Duminică,
08.09.2024
Cer Senin
Acum
26°C

ACTUALIZARE Două firme s-au bătut pentru contractul parcării supraetajate din cartierul Vasile Aaron. Primăria a desemnat un câștigător

ACTUALIZARE Două firme s-au bătut pentru contractul parcării supraetajate din cartierul Vasile Aaron. Primăria a desemnat un câștigător

ACTUALIZARE 7 august 14:00: În platforma de licitații publice a fost publicat anunțul de atribuire a contractului. Astfel, de contractul de amenajare a parcării din cartierul Vasile Aaron, la faza studiului de fezabilitate, se va ocupa firma ING Proiect Management. Aceasta a fost aleasă de municipalitate, o contestație depusă împotriva deciziei fiind respinsă. 

Obiectivele principale ale prezentei achiziții constă în:
- Construirea unei parcării supraterane „verde”, cu un număr de aproximativ 200-250 locuri de parcare pentru autoturisme care să înglobeze piața agroalimentară, spațiu public deschis de loisir.
- Clădirea trebuie să se încadreze în stilul arhitectural al zonei și să fie prietenoasă cu mediul.
- Dotarea cu lift a parcării pentru persoanele cu dizabilități.
- Dotarea parcării cu 2 stații de încărcare pentru mașini electrice.
- Amenajarea a 5 locuri de parcare pentru motociclete.
- Sistem de control acces cu barieră și supraveghere video dotat cu detectori de mașini(bucle inductive pe fiecare loc de parcare) capabil să detecteze și să afișeze în timp real starea parcării, prin afișarea numărului de locuri de parcare libere sau a mesajului „Parcare Ocupată”.
- Peste ultimul nivel al parcării se vor prevedea terase verzi și zone pentru sport;
- Amenajarea peisagistică a zonei verzi situată deasupra parcării și dotare acesteia cu sistem de irigații;
- Dotarea cu rastele de biciclete amplasate în părți diferite ale zonei verzi.
- Realizarea de alei pietonale în interiorul zonei verzi din plăci de piatră.
- Dotarea cu mobilier urban, mobilier specific piața agroalimentară.
- Încadrarea carosabilului se va realiza cu borduri mari 20x25x50 cu gardă de 10 cm și montare cu rosturi. Rampele de acces și în zona trecerilor de pietoni se vor realiza prin îngroparea bordurilor. Încadrarea trotuarelor se va face cu borduri mici.
- Betonul căiilor de rulare va fi protejat cu vopsea special pe bază de polimeri
- Orice alte dotări cu privire la mijloacele de prevenție și stingere a incendiilor, semnalizare, activități administrative, etc.
- Conductele/tubulaturile necesare pentru diversele rețele (apă,energie electrică,termoficare,telefonie,semnal video, etc) se vor proteja și se vor masca pentru a nu avea un aspect inestetic)
- Colectarea apelor pluviale de pe rampele de acces prin intermediul unor rigole și racordarea la rețelele existente;
- La fiecare nivel vor fi amplasate grupuri sanitare dotate și cu spații speciale pentru persone cu handicap, respectiv spații speciale de tip “mama și copilul”
- Sa va proiecta o rețea de iluminat public, se va avea în vedere montarea de corpuri de iluminat cu leduri și sisteme de telegestiune, cu realizarea sistemului de contorizare și aprindere;

Durata totală a contractului de achiziție publică este de 6 luni, iar valoarea totală a achiziției este de 210.000 lei.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Primăria Sibiu a ales o firmă care să se ocupe de contractul privind amenajarea parcării supraetajate din cartierul Vasile Aaron, la faza realizării studiului de fezabilitate și a altor studii. Firma de pe locul al doilea a contestat rezultatul selecției.

În februarie, Primăria Sibiu a scos la licitație întocmirea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru proiectul „Amenajare parcare supraterană cartier Vasile Aaron” (faza SF + obținere avize + alte studii), iar deschiderea ofertelor a avut loc pe 18 martie.

Conform informațiilor de pe platforma de licitații publice, nouă oferte au fost depuse - trei asocieri și șase ofertanți unici cu subcontractanți.

Astfel, de parcarea supraterană din Vasile Aaron au fost interesate companiile Vitamin Architecs (cu șase subcontractanți), Tera Design Studio (cu patru subcontractanți), 2 GMG Construct (cu cinci subcontractanți), CIV Indust Proiect (cu doi subcontractanți), ING Proiect Management (cu doi subcontractanți) și Condesign (cu opt subcontractanți). De asemenea, cele trei asocieri înscrise în cursa pentru contractul primăriei sunt: Cabinet (lider) SRL, Atelier Rost SRL, Profesional Construct Proiectare; Total Business Land SRL (lider), Inovativ Electoral Company și Raichman Studio (lider), Vexo Concept & Design SRL. 

Pe data de 27 mai 2024, Primăria a ales câștigătorul: firma ING Proiect Management. 

Citește și: Parcarea supraterană din Vasile Aaron va avea pereții verzi. Bibu propune și un teren de sport pe acoperiș

La scurt timp, a fost înregistrată o contestație, care a dus la prelungirea termenului de atribuire a contractului. Compania aflată pe poziția a doua, 2 GMG Construct, a contestatul rezultatul licitației. În contestație, aceasta apreciază că oferta firmei selectate de municipalitatea sibiană ar fi neconformă, întrucât nu a nominalizat în cadrul propunerii tehnice persoane autorizate sau firme specializate pentru întocmirea studiului hidrologic și persoane autorizate pentru verificarea de proiecte.

Consiliul național de soluționare a contestațiilor a respins contestația printr-o decizie luată la 11 iulie.

Primăria Sibiu ar trebui să atribuie contractul pentru parcarea supraetajată din Vasile Aaron până la mijlocul lunii septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7117

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Florin

Acum 1 lună

200-250 de locuri??? Total insuficient. In loc sa se gandeasca la o parcare de cel putin 500-700 de locuri, ei se gandesc la teren de sport. Trotinetistii astia numai mizerii au in cap. Nimic nu sunt in stare sa faca asa cum trebuie, dupa necesitati.
Raspunde

Muschetarul roman

Acum 1 lună

Parerea mea ca pentru asemenea investiție era mai bine făcută parcarea supraetajata unde a fost Sala Vânătorilor . Tot in cartier, cativa netri de piața și nici nu încurcă cu nimic. Locatarii din jurul pieții nu stiu ce.i așteaptă.:zgomote, decibeli, poate au copii mici, oameni bolnavi. Cine stie cat dureaza lucrarile? In stilul smuls Sibiu...pana la calendele grecești. Se gândește cineva la aspectele acestea?
Raspunde

Sdfsd

Acum 1 lună

trebuia o parcare pe minim 4 nivele subterane si 3 supraterane din care unul sa fie piata actuala modernizata, cu parc la ultimul nivel (pe acoperis) si apoi scoase toate masinile dintre blocuri si plantati pomi si verdeata intre blocuri. calitatea vietii in sibiu a ajuns sa fie doar DE BETON!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus