Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Muzică de fanfară, la cupola din parcul Sub Arini. „Neppendorfer Blaskapelle” începe seria concertelor estivale

Muzică de fanfară, la cupola din parcul Sub Arini. „Neppendorfer Blaskapelle” începe seria concertelor estivale

Fanfara „Neppendorfer Blaskapelle” va susţine o nouă serie de concerte estivale în Parcul „Sub Arini”, la cupolă. Primul va avea loc marți, 25 iunie, anunță organizatorii, pe pagina de facebook. 

Următorul concert este programat vineri, 28 iunie, iar în luna iulie, acestea vor avea loc în zilele de 2, 3, 9, 10, 16  și 17 iulie.

Concertele vor avea loc între orele 17 - 19.

Fanfara din Turnişor - Sibiu, intitulată „Neppendorfer Blaskapelle”, duce mai departe tradiţia muzicii şi muzicienilor de fanfară din comunitatea săsească regăsită în cartierul Turnişor din Sibiu. Fanfara din zilele noastre reprezintă o garanţie a păstrării şi o perpetuare a moştenirii muzicale a saşilor de odinioară.

Fanfara ,,Neppendorfer Blaskapelle” (sau Fanfara din Turnișor) este o formatie cu o traditie de peste 140 de ani. In zilele noastre traditia este dusa mai departe datorita entuziasmului si bunei relatii dintre sasi si români. Dupa exodul sasilor in Germania din anii 90, traditia si existenta formatiei este dusă de români. Astfel s-a ajuns ca în formatie sa mai activeze un singur sas, restul fiind români. Repertoriul abordat de formatie este unul destul de variat care cuprinde atat mars, polca, vals, english specifice etniei germane dar si melodii romanesti si din repertoriul international pe ritmuri latino, blouses chiar si rock.

foto Neppendorfer Blaskapelle/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus