Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Două incendii, la Jina și Sibiu, izbucnite din cauza fulgerelor furtunii de marți. Străzi și gospodării inundate în Săliște

Două incendii, la Jina și Sibiu, izbucnite din cauza fulgerelor furtunii de marți. Străzi și gospodării inundate în Săliște

Pompierii sibieni au fost solicitați să intervină în mai multe localități din județ, urmare a furtunii anunțată pentru după-amiaza zilei de marți.

„Pompierii sibieni au intervenit în localitatea Săliște pentru a evacua apa din 4 gospodării inundate și în localitatea Mag pentru a evacua apa dintr-un subsol. De asemenea s-a intervenit pe strada Podului din municipiul Sibiu pentru stingerea unui incendiu la un copac care a fost lovit de descărcări electrice (fulger)”, anunță pompierii sibieni.

Reprezentanților Inspectoratului pentru situații de urgență Sibiu le-a fost solicitată intervenția și la Jina, unde un fulger a lovit o șură plină cu fân. Patru autospeciale de stingere, însoțite de un echipaj SMURD, au fost alocate incendiului izbucnit, în sprijin venind și voluntarii din comună. „La sosirea forțelor incendiul se manifestă generalizat la întreaga anexă, existând riscul de propagare și la casă. Pompierii au acționat prompt și au limitat extinderea incendiului, astfel casa a fost salvată. Din păcate anexă gospodărească a ars în totalitate, aceasta fiind construită din lemn. De asemenea, a ars și fânul depozitat în interior - aproximativ 5000 de kg”, transmit reprezentanții ISU în atenția cititorilor Turnul Sfatului.

Sursa foto: ISU Sibiu 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

16 Tons

Acum 1 lună

5000 de tone de fân într-o șură?!?! Da ce era acolo, pulsar cu fân? Io cred că de la compresiune s-a aprins fânul ăla, nu de la fulger. Pur și simplu la presiunea celor 5000 de tone de fân a început o reacție de fuziune nucleară în nucleul de fân al șurii, care a ionizat fânul din învelișul exterior al pulsarului. Bine că or venit la timp pompierii că altfel colapsa pulsarul de fân, se forma o gaură neagră de fân și se ducea naibii tot fânul din Jina. Glumesc cu declarațiile pompierilor sau eroarea din articol, dar altfel îmi pare rău că le-o ars la oameni șura și fânul.
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Ce i-o inundat pe ăștia din Săliște dacă-l lasă pe Răcuci cu hoții lui de la ocolul silvic să le prade de atâta timp pădurile! Și nici măcar nu o plouat chiar așa de tare! Sunt ploi de două ori mai intense decât asta la fiecare 15-20 de ani. Partea rea este că la inundații le intră apa în case la toți, indiferent dacă au fost fricoși și lași și au susținut sau au tăcut în fața infractorilor sau nu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xyz

Acum 1 lună

Ba cretinule ai vazut imagini din Austria dupa o ploaie ca asta de ieri??? Ca parca austriecii nu si taie padurile...vin si le taie pe ale noastre!!! Cretin spalat pe creier! Atita stiti...daca ploua e ...vina oamenilor nu i asa??? Daca era ...al vostru la Primarie mai scriai mesajul asta???? Papagal!!
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Opaaa, pe la ora 9 s-au trezit bandiții de la Ocolul Silvic Valea Frumoasei al lui Răcuci, protejatul femeii neserioase sau fufei, conform DEX, Turcan cea cu studii la Moscova după '90 și au dat 13 unlike uri. Așteptăm cu interes și angajații primăriei Săliște și, de ce nu, pe cei ai Total NSA și ai altelor antreprize de jefuit săliștenii. :-)))
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

@xyz. Lăsând imprecațiile (adică înjurături) deoparte, îți spun că scriam oricine ar fi ieșit primar. Jaful pădurilor o început pe vremea celui de dinainte. Dar acest jaf de Răcuci este protejat și încurajat de trei mandate și o să fie protejat și încurajat încă un mandat. De bandilă ăsta de Răcuci, nu de ăla care nu mai este și care are și el o vină. Le ai cu Austria bine. Ai acolo prietenii la care le-ai vândut zeci de ani lemnul furat de la sălisteni, sau conturile bancare unde ascunzi sacii de bani? Acum că am lămurit cu chestiile astea ideilogice, da, e cât se poate de evident că inundațiile au fost cauzate de devastarea pădurii de fag din bazinul de retenție al pârâului acela. Se vede de pe autostradă și din satelit, că pădurea de deasupra satului arată de zici că o fost roasă de molii. Dăunătorii pădurii, adică moliile astea, sunt cuibărite la Ocolul silvic Valea Frumoasei. Acest fapt este de notorietate publică de când prăpădiții ăia din ocol care umblă pe la spirale MISA pe Cindrel, cum știe toată lumea, au devastat pădurea de la Aciliu, unde alunecă dealul peste autostradă și peste casele acilenilor. Apropos, dacă plouă o să alunece iar. Ce surpriză! Vai săracul Aciliu...dar urmează vai săraca Săliște. Unde nu-i cap, vai de picioare! Fi-v-ar închinarea cui v-o-nchinat la icoane, de prăpădiți!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xyz

Acum 1 lună

***** . Eu facusem doar o observatie bazata pe logica! A...ce i aia??? Pai din ce am citit psihiatrii au concluzionat in studii imposibilitatea cretinilor de a actiona logic asa ca...ma opresc aici! Numai bine oricum!

 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xyz

Acum 1 lună

N am inteles de ce ati moderat mesajuj!!! Explicam ca ramasesem uimit de "logica" lu' unu' care amestecind f "inteligent" n idei cam explica faptul ca inundatiile sint din cauza MISA!!! Asa ca oare n ar trebui sa ...moderati si mesajele unor astfel de...???
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Vă arde să afle oamenii cine sunteți voi de fapt, nu? :-)))
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Știți ce este tare interesant? Că unlike iau comentarii în care spun despre sataniștii de la Ocolul silvic Valea Frumoasei care fac spirale MISA pe Cindrel. Ăștia sunt o sectă satanică foarte periculoasă, că ei cred într-un diavol numit aum. Da, e același aum cu al sectei ăleia care au făcut atentatul ăla terorist din Tokyo cu gaz sarin în anii '90. Ei vorbesc despre ei înșiși că sunt draci și chestii de astea pe care nu le mai scriu acum aici să nu tulbur cumva pe cineva mai tânăr sau mai sensibil. Dar dezaxații ăștia sunt aici, între noi! Altfel, dacă nu ar fi sataniști, nu ar putea devasta în așa hal pădurile, dar ordinea lor de valori e total perversă. Acum sunt chinuiți, puțin, că le-au băgat francezii pe Bivolaru la pârnaie, că în Franța serviciile secrete funcționează și pentru societate în ansamblul ei și cetățenii obișnuiți, nu ca la noi unde numai aranjază alegeri. Dar una peste alta, e interesant cum se agită sataniștii din MISA, cuibăriți la Ocolul silvic Valea Frumoasei ca viespii, când scriu despre drăcoveniile lor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xyz

Acum 1 lună

Ca sa vezi ce a inteles unul...cretin!!! Si insista sa arate ca este asa!
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Xyz, știi ce e interesant? Nu negi nimic, pentru că acolo în Săliște vă știe toată lumea! Înjuri, ca un derbedeu, dar nu negi. :-)))
Raspunde

Un român

Acum 1 lună

Nu e cinstită știrea cu inundațiile din Săliște, unde spuneți că au fost inundate niște case în Mag! Imaginile apocaliptice cu străzile pline de nămol și bolovani și lemne sunt din capodopera de jaf de pe strada Vale din Săliște. Acolo primarul proaspăt reales, Răcuci, îngropă sutele de milioane împrumutați din bănci, prin firmele secu-interlopilor lui locali, făcând lucrări de mântuială, pe care le-a și luat viitura, dacă au jefuit pădurile de deasupra satului cu prăpădiții ăia sataniști, care fac spirale MISA, de la ocolul silvic.
Raspunde

Q

Acum 1 lună

Ce fain curg torenții de noroi pe străzile din Săliște! La așa primar ales și hoți la pădure suportați de sălișteni de zeci de ani, delta Gangelui le iese acolo! Colorado de la eroziunile de pe coastele dealurilor de deasupra satului! Grand Canyon, nu altceva, de la Total NSA! :-)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus