Cred că am renovat de două ori baia și o dată bucătăria, tot mergând la Hornbach, de când am văzut prima oară scris mare că în zona Prima Shopping City urmează să se deschidă restaurantul Amza și până chiar a intrat în pâine. De curând este funcțional și am mers cu un singur gând: să aflu dacă mâncarea e atât de bună încât să merite drumul până la marginea Sibiului, prin traficul obișnuit de la ieșirea spre Mediaș, sau nu?
La prima vedere Amza nu doar sună bine, ci și arată bine. Înăuntru este extrem de spațios, sunt probabil peste o sută de mese, are bucătăria open-space să te uiți încruntat la bucătar în timp ce-ți pregătește mâncarea. Am observat cuptorul, la loc de cinste, foarte tentant pentru orice gurmand. Iese în evidență și decorul care combină mult lemn cu verdeața (din plastic, în mare parte, din păcate). Per total, este un spațiu aerisit, primitor, cu multă lumină naturală, cu mese calde și miros îmbietor. Singurele aspecte negative pe care le-am găsit ar fi că sunt prea multe mese - ai impresia că ești la nuntă, nu ai intimitate -, iar combinația de lemn cu verdeață din plastic se regăsește lejer în vreo alte patru sau cinci restaurante din Sibiu. Parcă încep să semene prea mult între ele.
Acestea fiind observate, am ales totuși să mănânc afară, pe terasă, să profit de ultimele zile de vară. Am stat alături de muncitorii care ridică noul Selgros, la doi pași. Meniul mi-a venit repede, ca la orice restaurant nou chelnerii sunt de nota zece. În meniu găsești cam orice își trece prin minte din bucătăria românească și europeană. Este foarte stufos, are sute de preparate, fiind aproape cât o revistă. Imposibil să nu dai peste ceva care-ți place.
Sunt sigur că nu doar pe mine mă duce gândul la Amza Pelea când aud numele localului, așa că am comandat o ciorbă de perișoare. Țin eu minte că în nu știu ce film personajul lui mănâncă o ciorbă de perișoare. Sau poate era ”B. D. la multe și mare”? Nu contează, ciorba oricum am mâncat-o. La felul doi nu puteam lăsa frumusețea aceea de cuptor nefolosit, așa că am cerut coastele de porc cu cartofi rumeni.
Porțiile sunt mari și îndestulătoare. Ciorba a fost bogată în legume și plin bolul de perișoare. Cred că mă puteam sătura lejer din felul întâi. Gustul a fost ca la mama acasă, cu un ușor iz de tarhon, puțină acreală, un pic de smântână... Plus pâine de casă.
Testul suprem a fost la coaste. M-am luptat la propriu cu ele, am mâncat cu mâinile, m-am mânjit de sos de grătar, am ros la ele pe toate părțile... Au fost foarte bune, se vedea carnea că a fost ținută în ceva baiț pentru frăgezire, iar căldura cuptorului a înmuiat-o exact cât să se desprindă de pe os. Bun, n-am ce zice.
Ce m-a deranjat cât am mâncat a fost că parcarea se află lipită de terasă, astfel că orice mașină vine sau iese, trece la câțiva centimetri de masa ta. KFC-ul are drive-thru-ul lângă parcare, auzi fiecare comandă în parte la difuzor. Întrebare și răspuns. Iar DN14 se află pe cealaltă latură a terasei, non stop trec mașini.
Pe cele descrise mai sus, plus o apă minerală mare, am plătit 80 de lei. Dar au și meniul zilei la 38 de lei, cum au și mâncăruri mult mai scumpe în meniu.
Concluzia mea a fost simplă: dacă mă prinde foame într-o zi când merg la Jumbo am unde să mănânc. Până atunci, sunt convins că va avea mare succes, este la doi pași de autostradă și oricine va trece pe lângă Sibiu și va căuta să mănânce ceva aici se va opri.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 15597
Ultimele comentarii
Acum 42 minute
Sibian
Acum 44 minute
Muresan
Acum 1 oră
Rob
Acum 1 oră
Asdfasdf
Acum 1 oră
Pixelul albastru