Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Cartierul #3: Jocuri fără joacă” în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră vineri, 13 septembrie, de la ora 18:00.
„Cartierul 3. Jocuri fără joacă” este povestea unui mister ce învăluie 4 adolescenți și pe familiile lor, care locuiesc în același cartier. Tematică propusă în cadrul spectacolului, dependența de jocurile pe calculator/smartphone, este una care afectează grav calitatea vieții publicului tânăr, atât în ceea ce privește relațiile familiale, cât și într-un cadru social mai larg. Spectacolul abordează și efectele rețelelor sociale asupra utilizatorilor, felul în care aceștia ajung să sufere tulburări de personalitate prin afișarea unor avataruri aflate în dezacord cu realitatea lor trăită și auto-impunerea unor standarde nerealiste în ce privește statutul lor social sau aspectul fizic.
Jennifer Haley, autoarea textului premiat în anul 2009 de American Theatre Critics Association, tratează problema dependenței de jocurile video într-un fel aparte: lumea reală și lumea virtuală se întrepătrund, astfel încât nimeni nu mai face diferența între realitate și joc. Când tinerii se joacă pe calculator, pare că acțiunile lor au consecințe în viața reală, asupra părinților, asupra animalelor de companie, asupra prietenilor din cartier. Cât de departe poate merge un astfel de joc... fără joacă?
„Cartierul #3: Jocuri fără joacă e un spectacol care abordează această dependență pe care o conștientizăm, dar de care nu prea avem șanse să scăpăm. Pentru că peste tot sunt ecrane, iar ceea ce afișează ele e de cele mai multe ori mai atrăgător și mai convenabil decât realitatea. Viața devine un joc.”, spune regizorul Victor Olăhuț.
Spectacolul este urmat de o sesiune de Q&A moderată de psihologul Cristina Ösz, specializată în lucrul cu adolescenții.
CARTIERUL #3: JOCURI FĂRĂ JOACĂ
de JENNIFER HALEY, tradus din limba engleză de ADRIANA SÂNĂ;
Regia: VICTOR OLĂHUȚ; Scenografia: BIANCA VEȘTEMEAN; Sculptor: FLORIN MAGDA; Editor video & video mapping: MIHAI DUMITRACHE; Compozitor / sound designer: MARIN GRIGORE; Operator cameră: BEATRICE PĂUN; Psiholog: CRISTINA ÖSZ.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 673
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Willy
Acum 9 ore
John Doe
Acum 10 ore
Newman
Acum 10 ore
Newman
Acum 10 ore
Q