Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

 Lucruri pe care sa le faci și sa nu le faci atunci când mergi într-un cazino

 Lucruri pe care sa le faci și sa nu le faci atunci când mergi într-un cazino

Jocurile de noroc în cazinouri sunt o activitate populară și captivantă dar pentru a te bucura pe deplin de această experiență este esențial să cunoști și să respecți regulile de etichetă specifice acestor locuri. Indiferent dacă ești un jucător experimentat sau un începător, înțelegerea și aplicarea acestor reguli te vor ajuta să ai o experiență plăcută și să eviți situațiile stânjenitoare. Iată câteva "Do's and Don’ts" esențiale pentru o experiență lină în cazinou.

In primul rand, iată și poți și ce trebuie să faci

 1. Respectă dealerii și ceilalți jucători

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este respectul față de dealeri și ceilalți jucători. Dealerii sunt acolo pentru a se asigura că jocul se desfășoară corect și pentru a ajuta la menținerea unei atmosfere prietenoase și profesioniste. Fii politicos, răbdător și urmează indicațiile lor. De asemenea, respectă ceilalți jucători și nu-i deranja în timpul jocului.

 2. Învață regulile jocurilor

Înainte de a te așeza la o masă de joc, asigură-te că înțelegi regulile jocului. Cazinourile oferă adesea broșuri sau ghiduri pentru începători, iar unele au chiar lecții gratuite. Fie că joci blackjack, ruletă, poker, jocuri cu pacanele cu fructe gratis  sau alte jocuri, cunoașterea regulilor te va ajuta să te integrezi mai bine și să eviți greșelile costisitoare.

 3. Gestionează-ți băutura

Consumul de alcool este o parte comună a experienței în cazinou, dar este important să bei responsabil. Un pahar sau două pot fi plăcute, dar evită să te îmbeți. O minte clară te va ajuta să iei decizii mai bune la masa de joc și să te bucuri de experiență fără incidente neplăcute.

 4. Gestionează-ți banii

Stabilește un buget clar înainte de a intra în cazinou și respectă-l. Decide cât ești dispus să pierzi și nu depăși această sumă. De asemenea, împarte-ți banii în sesiuni de joc pentru a-ți prelungi experiența și a evita să pierzi totul dintr-o dată.

 5. Fii atent la dress code

Multe cazinouri au un cod vestimentar specific. Înainte de a merge, verifică regulile privind ținuta. În general, cazinourile preferă ținutele elegante, așa că evită hainele prea casual sau sport. O ținută adecvată contribuie la atmosfera sofisticată a unui cazino și te ajută să te integrezi mai bine.

După aceea, iată și ce să nu faci

 1. Nu folosi telefonul mobil la masa de joc

Este considerat extrem de nepoliticos și poate fi chiar interzis să folosești telefonul mobil în timpul jocului. Dacă trebuie să faci un apel sau să trimiți un mesaj, ridică-te de la masă și fă acest lucru într-o zonă desemnată.

 2. Nu atinge jetoanele sau cărțile fără permisiune

Fiecare cazinou are reguli stricte privind manipularea jetoanelor și a cărților. În general, doar dealerul are voie să atingă cărțile, iar jetoanele tale ar trebui să rămână pe masă până la finalul jocului. Întotdeauna cere permisiunea dealerului dacă ai nevoie să faci ceva diferit.

 3. Nu juca sub influența alcoolului sau a drogurilor

Jocurile de noroc necesită concentrare și o minte clară. Dacă ești sub influența alcoolului sau a drogurilor, șansele de a face greșeli costisitoare cresc semnificativ. În plus, comportamentul neadecvat poate duce la excluderea din cazinou.

 4. Nu da vina pe dealer pentru pierderile tale

Este important să înțelegi că dealerii sunt acolo doar pentru a facilita jocul și nu au nicio influență asupra rezultatelor. Învinovățirea dealerului pentru pierderile tale este nu doar incorectă, dar și lipsită de respect. Acceptă-ți pierderile cu grație și bucură-te de joc.

 5. Nu ignora bacșișul

În multe cazinouri, dealerii câștigă o parte semnificativă a veniturilor lor din bacșișuri. Este obișnuit să lași un bacșiș dealerului, mai ales după o sesiune câștigătoare. Un bacșiș adecvat ar fi între 5% și 10% din câștigurile tale. De asemenea, poți lăsa bacșiș pentru personalul care servește băuturi sau alte servicii.

 6. Nu ocupa un loc dacă nu joci

Dacă stai la o masă de joc, asigură-te că intenționezi să joci. Ocuparea unui loc fără a juca poate deranja ceilalți jucători care așteaptă să se alăture. Dacă vrei doar să privești, stai în picioare sau găsește un loc de unde să nu încurci desfășurarea jocului.

 7. Nu încerca să trișezi

Orice formă de trișare este strict interzisă și poate duce la excluderea imediată din cazinou și la consecințe legale. Cazinourile au măsuri de securitate avansate pentru a detecta trișorii, așa că nici măcar nu încerca. Jocul cinstit este singura cale de urmat.

Respectând aceste reguli de etichetă, vei contribui la menținerea unei atmosfere plăcute și profesioniste în cazinou și te vei bucura mai mult de experiența de joc. Indiferent de rezultatele financiare, amintirea unei seri plăcute și corecte la cazinou va rămâne mereu valoroasă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 769

Sus