Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Contract semnat: Blocul cojit din centrul Sibiului va fi reabilitat alături de alte 21 de clădiri din oraș

Contract semnat: Blocul cojit din centrul Sibiului va fi reabilitat alături de alte 21 de clădiri din oraș

Două asocieri de firme - una condusă de companii din Mureș și Bistrița, respectiv alta, de oameni de afaceri din Sibiu - vor reabilita 22 de blocuri din municipiul Sibiu din punctul de vedere al eficienței energetice. Printre ele se numără și cel mai cojit bloc din oraș, de la intersecția bulevardului Vasile Milea cu Calea Dumbrăvii. În primele 45 de zile se vor executa proiectele tehnice.

În total, municipalitatea a semnat șase contracte pentru execuția lucrărilor de eficientizare energetică a 22 de clădiri de blocuri, în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene prin PNRR. Anterior, în aprilie au fost anunțate primele două clădiri pentru care au fost semnate contractele de reabilitare.

„Valoarea totală a contractelor pentru toate cele 24 de imobile se ridică la aproape 70 de milioane de lei, iar prin acestea vom îmbunătăți calitatea locuirii pentru câteva mii de sibieni. Pentru a exemplifica impactul pe care îl va avea acest proiect, menționez că printre clădirile pe care le vom moderniza se numără și blocul turn de la intersecția bulevardului V. Milea cu Calea Dumbrăvii, care afectează imaginea centrului de ani de zile din cauza stării precare”, a transmis primarul Astrid Fodor. 

Cele 22 de blocuri au fost împărțite șase loturi.

Astfel, un contract a fost semnat cu asocierea Conart Structuri SRL Mureș& KES Business SRL Bistrița, care va executa lucrările la blocurile situate la următoarele adrese:

· Str. General Magheru, nr. 56 și nr. 60, str. Regele Ferdinand nr. 6, str. Semaforului nr. 32; valoarea contractului este de 9,11 de milioane de lei.

· B-dul Vasile Milea, numerele 10A, 11A, 12A și blocul turn de la nr. 1; valoarea contractului este de 12,89 de milioane de lei.

· Str. Șteflești nr. 7, str. Iazului nr. 21-bl. 19 și str. Vrancei nr. 6; valoarea contractului este de 6,42 milioane de lei.

· Str. Constituției nr. 19 – bl. 21, str. Fabricii nr. 2, str. Uzinei nr. 2A, str. Uzinei nr. 2B; valoarea contractului este de 11,15 milioane de lei.

Citește și: Cel mai „cojit” bloc din Sibiu este preluat și în noul Plan Urbanistic General ca posibil monument istoric. „E un exemplu reușit”

Cealaltă asocciere este condusă de CON-A Operations SRL Sibiu și Condesign SRL Sibiu, care vor realiza lucrările la următoarele blocuri: 

· Str. Constituției nr.1 – bl. 1, str. Rusciorului nr. 19 – bl. 75, str. Țiglari nr. 1; valoarea contractual este de 9,25 milioane de lei.

· Str. Rusciorului nr. 1 – bl.69, str. C. Notarra nr. 58, str. Ludoș nr. 6 – bl. 33, str. Ștefan cel Mare nr. 147 – bl. 10; valoarea contractului este de 9,22 milioane lei.

În prima etapă se vor executa proiectele tehnice pentru care sunt rezervate 45 de zile, iar în termen de 12 luni de la emiterea ordinul de începere se vor finaliza lucrările efective care constau în reabilitarea acoperișurilor și șarpantelor, refacerea finisajelor exterioare și repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, izolarea termică a fațadei, atât părțile vitrate, cât și cele opace, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (după caz) și a planșeului peste demisol, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor, reabilitarea instalației de iluminat din casa scării și înlocuirea acestora cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile - panouri solare electrice, înlocuirea ascensoarelor (după caz), realizarea unui nou trotuar perimetral, impermeabil, de protecție.

Amintim că licitațiile au avut loc anul trecut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

11 comentarii

Flo

Acum 1 săptămână

Nu inteleg de ce se reabiliteaza eceste blocuri pe bani publici. Pe ce criterii au fost selectate? Blocul meu de ce nu se repara din banii acestia? Fiindca am fost cetatean model si am platit din banii mei?
Raspunde

Ale

Acum 1 săptămână

Flo, daca se reabilita blocul tau nu te mai deranja atat de tare ca e din bani publici. Pe asta pot aa pariez :)))
Raspunde

@Flo

Acum 1 săptămână

Mai citeste o data textul articolului. Nu apare nicaieri specificatia ca aceste reparatii se fac din bani publici. Se fac din bani europeni, din fonduri PNRR. Te-ai inflamat degeaba.
Raspunde

@Flo

Acum 1 săptămână

Sunt bani europeni, fonduri pentru reabilitarea clădirilor, din Pnnr, dacă va interesați și voi puteați și voi sa fiți pe lista . Dar e mai ușor sa bați din gură pe internet, sub un nick, mai ales cand ești un giga contra...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ghita sibianul

Acum 1 săptămână

Ale, totusi punctule de vedere al lui "Flo" e valid: pe ce baze legale se reabiliteaza din bani publici niste blocuri PRIVATE?!!!!....
Raspunde

JohnnyBravo

Acum 1 săptămână

Acum ~2 ani, asociatiile de locatari au primit informare de la primarie ca pot depune dosar (cu sina :-) )pentru reabilitare bloc din bani PNRR(sau ceva bani europeni). Ca de obicei, termenul de depunere a fost destul de scurt si trebuia asociatia sa se miste repede, unii s-au miscat altii nu .... Blocurile mentionate (intr-unul din ele stau si eu) au fost printre cei care s-au miscat repede. Pe viitor ati putea sa fiti mai pe faza cand apar oportunitati si sa nu mai aruncati aiurea cu jigniri catre cei care au fost mai interesati/rapizi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

Cat tupeu si cata nesimtire aveti...Paana acum trebuia expertizate si reabilitate toate. Cu spitale regionale, cu reabilitari, cu consolidari si cu tot felul de minciuni au prostit prostii mereu. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cladiri-consolidate-cu-bani-de-la-stat-de-la-anul-cseke-doua-treimi-din-teritoriul-romaniei-este-incadrat-in-risc-seismic-ridicat-2151203
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

Au uitat să asmută haurii cu "uite pe ce se duc banii în loc să facă școli la copii care învață în 2 schimburi"?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 1 săptămână

Magazinul Dumbrava când va fi demolat ? Am putea avea un Hotel de Renume gen Radisson sau Marriott în locul Magazinului Dumbrava! Un Hotel de 20 de etaje ! Îmi stă pe creier clădirea asta comunistă!
Raspunde

BSI_HErmannstadt

Acum 1 săptămână

In esenta, banii europeni sunt tot bani publici, ca fiecare tara contribuie ca sa primeasca apoi mai putin decat da. Dar deh, de la vaccinuri unii merg dupa fenta ca ne da Europa gratis..
Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 săptămână

Magazinul Dumbrava precum și alte imobile din acest oraș au fost luate după lovitura de stat din'89 de ceva oameni potenți din acest oraș care au avut bani și au știut să tragă sforile în Burg cu ajutorul Notarilor etc. Dar după aceea acei ,,milionari" care se trag din zonă au uitat să mai facă ceva folositor,util,frumos din aceste clădiri numai le au exploatat,au luat chirii barosane și și au tras niște cavouri impunătoare cât mai aproape de intrarea în cimitir,dar uită că atunci când vor pleca din acestă lume nu pot lua nimic cu ei..,dar pentru comunitatea din Sibiu unde au trăit și de unde se trag n au făcut mare brânză doar au exploatat și au muls,au călcat și pe ,,cadavre" ptr.a se îmbogăți. Din această cauză avem asemenea clădiri și vis-a-vis de Prefectură pe str.Mitropoliei,fostul Palat al Pionierilor etc.etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus