Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu a emis o decizie de încadrare pentru proiectul „Construire locuințe colective S/D+P+2E+ER și dotări aferente”, care prevede ridicarea a zece blocuri pe strada General Grigore Baștan, pe un teren de 30.000 mp. Documentul emis de APM arată că acest proiect nu va necesita o evaluare de impact asupra mediului.
Proiectul prevede construcția unui ansamblu rezidențial format din zece clădiri cu destinație principală de locuire, având regimul de înălțime D+P+2E+Er (demisol, parter, două etaje și un etaj retras). În aceste imobile vor fi disponibile 320 de apartamente și două spații comerciale. Ansamblul va include aproape 600 de locuri de parcare (290 locuri la demisol și 278 locuri supraterane), spații verzi, un loc de joacă pentru copii și zone tehnice pentru echipamente. De asemenea, se preconizează amenajarea a patru străzi interioare pentru a facilita accesul rezidenților, cu lățimea carosabilului de 7 metri și trotuare de 1,20 metri de o parte și de alta.
Accesul principal la complex va fi asigurat prin strada General Grigore Baștan, care va fi extinsă la un prospect de 14,20 metri, aceasta urmând să servească drept drum colector pentru întreaga zonă, conform descrierii din proiectul de decizie al APM Sibiu.
Având în vedere apropierea de autostradă, un alt aspect ține de protecția fonică, ce va fi asigurată prin intermediul vegetației: „Faţă de zona de protecţie a autostrăzii se vor realiza spații verzi cu rol de protecție față de infrastructură majoră cu vegetație de talie medie și înaltă”, scrie în document.
În document se menționează că în cadrul ședinței Comisiei de Analiză Tehnică din data de 16 octombrie 2024, APM Sibiu a decis că nu este necesară o evaluare a impactului asupra mediului, deoarece proiectul respectă cerințele legale. Dimensiunea și natura lucrărilor sunt considerate ca având un impact redus asupra mediului, dat fiind faptul că lucrările se vor desfășura pe un teren agricol liber de construcții. Conform documentului, nu există alte proiecte cu care acesta ar putea avea un impact cumulat asupra zonei. Totodată, APM Sibiu precizează că proiectul nu prezintă riscuri majore pentru sănătatea umană sau pentru mediu și că acesta prevede măsuri clare pentru gestionarea deșeurilor.
Totuși, pentru realizarea proiectului sunt impuse câteva condiții importante: investitorul trebuie să respecte strict legislația în vigoare în ceea ce privește protecția mediului și să implementeze măsuri de reducere a impactului asupra aerului și solului, în special prin limitarea prafului și a deșeurilor în cadrul șantierului; gestionarea deșeurilor va fi asigurată printr-un plan bine structurat, ce include sortarea și reciclarea materialelor nepericuloase într-o proporție de cel puțin 70%. Totodată, toate lucrările de construcție trebuie să se desfășoare pe terenul privat fără a afecta proprietățile vecine sau domeniul public.
Amintim că proiectul a fost prezentat în septembrie. În memoriul depus la autoritatea de mediu, beneficiarul menționa că este vorba de o investiție estimatăla aproape 10 milioane de euro. Ca titular al proiectului figurează Maria Prișcă, prin firma Idealvision Construct SRL. Aceasta justifică proiectul prin faptul că răspunde cererii crescute de locuințe în cartierul Veterani, iar pe de altă parte contribuie la modernizarea zonei. Documentul mai stipula și faptul că în viitorul șantier vor fi create aproximativ 340 de locuri de muncă. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru perioada 2025-2028.
Precizăm că terenul pe care se intenționează să fie construite cele zece blocuri a fost unul arabil, iar în decembrie 2023, destinația acestuia a fost schimbată în „curți-construcții”. Decizia a fost luată de Consiliu local, prin aprobarea Planului Urbanistic Zonal, care prevede urbanizarea zonei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: imobiliar sibiu , cartier rezidential veteranilo , proiect imobiliar cartier vete , APM Sibiu
Vizualizari: 3227
Ultimele comentarii
Acum 21 minute
Till Eulenspiegel
Acum 28 minute
Rob
Acum 32 minute
@Gigi
Acum 42 minute
Ady
Acum 56 minute
Aurel Metrescu