Miercuri,
04.12.2024
Innorat
Acum
2°C

O învățătoare de la Școala din Vurpăr, desemnată ”Învățătoarea Anului 2024” de Fundația Zurli

O învățătoare de la Școala din Vurpăr, desemnată ”Învățătoarea Anului 2024” de Fundația Zurli

Învățătoarea Susana Galea de la școala din satul sibian Vurpăr a fost desemnată ”Învățătoarea Anului 2024”.

Campania ”Învățătoarea Anului” este o inițiativă a Mirelei Retegan, președinta Fundației Zurli, cunoscută ca fiind fondatoarea brandului Zurli, personalitate radio și jurnalistă cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul social și umanitar.

”Am ales-o pe Susana Galea pentru ca a fost propusă de un alt dascăl și pentru ca povestea ei ne-a impresionat mult. Doamna învățătoare Galea are 35 de copii în clasă, cei mai mulți sunt romi și cam 75% au dificultăți legate de prezență.

Născuți în familii cu părinți foarte tineri, mulți dintre ei plecați în străinătate, copiii răman acasă, de capul lor. Iar învățătoarea Galea Susana învață în fiecare zi cum să-i aducă la școală”, a explicat Mirela Retegan decizia.

Pentru a oferi titlul de ”Învățătoarea Anului 2024” a mers la Vurpăr alături de reprezentanți ai găștii Zurli, cu două microbuze și numeroase premii.

”Am ajuns de dimineață, cu toată echipa, și cu două microbuze plin de cadouri. De toate. De la ghiozdane, rechizite, jocuri și cărți, la produse de igienă și dulciuri. Ne așteptau cu multă emoție și nerăbdare. Prezența noastră s a transformat într-un motiv de sărbătoare pentru toată școală și pentru oamenii din sat care au ieșit să vadă Zurli! În sala de sport ne așteptau câțiva părinți și ne-am bucurat să ne jucăm împreună, copii, educatori și părinții prezenți”, mai precizează Mirela Retegan.

”Vreau doar să vă spun ca România se vede diferit din vârful dealului Vurpăr. Copiii pe care i-am întâlnit astăzi au cele mai normale visuri. Vor să devină jandarmi, doctori, pădurari, cântăreți, polițiști, învățătoare , mame… Astăzi împreună , părinți și copii, au promis ca vor face tot ce trebuie ca să ajungă la școală.

Le mulțumesc partenerilor care ne-au sprijinit. Copiii și doamna învățătoare au plecat acasă cu brațele pline de daruri. Iar noi am plecat fericiți. Avem prieteni noi, 35 de copii și doamna învățătoare din Vurpăr. Și cu o pungă de gogoși. Iar ne-a trimis Dumnezeu fix unde era mai mare nevoie” a concluzionat cea care a oferit premiul.

Cum funcționează

Părinții din toată țara sunt invitați să propună eroii educației prin intermediul platformei online, www.invatatoareaanului.ro. În cadrul formularelor, ei sunt încurajați să împărtășească povestea specială a învățătorului sau învățătoarei propuse: cum își impresionează elevii, ce strategii folosește pentru a menține coeziunea în clasă și pentru a ajunge la fiecare micuț în parte, ce momente speciale sau activități a implementat pentru a inspira și educa. Fundația Zurli își propune să scoată în evidență acei pionieri ai educației care aduc cu ei nu doar cunoașterea, ci și compasiunea și devotamentul în fiecare zi petrecută în sala de clasă. Este estențial să ne arătăm aprecierea pentru eforturile titanice ale învățătorilor și educatorilor din România, indiferent de resursele limitate sau de provocările cu care se confruntă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Mioara

Acum 5 luni

Pai se putea sa fie altcineva decât Sanica?!
Raspunde

Amn114

Acum 5 luni

Criteriul principal a fost că se ocupă de rromi. Dacă madam e bine pregătită sau calitatea actului educațional nu-s criterii relevante.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 5 luni

Hai zău, ca ce știi tu criteriile? Și ce, copii rromi nu-s tot copii, băi lampă?
Raspunde

Amn114

Acum 5 luni

@bambolero știu, printre altele, să mă exprim corect în limba română. "copiii rromi", cu doi de i, agramatule/agramato
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus