Sâmbătă,
22.03.2025
Cer Senin
Acum
15°C

Stupina Bee Zoldi: Povestea unei afaceri cu miere, deschisă în urmă cu zece ani de o familie din Sibiu. „Câștigul cel mai mare este că le putem transmite ceva copiilor noștri”

Stupina Bee Zoldi: Povestea unei afaceri cu miere, deschisă în urmă cu zece ani de o familie din Sibiu. „Câștigul cel mai mare este că le putem transmite ceva copiilor noștri”

Sorin și Bianca Zoldi au pus în urmă cu mai bine de zece ani bazele afacerii „Stupina Bee Zoldi”. Din dorința de a valorifica mierea la un nivel cât mai înalt, cei doi și-au îmbogățit portofoliul cu mai multe produse care, spun ei, îi diferențiază de alți producători.

Bianca și Sorin locuiesc în Cisnădie. Afacerea a început la inițiativa lui Sorin, iar Bianca i s-a alăturat și l-a susținut în tot acest drum. 

„Totul a început datorită soțului meu și pasiunii sale. El este un autodidact, un profesionist în toate, aș putea spune. Am pornit acum zece ani din pasiune pentru natură, inspirați de nevoia de a consuma produse naturale, de a investi în sănătatea noastră și a copiilor noștri. Fiind pasionat și de prelucrarea lemnului, a îmbinat aceste lucruri, iar cutiile stupilor sunt făcute chiar de el. Este o muncă destul de complexă, dar dincolo de asta, mai întâi, este o pasiune”, a povestit Bianca pentru Turnul Sfatului.

„Nu suntem apicultori tipici”

Munca în apicultură este una complexă, de la îngrijirea albinelor și până la crearea materiei prime. În aceste momente, stupina familiei Zoldi numără 70 de familii, iar produsele create sunt diverse, fapt pentru care cei doi nu se consideră neapărat „apicultori tipici”.

„Noi nu suntem apicultori tipici. Apicultorul tipic, din punctul meu de vedere, ia mierea și o vinde așa cum este. Noi încercăm să îmbunătățim, să dăm valoare stupului. Facem produse complementare. Am făcut, de exemplu, ciocolată nutella din miere, cremă de alune și cacao. Am făcut mierea cremă, care este practic o miere care nu mai cristalizează și care are consistența unui unt. În afară de acestea, produsul care a fost revelația stupului și momentului pentru noi, a fost sacul cerat. Este un bumbac cusut pe o anumită dimensiune pe care o cerăm cu ceară naturală din stup, rășină de brad naturală și două feluri de uleiuri. În acest sac poți ține pâinea sau orice produse de patiserie păstrându-le prospețimea”, a mai povestit Bianca.

„Cred că, până la urmă, câștigul cel mai mare acesta este, că le putem transmite ceva copiilor noștri”

Pe lângă faptul că-și pot urma pasiunea, cei doi se bucură că pot transmite copiilor lor un exemplu de pasiune pentru ceea ce faci, dar și de afacere. 

„Cred că, până la urmă, câștigul cel mai mare acesta este, că le putem transmite ceva copiilor noștri. E frumos să faci ce-ți place, să faci cu drag și, cu atât mai mult să vezi că dă rezultate și celorlalți. Despre asta e vorba, să împarți”, mai adaugă aceasta. 

Oamenii vor să trăiască o experiență completă

Produsele lor au ajuns deja în orașe precum Sibiu, București, Brașov sau Cluj. Pe viitor, cei doi își doresc să participe la cât mai multe târguri de artizani. Îi bucură fiecare om care le trece pragul în micul magazin pe care îl au Cisnădie și le umple sufletul de împlinire faptul că oamenii vor să trăiască o experiență completă alături de produsele lor.

„Planurile de viitor ar fi să participăm la din ce în ce mai multe târguri. Noi avem un mic shop acasă, un spațiu în care avem doar produsele și mă bucur foarte mult că lumea vrea să vină la noi. Vor să povestim, să cunoască produsele. Omul vrea o experiență completă, să simtă și să vadă produsul”, a concluzionat aceasta. 

Stupina Bee Zoldi poate fi urmărită pe pagina de facebook Bee Zoldi și contactată la numărul de telefon 0748 828 330.

Foto: Arhiva Personală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Meea

Acum 1 lună

Ei, da... Sa zicem ca asta e o afacere, nu sacosele din sfoara innodata sau tricouri vopsite cu vopsea de oua...
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

, Luati-o pe asta ! "Cred că, până la urmă, câștigul cel mai mare acesta este, că le putem transmite ceva copiilor noștri. E frumos să faci ce-ți place, să faci cu drag și, cu atât mai mult să vezi că dă rezultate și celorlalți. Despre asta e vorba, să împarți” Asadar nu pentru bani! Bine atunci, vreau mierea la 8 lei kilogramul! Dacā îmi dāruiesti un kil din pasiunea ta, jur cā îmi tatuez pe antebrat" Stupina Bee Zoldi = Forza! " Si deasupra buricilui îmi tatuez o albinā cu motto-ul " apicultura atipicā=love". Bā, pun pariu cā pentru niste lumânārele ( sanchi, decor ) vrei alocatia unui scolar! Dar sigur, din dragoste, pasiune si bucuria de a dārui faci biznis si nu bagi 9-5 la TransAgape, fochist de întretinere.....
Raspunde

Sitar Gereim

Acum 1 lună

pitem ala o adresa pe internet unde putem comanda online?
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Afacerea coifurilor de Cotofenesti din lana turcana scoate Romania din faliment. https://www.ad.nl/binnenland/nagemaakte-gestolen-helm-van-cotofenesti-gaat-viraal-in-roemenie-sommige-mensen-noemen-me-een-held~a73cad21/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus