Miercuri,
04.12.2024
Innorat
Acum
2°C

Proiectul imobiliar din Veteranilor are undă verde: zece blocuri, 320 de apartamente, aproape 600 de locuri de parcare. Protecția față de autostradă, asigurată prin vegetație de talie medie și înaltă

Proiectul imobiliar din Veteranilor are undă verde: zece blocuri, 320 de apartamente, aproape 600 de locuri de parcare. Protecția față de autostradă, asigurată prin vegetație de talie medie și înaltă

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu a emis o decizie de încadrare pentru proiectul „Construire locuințe colective S/D+P+2E+ER și dotări aferente”, care prevede ridicarea a zece blocuri pe strada General Grigore Baștan, pe un teren de 30.000 mp. Documentul emis de APM arată că acest proiect nu va necesita o evaluare de impact asupra mediului.

Proiectul prevede construcția unui ansamblu rezidențial format din zece clădiri cu destinație principală de locuire, având regimul de înălțime D+P+2E+Er (demisol, parter, două etaje și un etaj retras). În aceste imobile vor fi disponibile 320 de apartamente și două spații comerciale. Ansamblul va include aproape 600 de locuri de parcare (290 locuri la demisol și 278 locuri supraterane), spații verzi, un loc de joacă pentru copii și zone tehnice pentru echipamente. De asemenea, se preconizează amenajarea a patru străzi interioare pentru a facilita accesul rezidenților, cu lățimea carosabilului de 7 metri și trotuare de 1,20 metri de o parte și de alta.

Accesul principal la complex va fi asigurat prin strada General Grigore Baștan, care va fi extinsă la un prospect de 14,20 metri, aceasta urmând să servească drept drum colector pentru întreaga zonă, conform descrierii din proiectul de decizie al APM Sibiu.

Având în vedere apropierea de autostradă, un alt aspect ține de protecția fonică, ce va fi asigurată prin intermediul vegetației: „Faţă de zona de protecţie a autostrăzii se vor realiza spații verzi cu rol de protecție față de infrastructură majoră cu vegetație de talie medie și înaltă”, scrie în document.

În document se menționează că în cadrul ședinței Comisiei de Analiză Tehnică din data de 16 octombrie 2024, APM Sibiu a decis că nu este necesară o evaluare a impactului asupra mediului, deoarece proiectul respectă cerințele legale. Dimensiunea și natura lucrărilor sunt considerate ca având un impact redus asupra mediului, dat fiind faptul că lucrările se vor desfășura pe un teren agricol liber de construcții. Conform documentului, nu există alte proiecte cu care acesta ar putea avea un impact cumulat asupra zonei. Totodată, APM Sibiu precizează că proiectul nu prezintă riscuri majore pentru sănătatea umană sau pentru mediu și că acesta prevede măsuri clare pentru gestionarea deșeurilor.

Totuși, pentru realizarea proiectului sunt impuse câteva condiții importante: investitorul trebuie să respecte strict legislația în vigoare în ceea ce privește protecția mediului și să implementeze măsuri de reducere a impactului asupra aerului și solului, în special prin limitarea prafului și a deșeurilor în cadrul șantierului; gestionarea deșeurilor va fi asigurată printr-un plan bine structurat, ce include sortarea și reciclarea materialelor nepericuloase într-o proporție de cel puțin 70%. Totodată, toate lucrările de construcție trebuie să se desfășoare pe terenul privat fără a afecta proprietățile vecine sau domeniul public.

Citește și: Investiție de 10 milioane de euro în noua zonă de urbanizare a cartierului Veteranilor: peste 300 de apartamente, aproape 600 de locuri de parcare

Amintim că proiectul a fost prezentat în septembrie. În memoriul depus la autoritatea de mediu, beneficiarul menționa că este vorba de o investiție estimatăla aproape 10 milioane de euro. Ca titular al proiectului figurează Maria Prișcă, prin firma Idealvision Construct SRL. Aceasta justifică proiectul prin faptul că răspunde cererii crescute de locuințe în cartierul Veterani, iar pe de altă parte contribuie la modernizarea zonei. Documentul mai stipula și faptul că în viitorul șantier vor fi create aproximativ 340 de locuri de muncă. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru perioada 2025-2028.

Precizăm că terenul pe care se intenționează să fie construite cele zece blocuri a fost unul arabil, iar în decembrie 2023, destinația acestuia a fost schimbată în „curți-construcții”. Decizia a fost luată de Consiliu local, prin aprobarea Planului Urbanistic Zonal, care prevede urbanizarea zonei.

Citește și: Un nou cartier ar putea fi construit la marginea Sibiului, la ieșire spre Mediaș: 17 imobile și peste 230 de locuințe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

Giussepe

Acum 3 săptămâni

10 (zece) blocuri....care sunt 9 (noua). Cred ca 1 (un) bloc este fosforescent....se vede doar noaptea
Raspunde

Armando

Acum 3 săptămâni

unul e licurici se aprinede de craciun
Raspunde

Primarie IRESPONSABILA

Acum 3 săptămâni

Primaria IRESPONSABILA NU trebuia sa mai aprobe nici macar un singur bloc pana nu construia un coridor rutier Jumbo – Tiglari – Cl. Surii Mici. 500 de masini in plus peste un trafic deja sufocat nu doar ca face viata sibienilor ce tranziteaza imposibila, ci si dubleaza sau tripleaza timpii de interventie pentru urgente SMURD si/sau altele.
Raspunde

Mușteriii de cutii de beton

Acum 3 săptămâni

Abia așteptăm să ne vindem libertatea la bănci pentru credite pe 30 de ani, ca să intrăm cutiile de beton din cartierul fără școală, grădiniță și parcări subterane, unde sunt parcări la suprafață în loc de parcuri! Acolo, în 25-30 de ani o să crească copacii și nu o să mai vedem cu bucurie vara mașinile trecând pe autostradă, dar ne vom bucura până la moarte de vuietul și fumul autostrăzii și de blocaje în trafic la podul peste calea ferată!
Raspunde

Doar daca-s gratis

Acum 3 săptămâni

jumate din locatari au sa aiba hipertensiune si alte hibe din cauza zgomotului perpetuu de pe autostrada. Dupa ce cumpara ieftin, au sa vina apoi tot ei, sa zica ca au drepturi si sa fie zona cu viteza redusa pe autostrada pentru un zgomot mai redus. Nici gradinita nu ar trebui permisa in buza autostrazii - acolo sa locuiasca dezvoltatorul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ doar dacă bla bla

Acum 3 săptămâni

Să ne ierți , nu toți am avut norocul să ne naștem în Broscarie ca matale!
Raspunde

Laurentiu

Acum 3 săptămâni

Cartierul arata super am vazut pozele iar daca se put si panouri la autostrada o sa fie liniste Peste tot pe udectrece autostrada si suntbpanouri e liniste Ce sa mai zi cde cei care au casa langa lijia ferrata Sau in calea surii mici Acolo e jale jale Cand ma duc la ocna ma rog sa nu prind aglomeratie ca e jale Sa faca primaria strazi ca sa deblocheze traficul in loc sa faca targuri si expozitii
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Buider

Acum 3 săptămâni

Citesc și mă minunez !!! Toți frustrații care au 50 de ani și locuiesc cu părinții și în unele cazuri și cu bunicii , comentează și emit opinii de parcă părerea lor ar conta :))) Terenuri private, investiții private , hotărârea și banii aparțin investitorilor și nu șomerilor care comentează și cred ca pot lua decizii pe banii și proprietățile altora. Spor la înjurat, dragilor !:))
Raspunde

Barosanu

Acum 3 săptămâni

Salut @Buider. Astfel de investiții au impact asupra comunității, chiar dacă sunt făcute pe terenuri private și din bani privați, așa că e normal și chiar benefic ca cetățenii să își exprime părerea. Că unele păreri sunt neavenite sau complet deplasate, e altă poveste...
Raspunde

Nike

Acum 2 săptămâni

Daca nu s-ar investi Sibiul ar fi un sat mai mare Datorita investitiilor private Sibiul sa dezvoltat si a devenit un centru industrial Fara ramaneam ca si copsa mica Asa ca sa ne traim viata si sa nu mai blamam daca nu avem potential Ca , cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus