Luni,
13.01.2025
Innorat
Acum
-4°C

Clinica Neuros din Sibiu a deschis al doilea sediu. Pionieri în domeniul sănătății mintale, au adus în premieră și exclusivitate tehnologia coreeană în Europa

Clinica Neuros din Sibiu a deschis al doilea sediu. Pionieri în domeniul sănătății mintale, au adus în premieră și exclusivitate tehnologia coreeană în Europa

Clinica Neuros din Sibiu a deschis la finalul săptămânii trecute al doilea sediu, situat pe strada Podului, la numărul 74. Cu un sediu deja consacrat pe strada Independenței, la nr 8, clinica continuă să se dezvolte aducând aceleași servicii profesioniste cu ajutorul tehnologiei coreene iMediSync.

Prezentă la evenimentul de săptămâna trecută, Diana Palotas, fondatoare a clinicii, a explicat în ce constă tehnologia coreeană, dar și cât de importantă este aceasta pentru eficiența cu care clienții își pot acum depăși problemele psihice.

„Ce ne aduce împreună în această seară sunt, de fapt, rezultatele foarte bune pe care le avem până în prezent cu ajutorul tehnologiei coreene iMediSync. Această tehnologie o folosim de aproximativ doi ani în clinica de pe Independenței și pentru că rezultatele au fost foarte bune a fost necesar să deschidem un al treilea sediu în care ne aflăm acum. Al doilea l-am deschis cu câteva luni înainte în București. Pentru deschiderea acestui sediu țin să-i mulțumesc partenerului meu de aici, Adrian Teușan și celei care a reușit să organizeze și să amenajeze atât de frumos acest spațiu, Crina Maxim.

Vreau să vă împărtășesc siguranța pe care o am în recomandări și scopul din spatele acestei deschideri, acela că putem ajuta cât mai multe persoane să-și depășească cât mai eficient problemele psihice cu ajutorul tehnologiei. De foarte mult timp în psihologie și în psihiatrie, până în momentul de față, nu se folosea tehnologia, cel puțin nu în cabinete în relația unu la unu și, așa cum știm, tehnologia ne ajută să fim mult mai eficienți în orice domeniu o folosim. Iată că a venit timpul să o folosim și în domeniul psihologiei”, a explicat aceasta.

Peste 4.000 de persoane ajutate sa se simtă mai bine în clinica Neuros

Practic, această tehnologie este un eeg modern, care folosește AI pentru analiza datelor brute și o bază de dată normativă deosebit de valoroasă, fiind unica din lume care diferențiază etaloanele în funcție de gen și vârstă. Confortul, precizia și rapiditatea sunt de neegalat la ora actuală în brainmapping.

Rezultatele de până acum ne recomandă. Am scanat peste 4.000 de creiere și toți cei care au urmat terapiile recomandate au avut îmbunătățiri. Această tehnologie 100% non-invazivă este susținută atât de studii, cât și de certificatele care îi aprobă siguranță și eficiența.

Printre multiplele beneficii ale acestei tehnologii se numără regenerarea neuronală, remedierea funcțiilor cognitive, îmbunătățirea memoriei, echilibrarea emoțională, revenirea energiei și a vitalității, claritatea mentală și recuperarea rapidă după AVC.

„Avem rezultate foarte bune, în primul rând, în identificarea corectă a funcționalității creierului, a cauzelor problemelor, apoi avem rezultate foarte bune în rezolvarea lor pentru că odată ce le identificăm această tehnologie are capacitatea de a face și terapie cu două procedee susținute științific: fotobiomodularea și neurofeedback-ul. Avem rezultate foarte bune pe depresie, anxietate, atacuri de panică, insomnii, dependente, însă și pe probleme neurodegenerative si pe recuperări după AVC”, a mai spus Diana Palotas.

Pentru toate vârstele

Potrivit specialiștilor, această tehnologie poate fi folosită de la vârsta de patru ani, casca fiind comodă, ușor de folosit și ajustabilă. 

„Bazele inventării acestei căști au fost puse acum 17 ani cu scopul de a depista precoce deteriorarea cognitivă. Poate să indice în procente probabilitatea de a face demență și Alzheimer. Se știe că Alzheimer-ul poate să apară cu zeci de ani înainte ca simptomele să fie vizibile și dacă le depistăm din timp, dacă depistăm stadiul precoce de deteriorare cognitivă, putem interveni. Această terapie de fotobiomodulare stimulează procese de neurogeneză, adică formarea de noi neuroni. Noii neuroni pot să preia, prin neuroplasticitate, funcțiile neuronilor deteriorați, dacă faza de deteriorare cognitivă nu este prea avansată”, a mai explicat Diana.

Tehnologia poate să ajute în lupta cu bolile, prin câștigarea unui timp prețios. Poate să îmbunătățească calitatea vieții și a persoanelor afectate însă și a aparținătorilor acestora. Se știe că de cele mai multe ori cei care au grijă de bolnavi sunt mai afectați și apar depresii, anxietăți, insomnii și alte comorbidități.

Aparatul iMediSync citește activitatea electrică a creierului. Fiecare arie din creier este responsabilă cu anumite funcții. Atunci când activitatea este prea lentă sau prea intensă pot să apară disfuncționalități cum ar fi o concentrare scăzută, o memorie slabă, o lipsă de motivație, gânduri obsesive, un control emoțional sau al impulsurilor scăzut, s.a.m.d.

„O asemenea investigație este recomandată și celor care nu resimt problemele psihice sau cognitive. Și în scop preventiv însă și pentru a vă mări performanta. Dacă activitatea electrică este scăzută, nu vă puteți atinge potențialul, rămâneți fără baterie. La fel dacă activitatea este prea intensă, ce este prea mult strică, vă pierdeți controlul,  ca o mașină care merge cu 200 km/ ora. Nu puteți să vă relaxați și apar ideile fixe, nu puteți parca sau cârmi dreapta, stânga.

Odată ce descoperim dacă sunt dezechilibre la nivelul activității electrice a creierului autom putem să și intervenim în optimizarea acestei activități, rezultând o funcționalitate mai bună și o reducere a simptomelor” a concluzionat aceasta.

Cei care vor să beneficieze de serviciile Clinicii Neuros o pot face atât la sediul de pe Independenței, cât și la sediul nou deschis de pe strada Podului. Mai multe despre clinica Neuros puteți afla și pe site, iar pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0757.890.707.

Link-uri utile:

https://programari.neuros.ro/

https://www.neuros.ro/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus