā nu mai plouā.Apa menajerā (este denumirea tehnicā) rāmane sedimentatā pānā se solicitā vidanja celor de la Apā canal.Contra cost bineinţeles.In rest...sā auzim numai de bine şi cāt mai mult asfalt de la onor d.na candidat śi am inţeles doritā de sighieni.Eu sunt sibian .Salut !
Raspunde

Dan Captain by Play

Acum 3 săptămâni

Dane, probabil esti un demn urmas a lui Vadim Tudor!!
Raspunde

Dan

Acum 3 săptămâni

Gresesti profund Dan Capitan de Play am votat Forumul german, pe Iohannis si pe Fodor dar doamna nu are viziune , nu e practica e doar in varsta atat( si nu l-am suportat pe Vadim Tudor) Concluzia e ca nu avem cu cine vota la Sibiu, probabil vom emigra.
Raspunde

Anonim

Acum 3 săptămâni

Sondaj la comanda lui logic că îl dă la procente astronomice față de realitate. El va fi la marja de eroare,dar acum minte lumea și visează cu ochii deschiși.
Raspunde

Hannelore von Mitzikatzen

Acum 3 săptămâni

Felicitari viitorului arhitect sef al burgului nostru, iepurasul din jobenul doamnei primar, care rupe de la PNL suficient de multe voturi, pentru a-i asigura doamnei o victorie confortabila!
Raspunde

Hans

Acum 3 săptămâni

Nu poți rupe din ceva ce nu ai avut, dar poți câștiga în mod cinstit.
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

@Hans Tocmai că e necinstit ce face, dacă el nu candidează ca să câștige el ci ca să nu câștige Bibu și să-i facă jocurile lu Fodor, contra unei sinecuri pe viață de arhitect șef la Sibiu. Unde e, după tine, reprezentat interesul sibienilor în așa joc șerpesc?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Friki

Acum 3 săptămâni

Macar de ar fi asa, ca oricine e mai bun decat pacostea ce tocmai s-a pensionat.
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

Nu este corect ce spui, Frichi. Cum ajută sibienii dacă pui un ticălos acolo? Ar trebui să ajungă acolo cineva competent ca arhitect, nu un combinator. Un șmenar apoi face combinații mai dăunătoare sibienilor cu așa de multele secu-mafii din Sibiu.
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

Apropos de necinste, am auzit și ipoteza că Găvozdea este de fapt tot omul FDGR-ului - succesorii organizației naziștilor-germani din România în timpul WW2 numită Grupul Etnic German - care urmează să o pensioneze pe Fodor și îl pun pe ăsta viceprimar și apoi primar. E fix metoda rusească Elțin-Putin...sau Iohanis-Fodor.
Raspunde

Helene F.

Acum 3 săptămâni

d-na Fodor este singurul primar din istoria acestei comunitati, dupa care se vede ceva, modernizari si transformari, care au adus Sibiul la nivelul oraselor din vestul Europei, ... da dansa va triumfa in aceste alegeri. Sibienii vor mai mult, si deocamdata este singur primar care are o astfel de energie, ambitie, determinare. Majoritatea sibienilor sunt oameni cerebrali si stiu cine este si cine nu este capabil de asa ceva, de a continua si duce pana la capat o misiune.
Raspunde

Samuel von Brikenthal

Acum 3 săptămâni

Iar sibienii nu sunt atât de proști, ca să-i duci de nas cu povești despre babe care trebuiesc să se pensioneze, în special să-i cumperi cu ofrande electorale, gen găleți de plastic, pline cu alimente expirate. Marile somități din știință, artă, cultură, etc. s-au pensionat când le-a sunat ceasul, dar până în acel moment nu s-au oprit din a crea și cerceta. Asta îi deoesebește pe cei care care vor strălucii pentru vecie pentru ce au lăsat după ei vs. NULL ITĂȚI, care s-au pensionat prematur cu sacii plini.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel Opinceanu

Acum 3 săptămâni

Daca mai vroiati dovada ca sibianul este inert si indiferent la realitatea inconjuratoare, aceasta este.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mircea Cel Tânăr și Neliniștit

Acum 3 săptămâni

(Comentariul a fost șters pentru că aduce atingere vieții personale).

Raspunde

Gunther von Broscărie

Acum 3 săptămâni

Doamna Fodor, Angela Merkel a Vâlcii de Nord! Niciodata primar român-valah! Mergem pe calitatea germană!
Raspunde

Roman Valah

Acum 3 săptămâni

Ne-am lămurit cu Condurat
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 săptămâni

Cine s-a grăbit ( nu “ care s-au grăbit !” ) sa aprecieze broscarul este lipsit de receptorul umorului ; are nevoie de traducere…
Raspunde

Ioan

Acum 3 săptămâni

E trist că se mai folosesc astfel de metode de manipulare în campaniile electorale.
Raspunde

??? Joker ???

Acum 3 săptămâni

Cine pe cine manipulează??? Nu înțeleg!
Raspunde

Ioan

Acum 3 săptămâni

Manipulează candidatul care a făcut sondajul pe bani, prin intermediul presei. Sau cel puțin încearcă să-i manipuleze. Îți explic dacă vrei: dă procente mari la el și procente mici la alții, pentru a-i demobiliza pe votanții celorlalți care o să zică "nu mai mergem la vot că și-așa pierde". Speră ca așa să se strecoare mai sus pe sub radar.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 săptămâni

Daca PNL ia 20 la suta dupa ce au facut la CJ inseamna ca sibienii isi merita soarta. Nu inteleg de ce nu candideaza cei din marginime direct de ce candideaza prin interpusii Campean si Bibu.
Raspunde

Marius Balan

Acum 3 săptămâni

Ce au facut la CJ?
Raspunde

Țiți

Acum 3 săptămâni

Ai să fii surprins, dar sunt primari din Mărginime pe listă la CJ :))))
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

Da, ar trebui sa apara un partid local (in afara de FDGR). Toti candidatii sunt slugi ale unor partide din alta parte.
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

@Marius B Multe, multe, multe tunuri au făcut la CJ. De exemplu aeroportul falimentar de 64 de milioane de euro. Fufa plantată acolo face asta când în Sibiu nu sunt destule școli, de învață copiii în schimburi, ca la fabrică și între singurele două municipii din județ, Sibiu și Mediaș, nu există un drum expres!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel Opinceanu

Acum 3 săptămâni

ce s-au pus postacii de serviciu pe votat negativ comentariile impotriva actualei primarite si pozitiv "comentariile" reclama. auzi la ei ca a adus Sibiul la nivelul oraselor vest europeene. hilar, dar si ingrijorator in acelasi timp
Raspunde

BINDER, The Lake

Acum 3 săptămâni

Opinceanule ... tie iți place să calci în toți rahații și dai prin toate gropile cu mașina. Ia zi ...Ți-e dor de Condurat?
Raspunde

Ger

Acum 3 săptămâni

Válcea de Nord = Brezoi Robert Schell, primarul care a pus Brezoiul pe harta lumii !!!
Raspunde

Fram Ursul Bipolar

Acum 3 săptămâni

Dacă și astea-s glume....sau sondaje. Dacă nici acum nu ne prindem că individul ăsta apărut în politică peste noapte nu e decât iepurașul scos din joben de Fodor pentru a mai mușca din voturile contracandidaților (în principal ale Alianței Dreapta Unită, că PNL oricum a trântit de mult meciul chiar dacă Bibu încă nu știe), suntem chiar fraierii de serviciu.
Raspunde

Nemo - Primul Yeti Non Binar

Acum 3 săptămâni

Nu a trântit nimeni nici un meci. Sibienii au minte, nu sunt orbi și nu poți să-i cumperi cu 2 sticle de ulei expirat și o pereche de cisme de cauciuc. Văd și simt transformările din jurul lor, care le fac traiul mai bun, decent.
Raspunde

Vânătorul

Acum 3 săptămâni

Măi Ursule, la un comentariu atâta de "elaborat" chiar nimeni nu se aștepta! Nici măcar Găvozdea...Cred că i-ai spulberat toate speranțele!!! Adio 2028...Trăiască Fram...congelatorul...
Raspunde

Very stupid

Acum 3 săptămâni

Sondaje la comandă pe măsura cerută de client. Te întreabă doar ce vrei să iasă și apoi primești factura. La două sondaje ai reducere. Acuma serios vorbind, sondaj telefonic cu electorat din Sibiu este imposibil de făcut, o știe orice sociolog. Ar trebui să apeleze un milion de persoane random ca să ai un rezultat acceptabil pe eșantion reprezentativ în Sibiu. Ceea ce nu e rentabil financiar și nu se poate face în 7 zile. E o mare țeapă electorală, dar n-ar fi singura.
Raspunde

Adevărat stupid

Acum 3 săptămâni

De unde ai scos milionul de locuitori măi stupizenie? Ai adunat tot Ardealul?
Raspunde

Abacul

Acum 3 săptămâni

Nu știu cine e very stupid și sfidează logica. Sunt curios cum faci un sondaj de un milion de respondenți în municipiul Sibiu unde nu ai 200000 de votanți de toți.
Raspunde

Very very Stupid

Acum 3 săptămâni

Dacă încerci să gândești, o să înțelegi. Ca să ai 1000 de răspunsuri de la sibieni sunând la telefon la întâmplare (așa se fac sondajele telefonice) ia zi tu care e procentul de apeluri necesare? Evident că e foarte mare. Eu am zis un milion. De fapt e greu de estimat. Acum ai înțeles? În plus, ca să facă eșantion reprezentativ, adică profil demografic similar cu ce e în mun. Sibiu, ai altă problemă la selecție. Pentru cine se pricepe e ușor de înțeles că e o cacealma. Mai vedem pe 9 iunie.
Raspunde

Alo? Sondajul

Acum 3 săptămâni

Probabil sondajul telefonic a fost realizat din agenda d-lui Independent.
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 3 săptămâni

Sa ia bibanul 17%?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vezuvian Țuicaru von Pojarel

Acum 3 săptămâni

Doamna Fodor este icoana sibienilor, mândria și aerul pe care îl respiram! Va votam, doamna sufletelor noastre, ca să moara de necaz Bibu și Cimpeanu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muresan

Acum 3 săptămâni

Sper sa aveti atata minte sa nu votati ce spune sondajul! Sondajul e o facatura ordinara!
Raspunde

Mureșana

Acum 3 săptămâni

Hai **** măi Mureșan! Că pe Bibi tot nu-l votăm!...

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Jan Sibian

Acum 3 săptămâni

Mda, din pacate situatia este fara iesire, intrucat se pare ca doamna Fodor este raul cel mic din toata lista aia mare de candidati la primarie.... Votati si voi dupa cum credeti, ce va fi va fi, dar VOTATI ! Nu mai dormiti in casa de alegeri si dupa aia sa va plangeti ca nu va convine primarul, CL, CJ, etc. In fond, fiecare comunitate sau popor are conducatorii pe care si-i merita, ca doara nu se pun ei singuri ci tot noi ii trimitem prin vot.
Raspunde

Cei care vor o Romanie curata

Acum 2 săptămâni

Mirare AUR. Daca consultati declaratiile de avere ale candidatului la Primaria Sibiu, veti vedea doar un nou avid de putere si de bani. nu poti avea la varsta lui Suciu, o astfel de avere. Probabil matusa Tamara…stie mai bine. la fel si multi alti candidati de la aceasta formatiune politica, care au lucrat in anumite zone iar profesional nu au avut nici o realizare deosebita. Link-ul unde se poate consulta este acesta https://depozitar.integritate.eu/?_gl=1*1dy3s6x*_ga*ODM1NDEzMDk5LjE3MTU5MzE1MzE.*_ga_4GQ9YTR59X*MTcxNzQ4NTE2Ni4yLjAuMTcxNzQ4NTE2Ni4wLjAuMA..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus