Vineri,
06.12.2024
Innorat
Acum
5°C

Mai multe clipuri pe facebook, decât sesizări la Poliție: Pas cu pas, cum poți trimite Poliției Rutiere filmarea, dacă ai observat o problemă în trafic

Mai multe clipuri pe facebook, decât sesizări la Poliție: Pas cu pas, cum poți trimite Poliției Rutiere filmarea, dacă ai observat o problemă în trafic

Începând cu luna noiembrie Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat o platformă online prin intermediul căreia se poate reclama comportamentul agresiv al șoferilor în trafic. Practic, dacă observi în timp ce te afli la volan depășiri periculoase, conducere agresivă sau alte încălcări ale regulilor de circulație, poți informa Poliția Rutieră.

Polițiștii spun că pot fi depuse plângeri, probe sau indicii care să ajute la identificarea persoanelor cu comportament violent în trafic. Cam ce vedem zilnic pe grupurile de trafic de pe facebook.

În primele zile după operaționalizarea platformei online, în județul Sibiu au fost trimise polițiștilor 7 sesizări, toate fiind în curs de soluționare.

”De la data operaționalizării secțiunii ESAR din aplicația M.A.I., hub.mai.gov.ro, la nivelul județului Sibiu au fost recepționate 7 astfel de sesizări, aflate în lucru.

Depășirea neregulamentară și frânarea bruscă nejustificată fac obiectul celor mai multe încălcări ale codului rutier, fapte înregistrate în municipiul Sibiu, orașul Agnita, în localitatea Rășinari, dar și în afara municipiului Sibiu, pe DJ 106, Sibiu – Agnita”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu (IPJ).

În municipiul Sibiu sesizările transmise Poliției vizează Calea Dumbrăvii, strada Târgu Fânului și strada Corneliu Coposu.

Prin comparație, mai multe clipuri cu diverse situații din traficul sibian sunt postate în fiecare zi pe rețelele sociale, autorii fiind mai interesați de atragerea atenției decât de soluționarea problemei.

Cum funcționează

Poliția Română a realizat un tutorial video în care explică șoferilor, pas cu pas, cum pot trimite o sesizare dacă observă comportament agresiv în trafic. Cine este interesat trebuie să știe că poate trimite polițiștilor inclusiv fotografii sau clipuri video din trafic, în acest sens o cameră de filmat montată în bord ar fi foarte utilă.

Redăm mai jos toate detaliile:

Citește și:

Polițist sibian, rănit în timpul urmăririi unui autoturism. Un șofer din Vurpăr a vrut să treacă de barajul poliției rutiere

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Marius

Acum 3 săptămâni

50 de MB maxim/fisier. Asta-i o guma buna... Camera mea filmeaza Full HD la sute de mega. Si la aceasta calitate risti sa nu se vada clar numarul de inmatriculare. Ca sa ajungi la 50 mb trebuie sa ai un soft de conversie, sa-ti pierzi timpul pentru editare si sa ai la sfarsit un video pixelat, de proasta calitate care nu poate sa duca la depistarea masinii. Toate astea pentru ca Politia Rutiera nu este in stare sa detina un server adaptat cerintelor actuale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 3 săptămâni

Prostii usr-iste
Raspunde

O sibianca

Acum 3 săptămâni

Eu zic ca cel mai bine ar fii ca politia sa puna camere video in toate cartierele Sibiului sau in toate intersectiile chiar si la cele situate la periferia orasului, la fel sa monteze si aparate radar si totul sa fie observate pe calculatoarele politiei. Mult mai usor se poat identifica cei care nu respecta regulile de circulatie si cred ca noi soferii vom fi mai responsabili.
Raspunde

Barosanu

Acum 3 săptămâni

Cred că „voi, șoferii” ar trebui să fiți mai responsabili prin definiție, fără să fie nevoie de un uriaș și costisitor sistem de supraveghere tip „big brother” (din romanul lui Orwell, nu din show-ul TV) care să vă dreseze prin frică.
Raspunde

Mihai

Acum 2 săptămâni

Corecct este "ar fi", nu "ar fii"
Raspunde

Turnatoru

Acum 3 săptămâni

Politia ar purea sa aiba cât mai multe cai de interconectare cu comunitatea cum ar fi un cont de whatsapp , foarte popular în rândul noii generații, prin care ar putea sa interacționeze cu problemele reale video și audio precum și share location
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 3 săptămâni

Si uite asa se reactiveaza si se reincurajeaza turnatoria! Dar nu lipseste mult pina cind un...perfect de asta atent sa filmeze pe unul care in mintea lui incalxa legea provoaca el insusi un accident! Oare ce zice politia...e normal ca un sofer sa foloseasca telefonul pt a filma o...situatie dar nu e normal sa l foloseasca pt a vorbi atunci cind conduce? Ca sa nu mi spuneti ca 100% din soferi au camere...deci tot telefonul e baza
Raspunde

Noi noi

Acum 3 săptămâni

Când am găsit mașina lovită în parcare,singura problema a poliției a fost "de ce ați parcat acolo așa mult timp"?:)))) Adică de dimi până la amiază:))) și a trebuit să explic unei doamne șef de chipie,că acolo locuiesc,plătesc abonament și nu o pot dezumfla sa o bag in casa.Cu toate camerele din zona,după ceva timp am primit răspuns ca nu pot identifica făptașul:)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus