Primăria Sibiu a finalizat primul teren multifuncțional de sport din stațiunea Păltiniș, cheltuind trei sferturi de milion de lei. Alături de care au mai fost alocați alți 679.000 de lei pentru toalete, în timp ce vestiarele n-au intrat încă în discuție. Am cerut păreri despre această investiție.
735.000 de lei este valoarea contractului pe care Primăria Sibiu l-a semnat cu Atlas Sport SRL din Târgu Mureș pentru amenajarea unui teren de sport în stațiunea Păltiniș, alături de mica parcare amenajată lângă remiza de pompieri. 22 iulie 2024 a fost termenul de finalizare a lucrărilor, despre care, însă, Primăria Sibiu nu a mai comunicat nimic.
În prezent, terenul de sport pare finalizat. Acoperit cu un strat de zăpadă, terenul ocupă aproximativ 660 de mp, este împrejmuit cu o plasă înaltă de șase metri și acoperit cu tartan. Conform anunțului inițial, pe acest teren se pot practica minifotbal, minihandbal, baschet, tenis de câmp și volei. De o parte și de alta a terenului care are și sistem propriu de iluminat sunt câteva locuri de șezut și bănci, iar lângă poarta de acces este amplasată o cișmea.
Terenul pare finalizat. Accesul este blocat de lacătul pus la intrare. Sursa foto: Turnul Sfatului
Vor urca sibienii să facă sport?
Din punct de vedere competițional, terenul nu poate fi luat în calcul. „La dimensiunile pe care le are ar putea fi folosit doar pentru competițiile dedicate celor sub șapte și sub nouă ani. Dar pentru că nu are vestiare, nu poate fi nici omologat. În plus, dacă e acoperit cu tartan, nu știu cum pot să joace pe el, mai ales când e umezeală. Eu nu știam, însă, de acest teren, acum am aflat despre acesta”, spune Ioan Duma, președintele Asociației județene de fotbal Sibiu.
Prin urmare, terenul multifuncțional rămâne doar pentru amatorii pasionați de sport.
În Păltiniș sunt, în momentul de față, doar două facilități de cazare. Hotel Cindrel (cu 45 de camere) și Castelul de Piatră (cu opt camere). „Deci nu e punctul de vedere al hotelului, este al meu, ca simplu cetățean. Eu cred că este o investiție foarte bună, după câte am văzut în timpul lucrărilor, acestea sunt de calitate. Eu cred că va fi folosit și de grupurile de copii care vin la noi la hotel, că se organizează tot felul de tabere și în mod clar va fi folosit de astfel de grupuri. În plus, din ce am vorbit cu colegii, am mai putea merge și noi să jucăm”, spune un angajat al Hotelului Cindrel, hotel deținut de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat și aflat la 150 de metri de noul teren de sport.
Terenul este destinat practicării mai multor sporturi. Deocamdată este acoperit cu zăpadă. Sursa foto: Turnul Sfatului
Și administratorii pensiunii Castelul de Piatră văd investiția drept un lucru pozitiv. „Acum, nu cred că vor veni să folosească terenul cei care se cazează la Arena Platoș (zonă aflată la 2,5 km distanță de noul teren – n.r.). Dar cred că este o investiție bună, chiar unul din copiii mei zicea că ar mai merge pe acolo să joace baschet”.
Pentru unii din investitorii care au plecat, însă, din stațiunea Păltiniș, investiția în noul teren nu este una care să aibă relevanță. „Evident că «e bine că s-a făcut ceva», dar nu cred că asta era prioritatea pentru Păltiniș. Deoarece vorbim de o stațiune care timp de nouă luni pe an este goală. Iar atunci când este căutată – în sezonul de schi, de exemplu – nu există locuri de parcare. În zona pârtiei sunt amenajate doar vreo 30 de locuri. Poate de aici trebuia început, de la amenajarea infrastructurii pentru ceea ce a mai rămas atractiv în Păltiniș. Personal nu cred că, în cele nouă luni din an când stațiunea este goală, vor urca sibienii din oraș să joace fotbal sau baschet în noul teren din Păltiniș. Iar iarna, după cum se vede și acum, cine să curețe terenul de zăpadă?”, se întreabă retoric fostul investitor din stațiune, care – la fel ca și ceilalți intervievați – nu a dorit să îi fie publicat numele.
Urmează și o toaletă
Am rugat reprezentanții Primăriei Sibiu să ofere detalii legate de modul în care sibienii sau turiștii vor putea folosi noua investiție. Deși Biroul de presă a promis că va oferi un răspuns, acesta nu a venit în decurs de o săptămână.
Ca un detaliu, terenul a început să consume bani publici: instalația de iluminat pornește noaptea, spun cei care mai lucrează în Păltiniș.
Deocamdată terenul nu are toalete. Și nu e clar dacă va avea și vestiare. Sursa foto: Turnul Sfatului
De altfel, alături de noul teren din Păltiniș, Primăria Sibiu mai are în vedere o investiție: o toaletă publică pentru care, Consiliul local Sibiu a aprobat alocarea a 679.000 de lei. Proiectul toaletei din Păltiniș vine la mai bine de un an de la o serie de discuții în Consiliul local Sibiu pe acest subiect. În ședința în care a fost aprobată alocarea de bani pentru amenajarea primului teren de sport multifuncțional din stațiune, Adrian Bibu – consilierul local care a venit cu propunerea unor astfel de terenuri de sport – a atras atenția asupra unor lipsuri ale proiectului. „Cred că iarăși cumva ne-am grăbit și poate era bine dacă stăteam la masă și stabileam o direcție. Acolo trebuia gândită o treabă cu tribune, cu toalete, pentru că dacă nu facem lucrurile din start de Doamne-ajută, nu vom obține maximul de la ce ne dorim să obținem acolo”, declara Adrian Bibu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: investitii paltinis , sezon paltinis , teren multifunctional , foto , teren de sport , Staţiunea Păltiniş
Vizualizari: 3345
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Emil
Acum 9 ore
Votantul
Acum 9 ore
Gelu
Acum 9 ore
@Miruna