Vineri,
06.12.2024
Partial Noros
Acum
4°C

Jurnalista PRO TV Adriana Stere s-a îmbolnăvit grav după ce a mâncat brânză de la un producător local. A făcut febra Q, provocată de bacteria Coxiella burnetii

Jurnalista PRO TV Adriana Stere s-a îmbolnăvit grav după ce a mâncat brânză de la un producător local. A făcut febra Q, provocată de bacteria Coxiella burnetii

Adriana Stere, o cunoscută jurnalistă a trustului de presă PRO TV, mamă a cinci copiii, a fost diagnosticată cu febra Q, o boală provocată de o bacterie, Coxiella burnetii, provenită de la animale, scrie Agrointel. Femeia spune că îmbolnăvirea a fost cauzată de consumul unei brânze cumpărată de la un producător local.

”Am luat brânză de la un magazin cu produse artizanale. După vreo șase zile, când se pare că a fost perioada de incubație, au apărut primele simptome, adică o oboseală teribilă, cruntă”, a povestit Adriana, pe 4 noiembrie, la PRO TV.

După șase zile de la consumul produsului au apărut primele simptome: oboseală, stare generală alterată, iar după alte trei zile febra și frisoanele, apoi tuse. ”A urmat trei zile de febră foarte mare și de frisoane. Peste 40 febra. (…) După trei zile de frisoane a început să mi se descuameze pielea de pe piept și de pe burtă”, a spus aceasta.

Adriana a chemat atunci ambluanța și i s-a pus diagnosticul de pneumonie. Ulterior, s-a plimbat prin două spitale și a fost suspectă pe rând de pneumonie, sinuzită și meningită. ”Febră foarte mare și frisoane. După aceea tuse seacă, apoi tuse umedă, dureri de glezne, dureri articulare, apoi glezna stângă blocată, nu mai puteam să merg”, a precizat Adriana Stere.

A fost internată opt zile la Institutul Matei Balș și a luat 28 de zile antibiotic, timp în care i-a scăzut fierul, părul a început să-i cadă și a fost nevoită să se tundă.

În urma analizelor s-a constatat că aceasta a fost contaminată cu bacteria Coxiella burnetii. care dezvoltă o boală infecţioasă numită febra Q sau Boală Derrick-Burnet. Coxiella burnetii este o bacterie Gram-negativă, cu localizare intracelulară obligatorie, care infectează, mai ales, animalele domestice precum oi, capre sau vite. Oamenii pot fi infectați cu această bacterie atunci când respiră praful contaminat sau consumă alimentele contaminate.

Agricultorii, medicii veterinari și persoanele care intră în contact mai des cu animalele prezintă cel mai mare risc de contaminare. Majoritatea persoanelor nu au simptome sau au simptome ușoare, dar sunt și cazuri extrem de grave, precum cel al Adrianei Stere.

Conform medicilor, pot exista persoane purtătoare ale bacteriei, însă fără să manifeste simptome. ”E o bacterie pe care de obicei o găsesc mai greu, adică e o subdiagnosticare. Într-adevăr, în faza acută, seamănă cu o gripă, dar mult mai interesant e că două treimi dintre cei care au bacteria nu au deloc simptome. Ceea ce înseamnă că probabilitatea să am niște probleme reale, cum s-a întâmplat în acest caz, este foarte mică. (…) Dar când se întâmplă înseamnă complicații importante. În formele ușoare nici nu trebuie tratament”, a precizat dr. Adrian Marinescu, director medical de la Institutului Naţional de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sursa foto: Agrointel

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 4 săptămâni

La ce faceti publicitate? La Pro TV,la mame cu multi copchii,la brinza?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trotineta

Acum 4 săptămâni

Asta e o nesimțită plină de tupeu și slabă la minte. Minte cu nerușinare că a luat o bacterie din brânza cumpărată de la producători locali. În realitate are sistemul imunitar făcut praf după trei doze de faizăr cu care se lăuda în pandemie. Are cinci copii pe care i-a vaccinat cu Pfizer (în afară de ultimul, pe care l-a vaccinat prin alăptare) și era plină de ură împotriva nevaccinaților. A făcut și reclamă la dozele de faizăr pe site-ul rovaccinare. De acolo am auzit de ea, altfel n-o știa nici dracu’ pe “vedetă”. Va mai fi prin spitale, de asta n-am nici o îndoială.
Raspunde

AMN114

Acum 4 săptămâni

produsele "tradiționale" preparate de vreun obscur PFA sunt un "tezaur folcloric" de bacterii și infecții. Indiferent dacă duduia a fost vaccinată sau nu, Piața Cibin rămâne "mall-ul" celor certați cu igiena
Raspunde

Noi noi

Acum 4 săptămâni

Dintre cei care vând fructe,cred că sunt vreo 3-4 care folosesc manusi....restul sa te ferească sfântul sa le iei nuca din mână .Nu m-as mira că povestea cu brânză sa fie reală.
Raspunde

@AMN114

Acum 4 săptămâni

Dar la dugheana Kaufland nu pune tot orașul mânile nespălate pe fructele pe care le cumperi tu? La Cibin e simplu, trebuie controlați, iar cei care nu respectă regulile de igienă amendați. Nu așa, că vine fufa și rade totul cu buldozerul și mai dă un tun imobiliar. În loc să creeze siguranță alimentară și opțiuni, inclusiv pentru micii producători locali, fufa îi rade pe toți, iar tu o să mănânci mang de la Kaufland, Lidl și celelalte dughene mai insalubre, că acolo pune tot orașul mânile nespălate pe fructe.
Raspunde

Emil

Acum 4 săptămâni

Fel de fel de bolnavi.
Raspunde

Sibian

Acum 4 săptămâni

Asta apropo de magazinele ji... care vor sau nu bacșiș...
Raspunde

Miss Oggyin

Acum 4 săptămâni

Prea buna ! Prea ca la tara !
Raspunde

Nelu

Acum 4 săptămâni

Urmează să candideze sau de ce apare în ziar?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus