Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Spitalul fără bani rămâne și fără constructor, investiție de 45 de milioane de euro la Continental și doi tineri care au lăsat multinaționalele pentru a face ce le place

Spitalul fără bani rămâne și fără constructor, investiție de 45 de milioane de euro la Continental și doi tineri care au lăsat multinaționalele pentru a face ce le place

Cele mai importante știri de astăzi, așa cum au apărut ele în Turnul Sfatului:

21:08

400 milioane lei pentru reparația unui drum național care ar da sens în plus Autostrăzii Sibiu – Pitești. Modernizarea DN 73 C va fi utilă pentru camioanele care circulă spre Valea Oltului, de la Curtea de Argeș

Guvernul urmează să aprobe vineri, 21 iunie 2024, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea lotului 1 al legăturii dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, până la Tigveni, anunță Economedia.

19:20

25 de copii de clasa a V-a de la o școală din Sibiu au scris, publicat și lansat o carte de povești. „Suntem mândri, șmecheri și fericiți”

Nici canicula și nici spiritul vacanței mari, instalat deja în sufletele lor, nu i-a împiedicat pe cei 25 de elevi ai clasei a V-a A de la Școala Gimnazială Nr. 25 din Sibiu să-și lanseze cartea de povești. Cartea lor de povești scrisă, desenată și tehnoredactată de ei. Nu au fost singuri, ci supravegheați și îndrumați de diriginta lor,  prof. Luminița Radu, un dascăl numit în anul 2020 creator de educație.

18:33

Bani pentru cantina studențească, un cămin și clădirea unei facultăți. ULBS anunță că mai poate primi 9 milioane de euro

Două noi proiecte depuse de ULBS pentru finanțare prin fonduri europene au fost declarate eligibile, anunță instituția. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Căminului studențesc nr. 4, a Cantinei studențești și a Facultății de Inginerie. Valoarea eligibilă a acestor noi finanțări depășește 9 milioane de euro.

17:33

38,9 grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în municipiul Sibiu

Vara anului 2012 a fost cea mai călduroasă în Sibiu, de când temperatura este măsurată de specialiștii centrului meteorologic local. Zilele din iulie și august din accest an sunt pe primele patru poziții într-un clasament al celor mai fierbinți zile din oraș, conform datelor INM.

17:16

Noul spital rămâne virtual: sâmbătă expiră clauza suspensivă pentru construire. „Este o mare dezamăgire că acest proiect de interes regional nu va fi realizat în viitorul apropiat”

Sâmbătă, 22 iunie 2024, expiră termenul în care conducerea Consiliului Județean Sibiu și-a asumat obținerea finanțării pentru construirea noului spital județean astfel încât să poată fi semnat contractul de construire atribuit asocierii condusă de CON-A Operations. În timp ce autoritățile județene refuză dialogul pe acest subiect, constructorii își exprimă dezamăgirea amânării acestui proiect „pentru oameni, în primul rând”.

16:36

Reabilitarea Laboratorului de Medicină Nucleară al Spitalului Județean a fost finalizată cu ajutorul unei donații de un milion de lei

Un proiect de reabilitare a Laboratorului de Medicină Nucleară terminat la finalul anului 2023 a fost realizat cu ajutorul unei sponsorizări de un milion de lei acordate de ROMGAZ. Potrivit reprezentanților spitalului suma primită ca donație a completat fondurile europene destinate proiectului, iar contractul de sponsorizare a fost semnat prin Asociația „Împreună pentru sănătate”.

16:35

Continental Sibiu anunță o investiție de 45 mil. de euro într-un nou modul de producție. Va angaja 500 de oameni în următorii ani

Compania Continental a sărbătorit astăzi 20 de ani de activitate la Sibiu, marcând momentul printr-o serie de activități. Cea mai importantă a fost reprezentată de punerea pietrei de temelie a unei noi unități de producție, cea de-a șaptea, investiție evaluată la 45 de milioane de euro.

15:38

Minivacanță de Rusalii la Muzeul Astra: vizitatorii sunt invitați să deguste drob, supă de cocoș cu tăiței de casă și tocană de noatin

Reprezentanții Muzeului Astra îi așteaptă pe vizitatori cu mai multe activități special pregătite pentru minivacanța de Rusalii.

