Cristina și Paul Cristea sunt din Sibiu și, totodată, ei sunt cei care au ales să ducă mai departe afacerea Belt. Deschisă în anul 2017 de Andrei, fratele lui Paul, și de Tudor, un prieten al acestuia, mica afacere produce curele din material textil și din piele. Ceea ce le diferențiază de alte produse este calitatea, catarama ajustabilă, lipsa găurilor în material, dar și grija la fiecare detaliu în parte, își fac tinerii reclamă produselor.
Cristina are 29 de ani, este economist și, în urmă cu un an, a terminat și un doctorat în management. Paul are 33 de ani, este inginer, lucrează în industria automative și deține și un mic atelier de 3D Print.
„Eu m-am îndreptat spre afacerea soțului meu și acum mă dedic full time atelierului. Ne concentrăm forțele pe Belt și încercăm să implementăm viziunea noastră și să aducem un suflu nou proiectului”, a povestit Cristina pentru Turnul Sfatului.
„Fratele meu, Andrei, a început afacerea în 2017 împreună cu un prieten. Au accesat, la acel moment, fonduri prin programul Start Up Nation. După un timp au apărut alte priorități care i-au făcut să renunțe și ne-am hotărât să o preluăm noi – pentru că am crezut în această idee”, a adăugat și Paul.
Ce tipuri de curele găsim la Belt
Curelele de la Belt sunt concepute atât pentru bărbați și femei, cât și pentru copii. Ele sunt confecționate din material textil și piele.
„Putem să le împărțim în două categorii: curelele de piele, care sunt noi introduse de când am preluat noi afacerea, la inițiativa lui Paul, și cele din material textil. Ele sunt pentru bărbați femei, dar și copii.”
Cele din material textil sunt într-o singură dimensiune în ceea ce privește lățimea, pentru că la lungime fiecare client poate alege în funcție de mărimea de care are nevoie. În schimb, la cele de piele avem două lățimi diferite, cea clasică 35 de mm lățime, și am venit și cu o variantă îngustă, de 30 mm, ca să se potrivească femeilor, dar și copiilor”, a mai explicat Cristina.
Diversitate și susținere pentru producătorii locali
Curelele create de Cristina și Paul sunt fără găuri, cu cataramă detașabilă, lucru care le face să nu se degradeze în timp și care permite integrarea lor în ținute diverse.
“Aceste curele se disting printr-un design fără perforații, ceea ce le conferă un aspect elegant și modern. Mecanismul de ajustare este discret integrat în spatele cataramei, eliminând vizibilitatea excesivă a curelei în ținute – fie ele pantaloni sau rochii. Acest sistem permite o ajustare facilă, fără a provoca uzură, așa cum se întâmplă la curelele clasice, și asigură un plus de durabilitate și rafinament în purtare.”
De asemenea, există și posibilitatea personalizării curelelor.
„Putem grava mesaje pe catarame, atât pe partea frontală pentru un impact vizual, cât și pe partea din spate, pentru cei care preferă un mesaj discret.”.
Pe partea de piele sunt patru culori diferite la cele clasice și două culori la cele slim (n.r. îngustă). Pe partea de material textil avem o gamă variată de culori de la cele clasice, până la cele mai îndrăznețe. Același lucru se aplică și la catarame care sunt în diferite culori, dar și lemnele care sunt speciale și unice. Avem diferite combinații, de exemplu, poți avea o curea neagră simplă și poți avea combinații nenumărate în funcție de cataramele pe care le alegi. Practic, cu o singură curea și mai multe catarame, clientul va avea mai multe variante pe care le poate asorta cu diferite ținute. Ne bazăm pe diversitate”, au mai detaliat aceștia.
Cristina și Paul colaborează în realizarea curelelor cu producători din România pentru că vor să susțină prin ceea ce fac și afacerile locale.
„Singurul element care nu este produs în țară este chinga. Metalul este debitat de un partener din Sibiu, iar în atelierul nostru finisăm cataremele. Curelele sunt ulterior trimise la Deva pentru anodizare. Lemnul, achiziționat din România și Germania, este prelucrat local, la Sadu. Ne străduim să colaborăm cât mai mult cu parteneri locali pentru a sprijini producția internă.”, au mai spus aceștia.
Planuri de viitor
În viitor, cei doi iau în calcul posibilitatea de extindere cu alte produse, la fel de calitative.
„De curând am implementat un modul în care clienții își pot configura singuri cureaua și pot vedea cum ar arăta în combinație cu catarama, pe lângă combinațiile pe care noi le avem deja pe site. Ne gândim să extindem magazinul online pe diferite produse, să diversificăm portofoliul de produse precum brățări de ceasuri, portmonee, tot în ideea de minimalist.
Pentru că vine perioada sărbătorilor, vrem să anunțăm că avem și pachete corporate, ne îndreptăm spre clienții din firme. Avem diferite cutii care pot fi oferite cadou cu curele și catarame care pot fi combinate în funcție de dorința clientului”, au concluzionat aceștia.
Afacerea celor doi o găsiți pe site, dar și pe pagina de facebook BELT.
Sursă foto: Cristina și Paul Cristea - Belt
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: cristina cristea , paul cristea , belt sibiu , curele sibiu , micile afaceri sibiu , foto , Afaceri Sibiu
Vizualizari: 9991
Ultimele comentarii
Acum 56 secunde
Unul
Acum 1 minut
Picioiu
Acum 10 minute
Pușcașu Marin
Acum 12 minute
Sibian
Acum 12 minute
Sibian