Conducerea DSVSA arată că proprietarul oilor ale căror cadavre au fost descoperite într-un canal din Cisnădie aparțineau unui fermier din Sadu, care le-a dat în custodie fără întocmirea altor acte. Pe de altă parte, reprezentanții Soma arată că – în contradictoriu de cele anunțate de Apă Canal – nu ei au sesizat prezența unor cadavre de animale în canalizare.
Situația sesizată în cursul zilei de ieri de către conducerea Apă – Canal (și anume colmatarea canalizării din Cisnădie cu cadavre de animale) a fost în atenția Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu. Șerban Țichindelean, directorul DSVSA Sibiu, arată că într-una din serile trecute un medic veterinar a fost chemat în Cisnădie pe subiectul în discuție. „La una dintre oile ale căror cadavre au fost scoase dintr-un canal a fost descoperit un crotaliu, iar în urma consultării bazei de date s-a descoperit că proprietarul oilor este o persoană din Sadu. Am dispus ca o comisie mixtă, formată din medic veterinar și Poliția Animalelor, să cerceteze situația: proprietarul oilor din Sadu a spus că le-a dat în custodie unei persoane din Cisnădie. Această din urmă persoană a declarat, mai apoi, că are aproximativ 300 de oi și că nu a observat că îi lipsesc din oi. Există posibilitatea, prin urmare, fie ca acel canal să nu fi fost acoperit, iar animalele să fi căzut acolo, fie ca o persoană rău intenționată să arunce cadavrele. Din acest punct de vedere, ancheta continuă”, arată Șerban Țichindelean, pentru cititorii Turnul Sfatului.
Potrivit directorului DSVSA Sibiu, deocamdată a fost sancționat proprietarul ovinelor din Sadu pentru că a cesionat animalele fără întocmirea actelor necesare. Conducerea instituției arată că va reaminti proprietarilor de animale obligațiile pe care le au. Șerban Țichindelean spune că situația de la Cisnădie este un caz relativ izolat, raportat la incidentele din ultimii patru – cinci ani.
Soma: nu noi am sesizat
În ceea ce privește cadavrele scoase din canalizare, acesteau au fost predate celor de la Soma, spre a fi incinerate.
De altfel, în cursul zilei de joi, reprezentanții Soma, operatorul de colectare și transport a deșerilor din județ, au emis un comunicat de presă în care arată că nu ei au sesizat prezența cadavrelor, așa cum se arată în comunicatul emis de Apă Canal SA Sibiu.
„Informația conform căreia blocajul a fost depistat în urma unei sesizări depusă de reprezentanți ai SOMA SRL este complet falsă. Niciun angajat al SC Soma SRL nu a avut cunoștință de asemenea probleme referitoare la colmatarea rețelei de canalizare sau alimentare cu apă și nu a depus vreo sesizare în acest sens. În activitatea noastră curentă nu am întâlnit astfel de situații și nici nu fac obiectul nostru de activitate, angajații noștri având cu totul alte sarcini de serviciu. Reprezentanții Soma nu au făcut nicio sesizare pe adresa operatorului Apă Canal Sibiu SA pentru nicio problemă de acest gen”, se arată în comunicatul remis în atenția cititorilor Turnul Sfatului.
Conducerea Soma arată că este deschisă colaborării cu reprezentanții Apă Canal Sibiu SA, cu cei ai Primăriei Cisnădie, ai DSVSA Sibiu și ai altor instituții publice sau entități private, „însă cu respectarea atribuțiilor care revin fiecărei entități în parte și cu respectarea adevărului”.
Sursa foto: Apă Canal Sibiu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: directia sanitar veterinara pr , canalizare cisnadie , cadavre animale , dsvsa sibiu , Apă Canal Sibiu , soma sibiu
Vizualizari: 7504
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Emil
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Votantul
Acum 9 ore
Gelu
Acum 9 ore
@Miruna