Clubul Sportiv Sibiu Racing Team, organizator al Raliului Sibiului Bilstein, a organizat joi o conferință de presă în care invitații au detaliat câteva dintre atracțiile principale ale ediției din 2025. De la atenția tot mai sporită acordată gestionării deșeurilor și impactul asupra mediului, până la extinderea întrecerii în afara granițelor județului, Raliul Sibiului 2025 se anunță o ediție și mai spectaculoasă decât până acum.
Raliul Sibiului Bilstein devine cu ajutorul tuturor celor implicați un exemplu pentru organizatorii sporturilor auto din România. Nicolae Viașu, director general al ThyssenKrupp Bilstein, a precizat că anul 2025 va fi cel de-al treilea în care compania susține competiția.
„Suntem mândri să fim implicați în acest eveniment. Pentru participanții de anul acesta, pentru spectatori, a fost un spectacol inedit și foarte bine organizat. De aceea vrem să ducem totul nivelul următor, să avem o organizare și mai bună și să facem un spectacol mai implicat”, spune Viașu.
Pentru că există un potențial de creștere inclusiv la nivel internațional, Nicolae Viașu a dezvăluit că există chiar o dorință a celor de la Bilstein și a organizatorior ca Raliul Sibiului să ajungă pe harta raliurilor internaționaționale: „Este un efort comun în direcția aceasta. Sperăm să se și întâmple, pentru că avem nevoie de sprijinul total al organizației, al autorităților, dar cred că și atragerea mai multor parteneri ar fi de bun augur pentru a dezvolta raliul pe direcția aceasta”.
Respect pentru natură
Un element important în ultimii ani pentru organizatori l-a însemnat respectul față de natură și mediul înconjurător. Spre exemplu, în anul 2024, în urma unei acțiuni comune de voluntariat a companiei, împreună cu organizatorii raliului au fost plantați peste 1.000 de pueți în Păltiniș, iar acest gen de evenimente vor continua.
Ideea a fost întărită și de Horațiu Baltador, președintele Clubul Sportiv Sibiu Racing Team, unul dintre reprezentanții echipei de organizare. Acesta a precizat că este conștient de faptul că Raliul Sibiului poate părea din anumite perspective o competiție deranjantă din cauza zgomotului și a eventualei poluări, dar în aceeași măsură competiția se axează și pe numeroase activități ecologice. Printre proiectele de viitor în acest sens se numără și încercarea de aducere în competiție a mașinilor electrice.
”Împreună cu colegii de Soma încercăm să avem deșeurile organziate cât mai bine, acolo unde ar trebui pus fiecare. În plus, ne-am dus pe probe, în zonele unde era publicul cel mai mare, am pus toalete cât mai multe. După ce terminăm noi evenimentul vrem ca totul să arate exact cum a fost la început”, a precizat Baltador.
Planuri mari de viitor
Pentru ediția de anul viitor există șanse mari ca cel puțin una din probe să treacă granițele județului.
”Încercăm de la an la an să aduce câte un plus evenimentului, încercăm să-l ducem și în afara județului și sperăm că aceasta va fi una dintre marile suprize la anul, ca evenimentul să fie dus cât mai aproape de granița județului Sibiu, poate intrăm un pic și în alt județ. Suntem în tratative să îl dezvoltăm și în alte părți. Trebuie să aducem un plus și în oraș, va fi ceva frumos și în Sibiu. O să fie un pic altfel”, mai spus Horațiu Baltador.
Consiliul Județean Sibiu, partener al evenimentului, a fost reprezentat la conferința de presă de vicepreședintele Vlad Vasiu.
„Consider că Raliul Sibiului este un nou exemplu că ceea ce este de fapt brand labelul Sibiului atât ca și comunitate, cât și ca județ, funcționează. Când spun că brand label mă refer la faptul că autoritățile trebuie să înțeleagă că nu trebuie să știe ele să facă evenimente, ci oamenii specializați și noi doar să le susținem și să nu-i încurcăm. Și mai mult, dacă vezi că operatori economici importanți că aderă la acele evenimente, că sunt culturale sau sportive, ne dăm seama că modelul chiar funcționează și este un model de viitor”, a spus Vlad Vasiu în cadrul conferinței de presă. Acesta i-a felicitat pe cei implicați în organizarea Raliului sibiului, un eveniment pe care Consiliul Județean îl consideră un eveniment foarte important pentru Sibiu.
Întrebat de moderatorul conferinței despre proiectul Anii Drumeției, Vlad Vasiu a spus că este al treilea an în care se desfășoară și că prin el se încearcă promovarea turismului sustenabil. De asemenea, președintele Consiliului Județean a dezvăluit că ediția viitoare a Raliului Sibiului va fi un eveniment incendiar și îi invită pe oamenisă nu-l rateze. „Aproape în fiecare an am fost la cel puțin o etapă”, a mai spus Vasiu.
Alături de comunitate
Iulia Tricolici, manager resurse umane și PR Conlan Grup, spune că reprezintă o companie care s-a implicat în organizarea raliului, în primul rând pentru că este o competiție cu vizibilitate foarte mare, fiind o competiție de talie națională.
„Vrem să ajutăm organizatorii să dezvolte acest eveniment pentru comunitatea sibiană”, a spus aceasta. Iulia Tricolici spune că știe ce înseamnă o organizare, mai ales a unui eveniment de o asemenea anvergură.
De asemenea, un alt partener al evenimentului prezent la conferință a fost Claudiu Braicu, director Autoklass, sucursala Sibiu, companie care se implică de nouă ani în organizarea competiției.
„Compania noastră are un principiu, acela de a da comunității ceva înapoi și prin asocierea cu Raliul Sibiului care tinde să devină un simbol al orașului Sibiu, simțim că dăm și noi ceva înapoi comunității în care activăm”, a spus Braicu. Acesta a menționat și posibilitatea de a promova în cadrul raliului a mașinilor electrice sau hibrid. Nu în ultimul rând, în ceea ce privește competiția Claudiu Braicu spune că proba Șanta de noapte i se pare de departe etapa cea mai spectaculoasă și dezvăluie că ediția de anul viitor va avea e serie de surprize pe măsură.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1668
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
Emil
Acum 8 ore
Votantul
Acum 8 ore
Gelu
Acum 8 ore
@Miruna