Finalul ședinței Consiliul local Sibiu a adus în discuția aleșilor locali situația stațiunii Păltiniș.
Discuțiile au fost iscate după ce, la finalul dezbaterilor, a luat cuvântul Cristian Marinescu, proprietar al unei pensiuni în zona Platoș, care precede Păltinișul. El a reclamat recenta pană de curent care a afectat întreaga zonă și lentoarea autorităților în protejarea liniilor aeriene de transport a energiei electrice. „Vorbim de patru ani să tăiem niște brazi. Acum, când au căzut, n-am mai așteptat cadrul legal. E normal să stăm trei zile fără curent? Nu mi se pare normal să se întâmple asta într-o stațiune”, a spus Cristian Marinescu.
Aprecierile lui au fost continuate de către primarul Sibiului, Astrid Fodor. „Mie nu mi se pare normal. Dar în parcul Astra trebuie să tăiem zece pomi, dintre care cinci sunt corcoduși și fără valoare, și ies atâtea discuții, pentru ceilalți cinci, cu aparate, cu analize de la Mediu și așa mai departe. Pentru Sub Arini, unde avem prevăzută plantarea a 350 de pomi noi și unde trebuie să tăiem 25 de copaci bolnavi, iarăși mediul, analize, discuții. Până nu cade pe o mașină, să nu tăiem, dar dacă pică pe mașină, tot administrația e de vină că nu a intervenit la timp. Ați atins un punct sensibil, pentru că avem de multe ori, cum zice englezul, «too much noise for nothing» (mult zgomit pentru nimic – n.r.)”, a spus Astrid Fodor.
În discuție a intervenit și Adrian Bibu, consilier local din partea PNL. „Ca să rezolvăm problema Păltinișului trebuie să ne organizăm. „Așa cum am făcut ADI Transport și ADI Zonă metropolitană, încă de anul trecut am zis să facem acest ADI Păltiniș funcțional (ADI – asociație de dezvoltare intercomunitară, n.r.). Eu, ca administrator public (al CJ Sibiu – n.r.) de multe ori am primit ca telefoane că nu merge becul cutare, de exemplu. Eu l-am sunat pe directorul Domeniului public, pentru că erau aruncate niște gunoaie. Mi-a spus că nu e la noi, e pe teritoriul comunei Poplaca. Până sun la Poplaca, bate vântul și trece la municipiu. Anul trecut am avut întâlnire cu primarii care au teren în Păltiniș. Cred că ar trebui să ne propunem în acest mandat să ne organizăm acolo. La Sala Transilvania avea om de comunicare, administrator, director și așa mai departe.
Păltinișul n-are nici măcar director. Este nevoie de un manager, de un administrator care să rezolve de la problemele legate de urși, la cele legate de Electrica și așa mai departe. Vă propun la acest mandat să începem demersuri”, a spus Adrian Bibu, arătând că operaționalizarea unei asociații intercomunitare va consuma timp.
Astrid Fodor a replicat că au existat mai multe întâlniri la Consiliul Județean Sibiu cu primarii ale căror localități au teren în zona Păltiniș (Sibiu, Cristian, Gura Râului, Rășinari și Poplaca). „Mă bucur de această propunere, eu am avut două întâlniri inițiate la nivel de Consiliu Județean, în afara celei de anul trecut la care faceți referire. Ne-am întâlnit în primul mandat al doamnei președintă, am rămas la nivelul discuțiilor. La ultima întâlnire a fost iarăși interes pentru că apăruse un investitor la Gura Râului. Or, noi nu trebuie să facem doar ADI pe hârtie, trebuie să avem un concept. La fel cum a fost ADI Transport, unde colaborarea este foarte bună. Dar aici lucrurile nu înaintează.
Nu suntem mulți, suntem o mână de UAT-uri. Dar nu trebuie doar să discutăm - «da, da, da» - și nu se facem nimic”, a mai spus Astrid Fodor.
Discuțiile s-au încheiat fără vreun angajament, chiar și verbal.
Foto: Turnul Sfatului
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 4263
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Ion
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Sibiu.Adrian
Acum 3 ore
Sibiu.Adrian
Acum 3 ore
Alex