Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
18°C

Știrile zilei, la Sibiu. Un cuplu din Sibiu și-a deschis afacere cu investiție de 3.500 de euro, epilog electoral cu primari victorioși, USR Sibiu reclamă 77 de „voturi-fantomă”

Știrile zilei, la Sibiu. Un cuplu din Sibiu și-a deschis afacere cu investiție de 3.500 de euro, epilog electoral cu primari victorioși, USR Sibiu reclamă 77 de „voturi-fantomă”

Turnul Sfatului vă prezintă o selcție a celor mai importante știri ale zilei de vineri, 14 iunie.

VIDEO ”Când Dumnezeu nu te lasă, tot poporul se poate pune contra”. Epilog electoral cu primari victorioși

La Brădeni, ”omul lui Dumnezeu”, primarul Liviu Modoi a fost purtat pe brațe de către apropiați. La Brateiu, primăriței Elena Marian i s-a dedicat o manea, iar primarul din Laslea, l-a atacat pe contracandidatul liberal: ”Toți lingăii ăștia care ați votat o cioară de sas să mă pupe undeva”, a răcnit edilul.

Mesaj cu suflet: Un cuplu din Sibiu și-a deschis afacere cu investiție inițială de 3.500 de euro. „Vrem să digitalizăm organizarea nunților” 

Alexandra și Cătălin Crișan, doi tineri din Sibiu, au pus bazele la finalul anului trecut a ceea ce au ales să numească „Mesaj cu suflet.” Aceștia își doresc să vină în sprijinul celor care se căsătoresc printr-un proces de digitalizare a nunții. Mai exact, cei doi creează invitații digitale, de la design până la produsul finit și, în același timp, au pus bazele unui site personalizat în care mirii pot gestiona mai ușor confirmările invitaților și pot prezenta pe scurt povestea cunoașterii lor. 

Familii cu mulți copii sau tineri din Sibiu așteaptă de mai multe luni să intre în noile locuințe ANL din cartierul Reșița II, dar recepția lor întârzie. Motivul: o restanță de 63 de lei

Noile locuințe din Sibiu construite de statul român, prin ANL, pentru familiile cu mulți copii sau pentru tineri, întârzie să fie repartizate din cauza unei restanțe de 63 de lei. Banii trebuie transferați dintr-un buzunar în altul al aceleiași haine: adică dintr-o instituție a statului în alta, doar că nu se întâmplă în mod natural, ci abia după mai multe demersuri - este cazul tipic în care statul își arată cel puțin neputința dacă nu stratul gros de birocrație pe care e construit.

USR Sibiu reclamă 77 de „voturi-fantomă” în municipiul Sibiu. Doar 27 de voturi le lipsesc pentru a obține un consilier în plus în detrimentul PNL

Reprezentanții USR Sibiu arată că vor continua sesizările pe subiectul neregulilor descoperite de ei în numărarea voturilor, atât în municipiul Sibiu, cât și în tot județul. Accentul este pus pe municipiul Sibiu, unde useriștii arată că 77 de voturi lipsesc, alte 1.535 sunt anulate, iar diferența dintre voturile date lor și liberalilor pentru Consiliul local este de doar 26.  

Gest frumos la Sibiu: a plătit parcarea unui necunoscut ca să-l scape de amendă

Un tânăr din Sibiu, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, a făcut un gest frumos pentru un om pe care nu-l cunoștea. A ales să-i plătească două ore de parcare pentru a-l scăpa de amendă. 

A plecat primul tren direct Sibiu – Constanța din acest sezon. Un bilet costă 131,5 lei pentru un adult, 68,5 lei pentru copii și pensionari și 13,5 lei pentru studenți 

Din această dimineață, de la ora  3.47 s-au reluat Trenurile Soarelui din municipiul Sibiu. Trenul direct face 9 ore din Sibiu, în Constanța, iar prețul unui bilet este de 131,5 lei pentru un adult și 13,5 lei pentru un student

Ce facem în weekend? Ciorbă de salată și varză călită cu cârnați la Muzeul Astra, concert la Brukenthal și Sibiu Dog Show

Weekend-ul acesta, la Sibiu, avem parte de mai multe evenimente la care putem participa. Filmele de la CineGold, Sibiu Dog Show și drumețiile prin jurul Rășinariului sunt doar câteva dintre evenimentele la care putem lua parte în acest final de săptămână.

ULBS face două noi terenuri de sport și un vestiar lângă Căminul 6. Unul va fi acoperit

În lipsa noutăților pentru Arena Universitară, ULBS vrea să amenajeze un teren de minifotbal acoperit cu prelată, un teren multifuncțional și un vestiar pentru studenții săi în apropierea Căminului nr. 6, de pe strada Pedagogilor. Zona pe care vor fi amenajate acestea a fost preluată în ianuarie 2023 de la Primărie pentru o perioadă de 10 ani, iar lucrările trebuiau să fie gata inițial în ianuarie 2024. 

Făgăraș Fest va avea loc anul acesta în comuna Racovița, pe Valea Moașei. Concert cu Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, tururi ghidate și proiecție de film

A cincea ediție a Făgăraș Fest va avea loc în acest an Fest între 26 și 28 iulie, în Sebeșu de Sus pe Valea Moașei, comuna Racovița din județul Sibiu. Programul cuprinde tururi ghidate, proiecție de film în aer liber, dar și un concert cu Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus