Duminică, 4 august, un autoturism a fost prins de o cădere de bolovani pe Valea Oltului, în zona în care asocierea turcă Mapa - Cengiz executa defrișări. Mașina a fost avariată, fiind nevoie de un utilaj de tractare pentru a o lua de pe șosea.
Ulterior însă, deși constructorul a anunțat că va plăti toate daunele, șoferul anunță că intenționeze să-l acționeze în instanță, pentru că factura de 42 de mii de lei a rămas neachitată.
”Trebuiau să-mi plătească reparația mașinii, însă ei au crezut că se repară ce se vede, doar că au fost numeroase elemente avariate și sub mașină”, spune șoferul afectat de căderile de pietre.
”A fost un incident cu o piatră căzută în fața unei mașini”
Duminică seara, în urmă cu două săptămâni, după reluarea traficului pe Valea Oltului, un autoturism a fost lovit de un bolovan care s-a rostogolit de pe munte. Informația a fost confirmată atunci și de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.
”A fost un incident cu o piatră căzută în fața unei mașini, dar au fost avarii minore la radiator. Constructorul a suportat toate cheltuielile de tractare și de reparație a mașinii. Țin să precizez că astfel de incidente au existat și înainte de începerea acestor lucrări. Versantul de acolo este extrem de instabil”, a declarat atunci pentru Turnul Sfatului purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.
IPJ Sibiu a precizat că accidentul s-a produs în jurul orei 20.15 și a fost semnalat printr-un apel 112.
”În baza celor constatate de către polițiștii rutieri, conducătorului auto i s-a eliberat autorizație de reparații, iar persoana juridică executantă a lucrărilor în zona drumului public a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 16.500 de lei pentru că nu a realizat amenajări rutiere care să permită circulația în siguranță a participanților la trafic”, informa IPJ Sibiu.
”Am evitat un bolovan mai mare, iar următorul mi-aa suspendat mașina”
Șoferul mașinii avariate de bolovani susține că pe lângă daunele autoturismului, cei din interiorul mașinii au rămas cu traume, însă nu a cerut decât banii pentru reparații.
”Așa a fost înțelegerea, trebuiau să-mi plătească reparația mașinii. Ei probabil că au crezut că se repară doar ce se vede: parbriz, grilă, bară, aripă… Eu am evitat un bolovan mai mare, iar următorul mi-a suspendat practic mașina. Ei au crezut că e doar bara. Dar pe lângă senzorii din bară, radiator au fost avariate și alte elemente de sub ea. În devizul de reparație se vede că sunt puse elementele din exterior, plus elemente de sub mașină”, spune bărbatul.
”Este vorba de un Passat fabricat în 2012. Totalul facturii este de 42 de mii de lei cu TVA”
El spune că a vorbit cu o persoană de naționalitate turcă după accident care i-a spus că i se pare prea mare costul reparației.
”Este vorba de un Passat fabricat în 2012. Totalul facturii este de 42 de mii de lei cu TVA și mâna de lucru incluse în preț. Eu știu că e mult, însă acum câteva luni am făcut schimbul de ulei la reprezentanță în București, am avut grijă tot timpul de mașină. Nu puteam merge acum la un service să-mi pună o bară after-market. Ți-o reparăm, o facem cum era, mi-au spus. Exact asta le cer și eu acum”, spune șoferul. El a precizat pentru Turnul Sfatului că e dispus să ajungă în instanță. ”Avocata a trimis ieri o notificare firmei”, a explicat el.
În mașină se aflau în momentul accidentului trei adulți și un copil de 9 luni.
”Aveam un copil de 9 luni în spate. Sora mea era în dreapta. Ea este însărcinată în 3 luni și jumătate, a avut ceva probleme după accident. În spate era soția și copilul. Ea are încă atacuri de panică. A venit totul într-o secundă”, spune bărbatul.
După accident, CNAIR a anunțat că se va închide o bandă de circulație pe Valea Oltului, între Lazaret și Turnu Spart.
”Din cauza pericolului cauzat de căderea masivă a pietrelor de pe versant, antreprenorul a luat decizia de închidere a unei benzi de circulație pe DN 7, sectorul Lazaret – Turnu Spart.
Circulația se va desfășura pe câte o bandă, sensurile de mers fiind separate cu stâlpi reflectorizanți”, a anunțat CNAIR într-o postare pe pagina de Facebook.
Circulația rutieră pe DN7, Valea Oltului, s-a închis pe o porțiune de 8 kilometri, pe timpul zilei, între Boița și Lazaret, timp de o lună, până în 7 august. CNAIR precizat că decizia a fost luată pentru lucrările de construcție a autostrăzii Sibiu – Pitești. S-au defrișat suprafețe mari de pădure de pe versant în această perioadă și s-au construit drumuri tehnologice.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: nu vrea sa plateasca factura , accident pe valea oltului , constructor turc , accident , valea oltului
Vizualizari: 36772
Ultimele comentarii
Acum 37 minute
Craciunescu Felicia
Acum 51 minute
PNL și KWI fac cu boltă pe Constituția României !!
Acum 1 oră
Gabytza Gabor
Acum 1 oră
Noi noi
Acum 1 oră
Mihnea