Miercuri,
15.01.2025
Ceata
Acum
-11°C

Prima propunere AUR în CL Sibiu: ore cu elevii desfășurate în muzee. Fodor: „Ideea este bună, în limita bugetului vom analiza solicitările”

Prima propunere AUR în CL Sibiu: ore cu elevii desfășurate în muzee. Fodor: „Ideea este bună, în limita bugetului vom analiza solicitările”

În prima ședință ordinară a noului Consiliu local Sibiu, unul din cei doi reprezentanți ai AUR Sibiu a propus implementarea unui program de pedagogie muzeală, în cadrul căruia elevii sibieni să poată merge la ore, acolo unde se pretează, în muzeele din oraș.

Propunerea a fost făcută de Constantin Dincă (foto centru), profesor de geografie. „Ținând cont de succesul programului ora de sport la înot, vă supun atenției o propunere pentru un alt program, ora de pedagogie muzeală. Pentru că în programa școlară sunt destule discipline care pot fi desfășurate în muzeele din municipiul Sibiu. Ar fi o plus valoare, iar copiii vor fi obișnuiți cu muzeele și cu ceea ce înseamnă patrimoniul cultural al poporului român. Nu cred că ar fi o problemă de colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură sau cu muzeele din Sibiu. După cum am spus, pe același model ca și al orei de sport la înot”, a spus Dincă.

Primarul Astrid Fodor a apreciat ideea, dar a adus în discuție și constrângerile bugetare. „Vom analiza propunerea dumneavoastră, este o propunere nouă, deci nu este una de care deja ne ocupăm. O analizăm și vedem și ce înseamnă din punct de vedere bugetar. Noi trebuie să fim foarte atenți: din 2016, noi n-am mai crescut impozitele locale, decât cu ceea ce ne obliga Guvernul, adică rata inflației. Deci trebuie să avem grijă și de acest buget local, deci în limita bugetului vom analiza solicitările. Ideea este bună, să vedem cum o putem gestiona”, a răspuns Astrid Fodor.

Ora de sport la înot este un program aprobat de Consiliul local Sibiu în vara acestui an. Prin acest program au fost alocați 1,55 milioane de lei, bani care ar trebui să faciliteze organizarea orelor de sport la Aria Aqua Park pentru un număr de 6.650 de elevi în cursul anului școlar 2024 – 2025. 

Citește și Cursuri gratuite de înot în timpul orei de sport, la Aria Aqua Park. Astrid Fodor: „Este foarte important pentru copii să practice acest sport”

Sursa foto: Silvana Armat / Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un român

Acum 1 lună

Evident că fufa de Fodor în loc să caute soluții, găsește probleme. Altfel nu ar mai fi fufă. Cu educația e o problemă grea, pe care nu vor să o scape din mână, că dacă sunt copiii educați, în 15 ani nu mai are cine culege sparanghelul. Faceți școli, nu containere și nu învățat schimburi, că se știe că e mai rău după masă.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Altul

Acum 1 lună

Chiar dacă ți-au schimbat stăpânii nick-ul, revin cu ăntrebarea: unde învață mai puțini elevi în 2 schimburi decît în Sibiu?
Raspunde

Un român

Acum 1 lună

Spune-ne tu unde mai învață copiii în schimburi, în lumea civilizată zic, nu spre Rusia.
Raspunde

Q

Acum 1 lună

"Ăntrebarea" ta spune multe despre tine, altule. :-))) Plus că ți-a răspuns întotdeauna, dar se pare că nu ai capacitatea să reții. Probabil că pentru tine nu contează oricum când sau dacă faci școală, că tot degeaba e. :-)))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 1 lună

Nu mai "cofinantati" Raliul Sibiului, lasat-i sa se descurce singuri ca au destule fonduri/sponsori si redirectionati banii care ii scoate primaria de pe urma RedBull Romaniacs (in loc sa ii puneti pe Junii Sibiului sa danseze printre motociclete deloc pe gratis) pentru ideea asta in loc de paranghelii si iata fondurile. Sa fim seriosi, in ciuda faptului ca primaria toaca bani pe toate fanteziile fotografului oficial sponsorizandu-i avioanele, tot se incheie ani la rand cu excedent bugetar. Corect ? Si-atunci cum sa te tragi pe fund ca ai vrea sa faci ceva pentru elevi dar nu prea crezi ca ai bani ? Ce poate fi rau pentru elevi daca merg prin muzee ?
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Ideea de a duce elevii la muzeu e bună, dar nubl prea e compatibila cu circuitul banului intre bugete. Banul din bugetele de stat trebuie sa mearga catre cateva bugete private. Exemplu -copii la innot - banii merg catre firma privata Aria (fratele Ciolan). Dacă ar merge la muzeu, banii ar merge tot la un buget de stat si nu respectă regula circulatiei banului. Dar se poate rezolva printr-o entitate intermediar - un ONG, o asociatie care are ca scop "educatia copiilor" care incaseaza banii de la buget si "organizeaza activitati educationale" - adica le arata profesorilor unde e muzeul, le da baloane la copii etc. Rețetă nu e a mea si e deja utilizata pe plan local. Am mai spus, "binele copiilor" e povestea care smulge întotdeauna o lacrimă si un bănuț!
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Adevărat
Raspunde

Edi

Acum 1 lună

primaria are bani de aruncat inutil in Gusterland, parcul Astra, Sub Arini, cofinantarea festivalurilor cu Bilet - Focusfestival, DAR cand vine vorba de educatie, ce sa vezi, se face ca nu mai are bani.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Iar ora de religie ar trebui desfasurata in biserici si manastiri.
Raspunde

Picioiu

Acum 1 lună

Nu mai știți ce să inventați ca să zăpăciți copii. La vârsta in cauză trebuie sport, mișcare ! Duceți copii la bazinul de înot pentru mai puține boli cardiovasculare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus