Simona Dăncilă este sibiancă și lucrează de mai mulți ani în resurse umane. Deși domeniul în care activează nu are vreo legătură cu hand-made-ul, Simona a pus bazele și unei afaceri part-time pe care a numit-o Candle, Joy & Spirit.
Când nu lucrează la job-ul full time pe care îl are, sibianca creează lumânări naturale din ceară de soia și spune că acest lucru este sursa ei de relaxare și de energie.
„Am fost plecată cu soțul meu nouă ani în UK, iar în anul 2018 am decis să ne întoarcem în țară. Acolo am început să lucrez în resurse umane. Pot spune că acela a fost locul în care m-am format, iar în prezent sunt director de resurse umane la o firmă din oraș”, povestește Simona.
Colecționa lumânări de când era mică
Simona spune că, încă din copilărie, colecționa lumânări. Nu rata nicio ocazie să le cumpere, așa că într-o zi, a venit momentul să încerce și ea să le creeze.
„În copilărie, stăteam în centru și se organizau aceste târguri. Colecționam lumânări de toate felurile, îmi amintesc că aveam câte o întreagă colecție în fiecare an, de la lumânări sculptate, până la lumânări puse în diferite forme.
Anul trecut, prin ianuarie, m-am gândit cum ar fi să-mi fac eu aceste lumânări. La început, îmi luam lumânări din comerț, le topeam și le puneam în alte recipiente. Apoi, am căutat mai multe informații despre cum le-aș putea face eu, m-am uitat la tutoriale și m-am gândit să încep să fac lumânări într-un mod mai profesionist”, a spus ea.
Lumânări naturale
Lumânările realizate de Simona sunt naturale, fiind confecționate din ceară de soia, iar parfumul este din plante. În această perioadă mirosurile care predomină în lumânările de la Candle, Joy & Spirit sunt scorțișoara, ciocolată cu portocale sau vin fiert.
„Nu au parafină, nu au absolut nimic toxic, inclusiv fumul pe care îl degajă, la rândul lui, nu este toxic”, adaugă Simona.
Nicio lumânare nu seamănă cu alta, iar acesta este și cel mai frumos detaliu din munca sibiencei. Timp pentru a le face găsește seara, după lucru, dar și în weekend-uri.
„Fiind făcute manual, nu au cum să iasă la fel. Tot timpul mi-a plăcut partea aceasta de hand-made, am încercat și lucrul cu rășină epoxidică, cu lemn, dar nu descoperisem exact ceea ce îmi place cu adevărat”.
Prima ardere a lumânării este recomadată să fie făcută între două și patru ore și este recomandat să ardă după cel puțin șapte zile de la data de fabricare.
Planuri de viitor
Printre planurile de viitor ale Simonei se numără deschiderea unui magazin fizic în care oamenii să aibă parte de o experiență completă.
„Mi-aș dori să deschid și un mic magazin de prezentare pentru că știu exact cum aș vrea să arate. Una e să vezi și să miroși lumânările și alta este doar să le vezi într-o poză. Interacțiunea pe care o ai cu clienții este extraordinar de frumoasă”, a concluzionat aceasta.
Pe Simona o veți găsi în perioada 19-22 decembrie, la Târgul artizanilor sibieni organizat la Casa Artelor. De asemenea, activitatea ei o puteți urmări pe pagina de facebook Candle, Joy & Spirit
Foto: Arhiva Personală/Simona Dăncilă
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: lumânări ceară de soia sibiu , lumânări ceară de soia , micile afaceri sibiu , foto , micile afaceri
Vizualizari: 13311
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
Emil
Acum 8 ore
Votantul
Acum 8 ore
Gelu
Acum 8 ore
@Miruna