15:28

A renunţat la multinaţională și face alături de tatăl său obiecte din sticlă reciclată. Cei mai mulţi clienți sunt din Austria şi Germania

Horaţiu Oltean din Mediaş a renunţat acum câţiva ani la jobul din multinaţională şi a pus bazele proiectului ”Stycle”, un atelier în care creează obiecte din sticlă reciclată împreună cu tatăl său, fost inginer mecanic în fabrica de sticlă Vitrometan din Mediaş.

15:26

FITS: Două premiere mondiale vineri, în prima zi a celui mai mare festival din Sibiu

Cel mai mare festival din Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru (FITS), începe vineri cu două premiere mondiale, de la Tim Robbins şi Pippo Delbono, deschiderea instalaţiei video Not Once: Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre şi un concert Holograf în Piaţa Mare, informează un comunicat de presă trimis de organizatori și preluat de Agerpres.

19:35

Primăria vrea să reabiliteze Bastionul Haller și zidul Cazarmei 90. „Se află într-o stare accentuată de degradare”

Primăria Sibiu anunță demararea unor lucrări de reabilitare a Bastionului Haller și a zidurilor Cazarmei 90, două obiective turistice importante situate în centrul istoric al orașului. Potrivit autorităților locale, proiectul face parte din „programul de modernizare urbană” și urmărește atât conservarea patrimoniului istoric, cât și creșterea atractivității turistice a Sibiului.

12:52

Primăria Sibiu, despre avantajele viitorului Gușterland: autobuz dedicat, restricționarea accesului motorizat, lifturi pentru persoanele cu nevoi speciale, regenerarea pășunilor

Ca urmare a criticilor aduse referitoare la dimensiunile viitorului Gușterland, Primăria Sibiu a revenit cu o serie de explicații și detalii despre proiectul ale cărui lucrări vor începe, oficial, în câteva zile. Reprezentanții administrației locale arată că va fi restricționat accesul auto inclusiv înspre monumentul din Primul Război Mondial, că va fi creată o linie de autobuz dedicată acestui parc de distracții și că, printre altele, acolo unde se impun taxe, acestea vor fi modice.

11:51

Prime de 1.000 de lei, până la 12.500 de lei, pentru absolvenții promoției 2024 dacă se încriu la AJOFM să-și găsească un job

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu îi anunță pe proaspeții absolvenți de învățământ, promoția 2024, că există numeroase prime oferite de statul român pentru cei care se înregistrează și își caută sau își găsesc ulterior un loc de muncă. Unele prime sunt de 1.000 de lei, dacă se angajează după o lună, altele ajung până la 12.500 de lei dacă își găsesc job la distanță de domiciliu.

11:30

Carmen Iohannis nu se pensionează. Prima doamnă va rămâne și anul viitor școlar profesor la Colegiul Lazăr

Carmen Iohannis nu va ieși anul acesta la pensie, deși ar fi putut face acest lucru dacă ar fi dorit. Prima doamnă nu împlinește vârsta de 65 de ani până la 1 septembrie 2024 și pentru că legea îi permite, nu și-a depus la Inspectoratul Școlar dosarul de pensionare. Prima doamnă și-a exprimat în schimb opțiunea de a mai rămâne un an de zile profesor la Lazăr.

11:26

FC Hermannstadt se apropie de o mie de abonamente vândute pentru noul sezon

La o săptămână de la punerea în vânzare, FC Hermannstadt anunță că aproape o mie de suporteri și-au cumpărat sau reînnoit abonamente pentru meciurile din sezonul 2024-2025.

08:33

FOTO O tânără sibiancă renunță la cariera într-o multinațională și își găsește noua profesie în pădure. ”Oamenii au tendința de a rata bucuriile vieții”

Este unul dintre cei trei români certificați drept „specialiști în terapia de pădure” și este sibiancă.

Corina Stoica promovează natura în lupta cu stresul, anxietatea și insomnia. Dar până să ajungă aici și ea a trecut prin etapele celor cărora acum vin la ea pentru deconectare, scrie pagina de Facebook a președintei Consiliul Județean în seria ”oameni și locuri de poveste”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3421

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus