Duminică,
08.12.2024
Ceata
Acum
1°C

„Bancnota Euro Brukenthal” poate fi cumpărată începând de vineri de la magazinul Palatului Brukenthal din Piața Mare. Costă 30 de lei

„Bancnota Euro Brukenthal” poate fi cumpărată începând de vineri de la magazinul Palatului Brukenthal din Piața Mare. Costă 30 de lei
Muzeul Național Brukenthal anunță că începând de vineri Bancnota Euro Brukenthal poate fi cumpărată de la magazinul Palatului Brukenthal din Piața Mare la prețul de 30 de lei. 
 
Bancnota a fost tipărită într-un tiraj de 11.000 de exemplare, cu aprobarea Băncii Naționale a Franței și este securizată la standardele impuse de Banca Central Europeană.
 
„În anul 2023 a apărut bancnotă 0 Euro Sibiu. Noi eram deja în discuții cu compania Euro Suvenir Romania pentru editarea unei bancnote Brukenthal. Astăzi 0 Euro Sibiu se găsește de cumpărat în magazinul Palatului Brukenthal din Piața Mare. Bancnotă noastră va avea ca design portalul Palatului Brukenthal și statuia Baronului. Este un produs de suvenir și un cadou foarte inedit. De asemenea, sunt colecționari care doresc să aibă această bancnotă cu valoare de 0 Euro. Pe lângă vinul Brukenthal, vinul SCAF, cafeaua Baronului, ciocolata Brukenthal, parfumul Sophia și Brukenthal și alte produse de brand am dorit din acest an să avem și această bancnotă. Este un produs suvenir care se găsește acum la magazinul Palatului Brukenthal. Mulțumesc domnului Marian Lișman, acționar Euro Suvenir România pentru colaborarea excepțională în realizarea acestei bancnote. Vom reveni cu detalii!”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Brukenthal.  
 
Proiectul bancnotele de 0 EUR a apărut în Franța în anul 2015 și s-a extins ulterior în toate țările europene. A fost conceput cu scopul de a promova elemente de interes național într-o formă unitară la nivelul Uniunii.
 
„Astăzi, bancnotele sunt în toată Uniunea Europeană și se găsesc la toate magazinele, la toate obiectivele turistice mari. De exemplu, la turnul Eiffel, la ultimul etaj, găsim această bancnotă, la Schönbrunn, oriunde mergem găsim această bancnotă. De asemenea și orașele din diferite țări și-au creat o identitate proprie în jurul acestor bancnote. Ce le face atât de speciale? Sunt tipărite cu aprobarea băncii Franței la standardele de securitate impuse de Banca Centrală Europeană și prezintă 14 caracteristici de securitate, similare bancnotelor reale. Și cel mai important sunt tiraje limitate și nici o bancnotă nu este identică cu cealaltă. Spre exemplu, la Sibiu am reușit tipărirea în 2023 a 11.000 de bancnote iar anul acesta același tiraj pentru Bancnota Muzeului Brukenthal. Tirajele sunt stabilite în funcție de apetitul turistic al orașelor, de obicei ”, a declarat Marian Lișman, acționar Euro Suvenir România.
 
Bancnota Euro Brukenthal se poate achiziționa de astăzi de la magazinul Palatului Brukenthal din Sibiu, la prețul de 30 lei. Se poate comanda prin email la [email protected].
 
Foto: Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal/Facebook 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Horea

Acum 1 săptămână

cam scump 30 de lei, avand in vedere la ce poate fi folosita - anume la toaleta.
Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

E falsa, nici la WC-ul public nu merge cata vreme Romania nu face parte din zona Euro.
Raspunde

CX

Acum 1 săptămână

parca vad o asemanare intre aceasta bancnota si spitalul judetean de pe drum hotilor
Raspunde

Directorul...

Acum 1 săptămână

Frumoasă bancnota...mai ales perspectiva cu cele 2 portaluri. In realitate atlanții de la portalul din curtea I stau acoperiți cu meșe de 10 ani și de 1 an circa portalul principal e flancat de steaguri de bâlci de Drăgășani! Ai idei bune Chituță dar cu astea ai dat-o in bară!
Raspunde

Nemo

Acum 1 săptămână

Are exact valoarea meritata(zero). Oricine da mai mult pe ea, se lasa inselat (prostit).
Raspunde

Unul

Acum 1 săptămână

Directorul interimar, Chițuță, mai fură niște bani publici folosind muzeul Brukenthal, că plătește pe o bancnotă de asta falsă mult mai mult decât face. Dacă le ia de la un pretenaș mason de prin Iași la 25 de lei una, când ele costă să le tipărească 2,50 lei una și le dă cu 30 de lei... muzeul e numai paravanul la excrocherie. Dar așa-i când ești absolvent de teologie, fără smerenie și cam hoț. PS acuma poate să-și dea pe la bot cu teancul de bani muiat în parfum. Ce om jegos, Doamne!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus