Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

„Pe urmele lui Mobby Dick”, în Piața Mare. Ce vedem în a doua zi de FITS

„Pe urmele lui Mobby Dick”, în Piața Mare. Ce vedem în a doua zi de FITS

A doua zi de FITS, sâmbătă, 22 iunie, aduce la Sibiu zeci de evenimente la care putem lua parte. Străzile Sibiului se umplu cu spectacole și activități interactive, iar atmosfera festivalului se face simțită în orice colț ai privi.

Am pregătit o listă cu principalele evenimente ale celei de-a doua zi de festival.

Labirint de domuri în Piața Mică

De la ora 9 și de la ora 17, suntem așteptați în Piața Mică la LUMINIMAX Luminarium, un spectacol adus de cei de la Architects of Air by Alan Parkinson și care face parte din sezonul britanic.

Luminarium este un labirint șerpuitor de domuri care se înalță semeț spre cer, în care arhitectura musulmană, poliedrele arhimedice și catedralele gotice se contopesc într-un monument înălțător, închinat frumuseții luminii și culorii, în care vizitatorii își pot lăsa simțurile dezmierdate. Instalația ne trezește toate aceste simțuri, învăluindu-ne într-un sentiment de uimire și încântare. Ne lăsăm astfel purtați într-o lume minunată, învăluită de lumini și culori vii, pentru a trăi o experiență senzorială unică.

Foto: FITS-site

Pe urmele lui Mobby Dick în Piața Mare

Compagnie de Productions Polymorphes & Populaires aduce în Piața Mare, de la ora 21:30, spectacolul Pe urmele lui Mobby Dick.

"Pe urmele lui Moby Dick" prezintă o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu. Cu această producție, Compagnie CPPP a adaptat bestseller-ul „Moby Dick” la cea dintr-un oraș. Diferitele răsturnări de situație ale poveștii sunt puse în scenă în ritmul muzicii live, narate de isprăvile uimitoare ale artiștilor de circ și de performanța dansatorilor. Întâlnirea creaturii mitice, urmărirea acesteia și lupta finală transformă într-un mod spectaculos centrul istoric al orașului printr-o reinterpretare a celebrului roman”, se arată pe site-ul festivalului.

Expoziții

Pe lângă spectcaole, FITS ne invită și la mai multe expoziții pe care le putem admira.

„Măști, măști, măști...”, de: Gilda Lazăr & Dan Pascariu, Pomul vieții. În căutarea paradisului pierdut, de Mariana Andone Rotaru Anca Coller. Călătorie într-o sobă albastră, De Anca Coller, sunt doar câteva dintre expozițiile pe care le putem admira la Muzeul Brukenthal, de exemplu.

Parada cercetașilor maltezi, dansul măștilor și tradiții indiene 

De la ora 18:30 și de la ora 20:50 suntem invitați să admirăm Parada cercetașilor maltezi, spectacol adus din Malta pe Nicolae Bălcescu.

„Trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere. Uniforma acestora este o combinație între uniforma Asociației Cercetașilor din Malta și costumul tradițional scoțian. Modelul tartanului purtat de către trupă a fost conceput special pentru aceasta, având culorile tradiționale ale grupului”, se arată pe site-ul festivalului.

Foto - FITS/site

De la ora 19, măștile invadează centrul Sibiului cu spectacolul Dansul măștilor.

Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele, simplitatea și absența elementelor pur decorative – toate acestea se combină pentru a crea un peisaj ludic și fascinant care să transmită plăcerea și bucuria de a trăi. Toate măștile sunt creații originale ale Masters Ballet, precum este și coregrafia inspirată de dansurile tradiționale burundeze, iar muzica a fost compusă de ansamblul de percuție Bakutem/Chechu Obrer.

„Jham!” este un spectacol inovator de muzică și dans clasic indian, în care dansatorii și muzicienii își unesc forțele pentru a crea o sesiune de jam inedită și plină de voie bună.

Spectacolul reunește o varietate de forme de artă, printre care dansurile Bharatanatyam și Kathak, muzica Karnatik, beatboxingul, percuția clasică indiană, vioara și saxofonul. Prin intermediul acestui schimb, dansatorii și muzicienii abordează aspecte contrastante: anticul și modernul, conservatismul și spontaneitatea. Spectacolul constă într-o interacțiune live între artiști și public și vă invită să luați parte la el de la ora 19 și de la ora 21:45.

Recomandări de spectacole cu taxă din 22 iunie

· Alegerea - este o parabolă prin care Majestățile lor Regele Mihai I și Regina Ana traduc sentimentele unei lumi în derivă

· Cvartet Kairós - Trupă de etno-jazz al căror stil este ancorat în peisajul sonor mediteraneean.

· DinDor’NdoR – O coregrafie materializată și printr-o serie de accesorii-metafore.

·  Soră-sa (online) - un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță.

· Procesul - Povestea lui Joseph Kafka este povestea noastră zilnică în care, de multe ori, ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului.

· Concert de orgă - Ștefan Donner - Sensibil și poetic - genul de muzică ce depășește orice granițe sau gusturi.

·Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal – În 1953 un scriitor este trimis la spitalul de boli mintale din Moscova pentru a-i converti pe pacienți folosind „arta și literatura”.

· Prometheus. Beginnings. Un spectacol de dans inspirat de piesele dramaturgului berlinez Kevin Rittberger (spectacol indoor cu acces gratuit)

Recomandări de spectacole cu acces liber:

·Ghici, poveste, ce-i?- Spectacolul lansează o provocare celor mici. Mai cunosc ei oare poveștile românești?

·The Gipsy Marionettist – Un spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare.

· Fără complexe - Umorul și poezia sunt principiile de bază ale spectacolelor Colbok

· Zborul-  O paradă excepțională în care ni se dezvăluie o lume imaginară: personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, ne invită la dans într-un zbor fantastic pe acorduri de pop-rock.

·Parada cercetașilor maltezi - O trupa vine în completarea activităților principale ale cercetașilor, permițându-le membrilor să lucreze în echipă, să își respecte angajamentele, să își dezvolte abilitățile muzicale, să aibă un hobby util și să capete încredere.

·Călători printre amintiri - Un spectacol care spune povestea a patru vârstnici călători, într-un univers de obiecte suspendate.

·Ciudați și colorați - Orice loc poate deveni un spațiu de joc, atât timp cât ne oferă un pretext pentru o intervenție stradală impresionantă.

·Dansul măștilor - Acest spectacol de balet colorat încearcă să păstreze esența artei africane, culorile, formele si simplitatea.

·TRASH! - Un spectacol plin de voie bună care combină reciclarea cu percuția, mișcarea și umorul.

·Pe urmele lui Moby Dick - o adevărată odisee urbană a căpitanului Ahab în urmărirea faimosului cetaceu  

Toată lista de spectacole pentru sâmbătă poate fi văzută aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Unul

Acum 1 lună

Bine că nu-i pe urmele balenei albastre, la ce legătură are festivalul cu maica Rusie, prin directorul lui.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 4 săptămâni

Nu ți-o dat kopeicile, de-i acuzi pe alții de putinism? Ce bine-mi pare că ai luat țeapă ... :)))

Raspunde

Meea

Acum 4 săptămâni

Aiureli! Asa ceva poate fi numit "festival"?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus