Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Echipele de gimanziu și liceu ale Colegiului Goga au câștigat „Sanitarii pricepuți”. Director Cucea Roșie: „Contează că într-o situație reală, voi chiar știți cum să acordați prim ajutor”

Echipele de gimanziu și liceu ale Colegiului Goga au câștigat „Sanitarii pricepuți”. Director Cucea Roșie: „Contează că într-o situație reală, voi chiar știți cum să acordați prim ajutor”

Sâmbătă, 15 iunie, la Sala Transilvania, 70 de tineri s-au întrecut în cunoștințe de acordare a primului ajutor în cadrul unei noi ediții „Sanitarii pricepuți”. Competiția este cel mai vechi concurs școlar care se desfășoară în România. Din 1962, an de an, sute de elevi si liceeni participă și își etalează cunoștințele de prim ajutor, sub atenta supraveghere a reprezentanților de Cruce Roșie.

Concursul presupune o probă teoretică dar și o probă practică cu două victime. În cadrul său se întrec echipaje formate din cinci elevi și o rezervă. La ediția din acest an au participat 14 echipaje atât de la gimnaziu cât și de la liceu, foarte bine pregătiți de profesorii lor de biologie.

„Suntem onorați că Sala Transilvania Sibiu a devenit împânzită de embleme ale Crucii Roșii purtate de tineri care știu prim ajutor mult mai bine decât majoritate adulților. Bravo copii! Nu contează ce loc ați obținut, contează că într-o situație reală, voi chiar știți cum să acordați prim ajutor. Mulțumesc tare mult voluntarilor prezenți fără de care nu putem derula acest concurs dar și celor de la Consiliul Judetean Sibiu și Sala Transilvania Sibiu pentru găzduire", spune Raluca Morar, director, Crucea Roșie Sibiu.

Clasamentul concursului „Sanitarii pricepuți”

LICEU

Locul 1 Colegiul Național "Octavian Goga"

Locul 2 Colegiul Național "Gheorghe Lazăr"

Locul 3 Colegiul Tehnic "Cibinium"

GIMNAZIU

Locul 1 Colegiul Național "Octavian Goga"

Locul 2 Școala Generală "Ion Luca Caragiale" Sibiu

Locul 3 Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu

Au mai participat elevi din Cisnădie, Loamneș, Sadu dar și elevi de la școli din municipiul Sibiu.

„Le mulțumim tuturor pentru participare și dorim succes echipajului de pe locul 1 la faza națională”, mai transmote Raluca Morar. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ioana

Acum 1 lună

Felicitari copii minunati!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus