Marţi,
15.10.2024
Innorat
Acum
6°C

Lacul lui Binder a avut cu peste 20% mai mulți vizitatori vara aceasta. Primăria cheltuie peste 150.000 de lei pe lună pentru funcționare

Lacul lui Binder a avut cu peste 20% mai mulți vizitatori vara aceasta. Primăria cheltuie peste 150.000 de lei pe lună pentru funcționare

Duminica trecută a fost ultima zi pe anul 2024 în care sibienii au putut merge la scăldat în complexul Lacul lui Binder din Țiglari. Cu această ocazie, la solicitarea Turnul Sfatului, reprezentanții primăriei au realizat un bilanț al sezonului estival.

Prima concluzie este una pozitivă, numărul sibienilor și turiștilor care au apelat la serviciile Complexul pentru sport și agrement Lacul Binder crescând cu peste 20 de procente.

”Sezonul 2024 la Complexul pentru sport și agrement Lacul Binder a fost cuprins între 1 mai și 15 septembrie, perioadă în care s-au înregistrat 17.920 de utilizatori. Anul trecut, în aceeași perioadă au fost înregistrați 14.832 utilizatori”, au informat oficialii municipalității sibiene.

Cei mai mulți vizitatori au mers să se relaxeze la plajă și să se răcorească în apa lacului. În topul celor mai solicitate servicii urmează locul de joacă plutitor.

”Cele mai solicitate servicii sunt plaja și locul de joacă plutitor WIBIT, instalația pentru wakeboarding, caiac și SUP, precum și pescuitul”, au mai precizat oficialii Primăriei Sibiu.

Costuri

Pe de altă parte, aceste servicii oferite de Primăria Sibiu vin cu un cost lunar de peste 150.000 de lei, incluzând aici atât salariile celor șapte angajați, cât și paza, curățenia sau întreținerea echipamentelor.

”Complexul de agrement Lacul lui Binder, administrat de Serviciul Public Sport și Agrement, are un număr de 7 angajați, care desfășoară atât activități la casieria Complexului, cât și activități de întreținere a spațiilor acestuia (zone verzi, zonele de plajă pe nisip sau plaja verde). Serviciile de salvare acvatică, cele de operare și mentenanță a instalațiilor de wakeboarding, paza și protecția, curățenia, igienizarea, dezinsecția și deratizarea au fost contractate de la firme specializate. Astfel, cheltuielile cu funcționarea acestui Complex, incluzând salariile angajaților, însumează 156.000 de lei în medie de lună”, mai informează oficialii Primăriei Sibiu.

Prețuri

Cine a mers vara trecută la Lacul lui Binder a trebuit să plătească trei lei pe oră pentru parcarea mașinii, dar a putut lăsa gratis bicicleta, în fața intrării fiind și o stație Sibiu Bike City.

Adulții au plătit 15 lei pentru accesul în Lacul lui Binder, pentru plajă și șezlong, pentru copiii sub 14 ani prețul fiind de cinci lei, iar pentru cei sub trei ani – gratuit.

Accesul la locul de joacă plutitor s-a achitat separat: 25 de lei pe oră și 70 de lei pe zi pentru copiii sub 14 ani, respectiv 35 de lei pe oră și 70 de lei, pentru adulți. O oră extra costa 20 de lei.

O oră de dat cu placa plutitoare costa 25 de lei, la fel și cu caiacul, iar pentru cei care au vrut să schieze pe apă, prețurile porneau de la 25 de lei (pentru zece minute pe cablul liniar, scurt) și au ajuns la 140 de lei pe zi, pentru cei care au vrut să folosească instalația care acoperă cea mai mare parte a luciului de apă.

Un reportaj detaliat despre ce poți face la Lacul lui Binder și care a fost atmosfera vara trecută puteți citi aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Sdfsd

Acum 3 săptămâni

Astia de la primarie sunt nebuni? 30000 euro pe luna pentru functionarea acestui kitch? dar ce salarii au cei 7 angajati si ce bani castiga firma de paza si cei care se ocupa cu curatenia? Mi se pare enorm pentru mai nimic...
Raspunde

Eu

Acum 3 săptămâni

Vad părerea scrisa mai sus și îmi dau seama ca unii au rămas mediocrii în gândire. Toată vara dacă ai avea copii ți ai fi dat seama importanta lacului... E unul din lucrurile gândite și în regula din toate punctele de vedere, raport calitate preț. Mergeți la stadionul de 50 de mil euro sa vedeți huligani și bișnițari care înjură și se manifesta... Din pacate trebuie sa ne schimbam mentalitatea urgent! Seamănă foarte mult cu ce se întâmplă afara...
Raspunde

B

Acum 3 săptămâni

ar trebui profitat de râul Cibin și de pârâul ce traversează orașul prin parc pt a crea mai multe zone de îmbăiere/răcorire/ piscine naturale, mai simple și necostisitoare
Raspunde

Wtf ??

Acum 3 săptămâni

In conditiile in care cetatenii cartierului Tiglari NU au parcuri sau spatii verzi pentru relaxare, E INADMISIBIL ca accesul pentru promenada sau plaja (fara sezlong sau alte servicii) sa fie cu taxa ! iar costurile lunare sunt enorme si nu cred ca pot fi justificate. Pe timpul iernii avem aceleasi costuri in conditiile in care complexul e inchis???
Raspunde

Calin

Acum 3 săptămâni

17.920 de utilizatori. x 15 lei biletul:268.800 ron. TOT sezonul, venituri din bilete. cost lunar de peste 150.000 de lei, salarii si alte cheltuieli... rentabil..
Raspunde

Liviu

Acum 3 săptămâni

Inainte era un focar de infectie, intr-un oras "european". A fost transformat intr-un loc de relaxare. E ciudat sa incepi sa faci calcule de rentabilitate. Se mai pot ajusta cheltuielile dar nu cred ca ar trebui sa ne asteptam sa devina rentabil. Ca si paralela, de ce nu renuntam la salubrizarea zonei pietonale si a strazilor? Nu stiu care e rentabilitatea lor.
Raspunde

Bambolero

Acum 3 săptămâni

Păi nu toți vreți moca? Eu aș da 50 de lei să nu mă deranjeze sarakyy
Raspunde

Radu

Acum 3 săptămâni

Gandire de micimani care n-au facut nimic in viata lor. Evident ca un astfel de loc trebuie intretinut. Si nu e un parculet, e un lac de agrement cu multe facilitati. Si personal angajat. Daca platesti 5000 lei net in medie inseamna aproape 9000 lei cu tot cu taxe per om. Adica vreo 63 de mii de lei doar personalul in fiecare luna. Rentabil e greu sa fie, daca era vreo mina de aur il facea un privat de mult timp. Si statul nu e niciodata cel mai bun administrator. La fel ca si baia Neptun. Dar asa e omul miciman, “sa ni se dea calitate, dar sa fie ieftin, gratis daca se poate”.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus