Miercuri,
18.09.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Deschiderea Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu va fi în clădirea fostului Colegiu Pedagogic de la Ursuline. Chituță: Amenajăm doar spațiile în care vizitatorii sunt în siguranță

Deschiderea Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu va fi în clădirea fostului Colegiu Pedagogic de la Ursuline. Chituță: Amenajăm doar spațiile în care vizitatorii sunt în siguranță

Cel mai mare spațiu expozițional de anul acesta de la Festivalul Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu va fi fosta clădire a Liceului Pedagogic de la Ursuline. Managerul Muzeului Brukenthal, Alexandru Chitiuță, a transmis că muzeul a semnat un contract cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia și a închiriat imobilul cu titlul gratuit, până în data de 10 noiembrie.

„Surpriza anului acestuia, de a ne depăși granițele, este colaborarea și prietenia pe care personal o am cu Arhiepiscopia Romano Catolică de Alba Iulia și cu arhiepiscopul de acolo, ne-am întâlnit acum câteva luni la Sibiu și am discutat despre darea în folosință până în 10 noiembrie a fostei mânăstiri ursuline, fostul colegiu pedagogic din Sibiu, astfel că printr-un parteneriat, Muzeul Național Brukenthal a preluat imbobilul de pe strada Magheru numărul 34 - 36 și vom amenaja acolo câteva spații, cele două grădini din trei pentru a organiza și a deschide Festivalul Internațional de Artă de la Sibiu. Programul SCAF va începe în data de 7 septembrie până în data de 6 octombrie, iar deschiderea oficială va avea loc în data de 8 septembrie la ora 17”, a spus Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 8 august.

Citește și: Muzeul Brukenthal a închiriat parțial fosta clădire a Liceului Pedagogic de la Ursuline și o va amenaja pentru a găzdui artă contemporană

Potrivit managerului, urmează să fie făcute lucrări de igienizare și curățare care vor fi susținute din fondurile muzeului și din sponsorizări.

„Protocolul pentru Ursuline presupune închirierea imobilului până în 10 noiembrie, doar anul acesta pentru că acolo nu avem încălzire și nu am vrut să-l închiriem pe o perioadă mai lungă pentru că în timpul iernii nu puteam să-l folosim. (..). Vom efectua lucrări de igienizare, de curățare. O mare parte din lucrările din acest an de artă contemporană le vom expune acolo, vom lua câteva sute bune de metri pătrați din clădire, vom lua sala festivă de acolo și aproximativ 15-20 de camere din 60. O mare parte din ele nu mai au podea, noi trebuie și să asigurăm publicul pentru că la etajul 1 și la etajul doi parchetul a fost luat de pe holuri și se vede direct bolta din cărămidă”, a mai spus acesta.

„Clădirea este sigură și vom amenaja doar spațiile în care putem asigura siguranța vizitatorilor”

Alexandru Chituță a mai explicat că imbobilul închiriat gratuit va deveni cel cel mai mare spațiu expozițional anul acesta la SCAF.

„Încercăm la Festivalul de Artă Contemporană să expunem lucrări și în alte spații și să facem cunoscute spațiile din Sibiu publicului. (…) Clădirea este sigură și vom amenaja doar spațiile în care putem asigura siguranța vizitatorilor. Este o clădire strașnică, o clădire bine construită, nu sunt probleme să cadă zidurile, clădirea este masivă, însă sunt probleme de acces și nu putem deschide tot spațiul de acolo”, a mai spus acesta.

Anul acesta, SCAF (Sibiu Contemporary Art Festival) va avea loc în perioada 7 septembrie - 6 octombrie la Sibiu cu tema “Crossing Borders”, subliniind ideea de a depăși granițele – fie ele fizice, culturale, artistice sau personale. Deschiderea oficială va avea loc duminică, 8 septembrie, ora 17:00 în clădirea fostului Colegiu Pedagogic, mai exact Mănăstirea Ursulinelor situată pe strada General Magheru nr. 34- 36.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

CX

Acum 1 lună

Asta da afacere pentru biserica catolica: da o ruina pentru 3 luni si preia spatiul igienizat si pus la punct.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Afaceri de-ale lui Chituta! Le curata spatiul cu angajatii muzeului si el ia niste bani si sustinerea bisericii in marea lui ascensiune. Pe asta nu il verifica nimeni ca numai afaceri dubioase face?
Raspunde

Aurore

Acum 1 lună

pe tine un doctor nu te consulta?
Raspunde

@Sibian

Acum 1 lună

Oricum someaza 80 la suta din angajații muzeului. I au banii degeaba pentru statul degeaba!! F bine sa ii puna la munca pe acesti puturosi ordinari!! Sub regimul lui Luca, stateau ca leprele si nu faceau nimic nici unu! Acu' ca i-a trezit Chituta din somnul leprosilor, nu ii bine!
Raspunde

@ala chituzaa666

Acum 1 lună

Da Biserica Catolică de ce nu doneaza clădirea?? I-au dat afara pe „saraci copii” de la scoala!! Ar fi cazul ca Biserica Catolică să mai dea si ea ceava inapoi comunitati. Sa faca un contract cel putin la fel ca si Biserica Evanghelica! Eh nu normal, mai bine lasam totul in paragina! Pacat totul pentru bani, nu ii mai satura nimeni pe uni!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus