Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Pensia medie în județul Sibiu este peste pensia medie pe țară

Pensia medie în județul Sibiu este peste pensia medie pe țară

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.249 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), citate de Agepres.

Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenite s-a ridicat la aproape 10,676 miliarde lei.

Din totalul pensionarilor, 629.317 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 636 de lei, mai informează Agerpres.

Potrivit statisticilor CNPP, din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.811.420 de persoane, dintre care 2.188.234 femei, în timp ce pensia medie se situa la 2.507 de lei.

Pensie anticipată au primit, în mai 2024, un număr de 4.780 de persoane (3.158 de lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 87.553 de persoane (2.300 de lei, pensia medie) şi pensie de invaliditate 392.297 de persoane (pensie medie de 956 lei), dintre care 45.015 de persoane pentru gradul I de invaliditate (826 lei, pensie medie).

În aceeaşi lună, pensia de urmaş s-a acordat unui număr de 450.809 persoane (1.178 lei, pensia medie), în timp ce ajutor social au primit 115 de pensionari (539 de lei, în medie).

De partea cealaltă, datele la nivelul lunii aprilie furnizate de Casa Județeană de Pensii arătau că pensia medie în județul Sibiu este de 2.296 de lei.

De asemenea, în județul Sibiu existau 99.462 de pensionari, dintre care 17.082 sunt beneficiari ai pensiei minime garantată de stat.

Conform datelor furnizate Turnul Sfatului de Casa Județeană de Pensii Sibiu, numărul pensionarilor în județul nostru a rămas constant în ultimii ani.

”În luna aprilie a anului 2023 numărul total de pensionari în județul Sibiu era de 99.137, iar în aprilie 2022 era de 98.889”, spun oficialii Casei de Pensii Sibiu.

Citește și:

Topul celor mai mari pensii din județul Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4590

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 1 lună

Ha, ha! Ce ne spune nouă această chestiune? Că Sibiul este unul din fiefurile “specialilor”…
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Exact. Sibiul este plin de securici cu pensii nesimtite. De aia si este Sibiul fieful USR-istilor.
Raspunde

Sibian@AndreiM

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters deoarece conține injurii

Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Dar nu-i al useriștilor, Timișoara este. Sibiul e al fedegeriștilor, succesorii Grupului Etnic German.
Raspunde

@ Unul

Acum 1 lună

Fratele meu, decat sodoma si gomora, mai bine hotii, mai bine mincinosii, mai bine nazistii, mai bine stalinistii, mai bine oricine o fi, decat anormalii astia spalati pe creier. Daca am de ales intre forumul german si usere, fara nici o discutie aleg forumul german. Pot sa fie urmasii lui Attila the hun, urmasii lui Ghingis Khan, nu ma intereseaza. Decat steag de curcubeie, mai bine steag de pirati.
Raspunde

Altul

Acum 1 lună

Dap, pe comuniști v-am hâșâit.
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

"@Unul" Alegerea la care te referi dintre Sodoma și Gomora, de care spui că e singura alternativă la nazism și stalinism și la mari conducători criminali din istoria omenirii e falsă. De ce să nu o variantă normală? Nu ar fi mai bine așa?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Altul

Acum 1 lună

Ți-a răspuns strict la "alternativaȚ pe care o propagi pe copeici, altfel i-ar fi inclus și pe roșii și pe hauri. Iote că sibienii n-au nici o problemă cu GEG, te-oftici?
Raspunde

@ Unul

Acum 1 lună

Ba ar fi mai bine, sigur ca da. Lucrurile sunt simple. Daca am de ales intre stanga si dreapta, categoric aleg dreapta. Daca am de ales doar intre sodomele useriste, progresiste si stangiste si intre oricine altcineva, aleg altcineva. Oricine ar fi, numai sodomele sa nu iasa. Nu ma intereseaza ca alternativa este nazista sau comunista. Daca am de ales intre doua ciume de stanga, in afara de sodome (de exemplu intre PSD si PNL) imi anulez votul, pentru ca nu ma intereseaza care dintre ciume iasa. Sunt toate o apa si-un pamant. Problema cea mai mare in Romania este ca populatia nu are nici un pic de cultura politica. Oamenii habar nu au ce inseamna dreapta si stanga politica. Habar nu au ce principii sunt cele de dreapta si care sunt cele de stanga. Astfel este usor pentru ciumele sodomite sa se dea "da dreapta" cand ele sunt ciume rosii marxiste toata ziua si toata noaptea. Cat de aberant este sa ai trei partidute de stanga, care se unesc in "Dreapta Unita" :))) Sa te tavalesti pe jos de ras, nu alta, daca nu ar fi de-a dreptul tragic. La fel cu peneleu'. Liberalii sunt de stanga in toata lumea larga, de la inceputurile lor de masoni pasoptisti si pana in zilele nostre. Oamenii din occident mai stiu aceste lucruri. Sunt mai greu de pacalit. In SUA termenul liberal este aproape sinonim cu comunist. Sunt considerati de stanga de toata lumea, inclusiv de ei. Prin Europa, au facut un fel de caricatura liberala la care ii spun de centru-stanga. Realitatea este una singura si pentru cei care stiu cum stau treburile d.p.d.v. principial, este simplu sa priceapa cine umbla cu cioara vopsita. Insa cel mai interesant lucru este ca niciodata in toata istoria politica a lumii, nu veti intalni partid de dreapta, care sa pretinda ca este de stanga. Niciodata. Intotdeauna, doar ciumele de stanga vor sa pacaleasca electoratul si sa para de dreapta. De ce oare? :)))
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

"@Unul" Interesant ce ați scris. Am mai învățat și eu ceva. Mulțumesc că v-ați făcut timp pentru un comentariu elaborat. Vă văd foarte împotriva celor cu orientări sexuale care nu pot să fie la baza unor societăți durabile. Nu discut repulsia pe care o aveți, e dreptul dumneavoastră. Dar să știți că sunt persoane care se nasc cu aberații cromozomiale, cu cromozomi de determinare a sexului XYY sau XXY, în loc de XX sau XY pentru că... așa au ieșit, ca să nu spun că așa a vrut Dumnezeu, că ce vrea nu știe nimeni. Persoanele astea, dacă există, trebuie ... îngăduite să existe și ele, aș zice, nu? Poate că nu promovate pentru chestii de natura asta și nu pervertiți alți oameni normali în momentele de cumpănă ale vieții prea grele poate, adevărat, cum din păcate se întâmplă, dar... dacă există... ce poți face? Oare creștinește cum ar fi să faci? Să-i omori cu pietre, ca-n vechiul testament, pentru că sunt cum nu ei au ales să fie? Închei cu un banc. Unul emigra din Marea Britanie când persoane din minoritatea asta au primit dreptul să se căsătorească. Și un prieten îl întreabă de ce pleacă. La care emigrantul spune că până în evul mediu îi omorau cu pietre, apoi îi spânzurau, apoi îi arestau, apoi îi amendau, apoi nu le mai făceau nimic iar acum le-a dat drept să se căsătorească. Și el pleacă acum, să nu devină obligatoriu pentru toată lumea. :-)))
Raspunde

@ Unul

Acum 1 lună

Cunosc teoria cu cromozomii sustinuta de sodome. Nu a fost demonstrata stiintific niciodata. Nici nu poate fi demonstrata pentru ca este pur propaganda, nu are baza stiintifica. Orice medic specialist in genetica ar putea sa demonstreze ca aceste teorii elgebetiste sunt false. Nu exista asemenea aberatii cromozomiale. Dar exista propaganda ideologica si multi au cazut victime ale acesteia. Au oameni platiti sa scoata tot felul de "rapoarte" demonstrate false de catre adevaratii specialisti. La fel cum au facut in pLandemie, cu vaccinul. Au scos rapoarte FALSE ca este "sigur si eficient" iar acum s-a demonstrat ca nu a fost asa. Prea tarziu insa. Au promovat minciuni si aberatii doar pentru a obliga oamenii sa se vaccineze. Pacat ca exista oameni care cred minciunile sistemului de propaganda. In general, insa, cei care cred aberatiile propagandei, sunt oameni slab pregatiti, obedienti, care nu au exercitiul gandirii critice. In general sunt tinerii din generatiile noi, indoctrinati inca de pe bancile scolii.
Raspunde

Informare

Acum 1 lună

Nu cred este adevarat. Media pensiei ca si media salariilor este marita ""artificial datorita salariilor Companiilor nationale din Medias. Rugam reveniti cu detalii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus