Miercuri,
15.01.2025
Ceata
Acum
-11°C

Canalizarea din Cisnădie a fost colmatată cu cadavre de animale. Apă Canal: Este un incident grav și nu este izolat! „Cerem intervenția autorităților!”

Canalizarea din Cisnădie a fost colmatată cu cadavre de animale. Apă Canal: Este un incident grav și nu este izolat! „Cerem intervenția autorităților!”

Reprezentanții Apă Canal SA Sibiu anunță că în orașul Cisnădie rețeaua de canalizare a fost „sever colmatată, provocând refulări masive”.

Faptul că mai multe cadavre de animale au ajuns în canalizarea orașului Cisnădie a fost sesizat celor de la Apă Canal de reprezentanșii Soma și Cargo Trans. „În timpul operațiunilor de decolmatare, desfășurate în perioada 28 noiembrie – 3 decembrie 2024, echipele Apă Canal Sibiu au depistat resturi biologice provenite de la ovine – inclusiv blană, capete și coarne în rețeaua de canalizare ape menajere a localității Cisnădie. În cazul multora dintre acestea, crotalii de identificare au fost îndepărtați, ceea ce ridică suspiciuni de furt și de eliminare ilegală a deșeurilor de origine animală. Totuși, patru crotalii au fost identificate, iar detaliile sunt documentate fotografic și transmise autorităților”, se arată într-un comunicat transmis în atenția cititorilor Turnul Sfatului de către conducerea Apă Canal Sibiu.

Pentru decolmatarea rețelei din Cisnădie a fost nevoie de șase zile de lucru. Sursa imaginilor: comunicat Apă Canal SA Sibiu

Resturile de cadavre au fost ridicate de cei de la Soma, care le-au predat unei firme specializate în incinerare, mai arată sursa citată.

Incident cu repetiție

Reprezentanții Apă Canal atrag atenția asupra faptului că ceea ce s-a întâmplat la Cisnădie nu este un incident izolat. Astfel de resturi de cadavre de ovine au mai fost descoperite, în ultimele săptămâni, la Stația de epurare de la Mohu, unde au ajuns prin rețeaua de canalizare. „Aceste incidente ridică grave probleme de mediu și sănătate publică. Resturile biologice pot cauza blocaje severe și defecțiuni la stațiile de pompare, grătare și echipamentele de epurare, punând în pericol întregul proces de tratare a apelor uzate. De asemenea, există riscul ca refulările din rețeaua de canalizare să afecteze terenuri agricole sau cursuri de apă, provocând contaminarea acestora”, transmit reprezentanții Apă Canal.

Directorul general al societății, Vasile Maier, cere intervenția Poliției, a Direcției Sanitar-Veterinare, a Gărzii de Mediu și a Agenției pentru Protecția Mediului, ai căror reprezentanți să descopere făptașii. „Aceste situații nu doar că afectează grav funcționarea rețelei de canalizare, dar prezintă și un risc ridicat pentru sănătatea publică și mediu. Cerem sprijinul autorităților pentru a identifica și sancționa vinovații, prevenind astfel reapariția unor astfel de incidente”, declară Maier, potrivit comunicatului amintit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sandokan

Acum 1 lună

Oameni civilizati, ce sa mai. Amenzi, amenzi si iar amenzi. Si daca nu se potoloesc, inchisoare, inchisoare si iar inchisoare. Ca educatia i-a cam ocolit.
Raspunde

Co

Acum 1 lună

Instalați webcam-uri cât mai multe! Politia, garda de mediu,Primăria Cisnădie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus