Bine, aș fi vrut să-i prind pe acolo și să mănânc cu ei, dar fotbaliștii de la Hermannstadt mai au antrenamente, meciuri oficiale sau gagici de întreținut, așa că m-am dus singur. Restaurantul se numește Apollo, se află pe strada Teclu și mi-a atras atenția prin pancarta din stradă cu ”Meniul zilei”. Apoi m-am luat după miros.
Am descoperit un restaurant mai puțin cunoscut în Sibiu, aerisit, curat, ușor demodat în decorațiuni. E genul de local unde dacă nu au prea mulți clienți își pun chelnerii ce muzică vor să nu se plictisească, motiv pentru atmosfera era una de veselie, o combinație între muzică ușoară veche și lăutărească. Eram doar eu și curierul de Glovo pe acolo.
Bazându-se pe ”Meniul zilei”, am mers cu valul și m-am ales cu ce aveau deja pregătit pentru ziua respectivă: Ciorbă de porc ardelenească, pulpe de pui dezosate cu piure de cartofi și salată de crudități. Plus o apă minerală. Mai ales că m-am dus cu foamea în prelungiri.
Acum... cum să vă descriu eu mâncarea pe care mi-a pregătit-o bucătarul care îi hrănește pe Oroian, Deaconu sau Chițu? Să zicem că ciorba a fost exact cum joacă Valerică Găman. Un fel de mâncare clasic, dar sănătos, gustos, tradițional, cu care nu poți da greș. La fel joacă și Găman, e serios, are experiență, te poți baza pe el oricând. Ciorba avea un plăcut gust de tarhon și după fiecare lingură îți rămânea un iz ușor acrișor, plăcut. Cam ca atunci când dă Găman gol cu capul când te aștepți mai puțin.
Pulpele de pui sunt precum italianul de la mijlocul lui Hermannstadt, Murgia. Fragede și intens condimentate. Pui găsești în orice casă, oricine știe să-l gătească, ca să-l faci să fie deosebit ai nevoie de ceva iscusință. Piureul l-aș compara cu Căbuz, el ține în spate tot acest fel de mâncare, dacă el nu e bun, totul se prăbușește. În fine, salata a fost cum joacă Ianis Stoica în zilele lui bune: proaspătă, aromată, tinerească.
Pe toate cele descrise mai sus am plătit 32 de lei, adică mai mult decât a plătit Hermannstadt pe toți jucătorii aduși vara aceasta.
Lăsând gluma la o parte, la Apollo am descoperit un restaurant decent, cu prețuri sub media localurilor similare din zona centrală a Sibiului, mâncare simplă, ca acasă, dar cu care îți astâmperi foamea. Nu e genul de restaurant unde să-ți scoți iubita în oraș ca s-o impresionezi, dar nu dai greș dacă într-o seară comanzi online să-ți hrănești familia. Oarecum, e ca Măldărășanu...
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: cronica de restaurant turnul s , apollo sibiu , cronica apollo , restaurant apollo , cronica de restaurant
Vizualizari: 15177
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Kokos
Acum 11 ore
Pastor marginas
Acum 11 ore
Kokos
Acum 12 ore
Gabytza Gabor
Acum 13 ore
Lutte