Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
24°C

OMS: Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2

OMS: Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2

Un prim caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost înregistrat în Mexic, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citat de Agerpres

"Acesta este primul caz uman de infecţie confirmat de laborator cu virusul gripal A(H5N2)", a subliniat organizaţia ONU într-un buletin epidemiologic.

Tulpina H5N2 este diferită de cea (H5N1) legată de actuala epidemie înregistrată la vaci în Statele Unite şi pentru care au fost raportate trei cazuri la oameni.

În vârstă de 59 de ani, persoana a decedat la 24 aprilie într-un institut de specialitate din capitala mexicană la câteva ore după ce fusese spitalizată, a indicat sursa citată. Ministerul Sănătăţii din Mexic a precizat că este vorba de un bărbat.

Pacientul a prezentat febră, dificultăţi de respiraţie, diaree, greaţă şi stare generală de rău pe 17 aprilie, a indicat OMS, care a fost sesizată în legătură cu acest caz pe 23 mai.

Persoana nu a avut "niciun contact" cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, dar avea deja numeroase probleme de sănătate, a subliniat OMS. 

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

AndreiM

Acum 1 săptămână

Da, criminalii isi promoveaza noua pLandemie. Au lucrat la "gain of function" si pentru gripa aviara si au pregatit si un vaxxin miraculos, mARN, pentru binele nostru. Curcile vor cobora de pe trotinete si vor face iar, isterice, coada la injectat. Apoi vor spune cu falsa evlavie despre cazurile de morti subite "Dumnezeu sa il odihneasca!" si "asa i-a fost scris!"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus