Marţi,
25.03.2025
Innorat
Acum
11°C

Am revenit în centru, la restaurantul Tango: surpriiiiizăăăăă!

Am revenit în centru, la restaurantul Tango: surpriiiiizăăăăă!

Au trecut mai bine de șapte ani de la ultima vizită în restaurantul Tango, fapt asupra căruia ni s-a atras atenția printr-un comentariu transmis spre publicare pe site de către un cititor ascuns sub pseudonimul „curiozități”. Prin urmare, săptămâna trecută am revenit în colțul din Piața Mică unde Tango a dat tonul „dansului flăcărilor sub grătar” de atâția ani deja.

Era vineri seara, iar în tot restaurantul – inclusiv pe terasă – mai era liberă o singură masă. Locul este clar căutat de lume, iar ospătarii se vede că au experiență cu astfel de fluxuri: servirea a fost de apreciat pe tot parcursul serii, în ciuda faptului că era plin.

Meniul de la Tango este destul de stufos, numai la aperitive sunt mai mult de zece oferte. Dând paginile, treci de la salate la paste și trei feluri de supe (pe care le poți comanda doar până la șase seara), după care preparatele sunt trecute pe pagină în funcție de tipul de carne: rața și puiul pe o pagină, pe următoarea fiind porcul și cotletul de berbecuț, apoi vita, peștele și fructele de mare, paginile băuturilor fiind precedate de una cu garnituri și una cu deserturi.

Iar când te uiți pe pagina de garnituri îți dai seama unde au ajuns prețurile în centrul orașului în zilele de după creșterea pensiilor și prin bunăstarea pogorâtă peste acest popor după cei mai bine de zece ani de președinție a celui care a fost și primar al Sibiului: 31 de lei pentru 180 de grame de sparanghel, 24 de lei pentru o garnitură de 200 de grame de „cartofi prăjiți pregătiți în casă”, preț la care mai adaugi trei lei dacă vrei deasupra și o mânuță de telemea trecută prin răzătoare. 200 de grame de cartofi dulci prăjiți costă 29 de lei.

Cartofi prăjiți pregătiți în casă cu telemea, la Tango. Sursa foto: Turnul Sfatului

Dacă mergi la Tango seara și ai probleme cu vederea e bine să ai telefonul la tine, să luminezi paginile meniului ori să poți vedea, mărit, ceea ce scrie cu litere mărunte-mărunte, de parcă citești prospectul vreunui medicament. În atmosfera din interior, scăldată cu o lumină caldă, dar slabă, dacă ești trecut de o vârstă și nu stai bine cu vederea, n-ai să poți citi defel compoziția preparatelor din meniu. Lucru care, după cum veți putea citi mai încolo, poate căpăta relevanță.

Mâncarea comandată a venit într-un timp mai mult decât decent (aproximativ 20 de minute) și la o temperatură care nu ne-a prea lăsat timp să povestim, că se răcea mâncarea. 

În farfurie mare, cu margini înalte, am primit pieptul de rață peste ceea ce era promis a fi un sos de fructe de pădure, care poate fi confundat cu orice gem dulce-acrișor. În combinație cu legumele la grătar pe care le-am cerut alături, am avut parte de un preparat decent, suficient de mult încât să mă sature și îndeajuns de colorat încât să îmi bucure privirea. Legumele au fost suficient de mult ținute pe grătar, căpătând gustul specific, dar fără a-și rătăci prospețimea. Pieptul de rață și-a păstrat la interior culoarea roz-delicată, care a completat cromatica farfuriei.

Piept de rață cu sus de fructe de pădure și legume la grătar, la Tango. Sursa foto: Turnul Sfatului

Mușchiulețul de porc cu sos de piper verde a primit, de asemenea, aprecierile care se fac unui preparat decent. Doar cartofii aceia „prăjiți pregătiți în casă” aveau o culoare pe care, de obicei, o primesc din cauza uleiului folosit în mod excesiv. O altă bănuială ar fi că acei cartofi de o culoare îndoielnică ar fi prăjiți în ulei combinat cu untură, fapt care tot n-ar justifica întunecata culoare.

Mușchiuleț de porc cu sos de piper verde și garnitură de cartofi prăjiți pregătiți în casă, la Tango. Sursa foto: Turnul Sfatului

Aceiași cartofi „prăjiți pregătiți în casă”, dar cu câțiva stropi de telemea deasupra, i-am cerut și separat pentru cea de-a treia persoană de la masă, pe motive de foame redusă. Au avut o culoare la fel de îndoielnică. Humusul cu ardei copt, cerut de asemenea pe un motiv de apetit scăzut, s-a împreunat delicios cu feliile de foccacia cu rozmarin.

Humus cu ardei copt, la Tango. Sursa foto: Turnul Sfatului

Cu masa debarasată și cu două zile libere înainte, am socotit că mai e loc să ne lungim seara și cu două deserturi. În meniu, primul desert propus poartă numele de „Surpriza Tango” și – pe motiv de scris foarte mărunt – n-am mai stat să deslușim ingredientele neprevăzutului. Pe care l-am considerat insuficient, că eram trei la masă, așa că am mai cerut și o „crăticioară cu cookies și caramel”.

Și am așteptat. Și cred că au trecut mai bine de 20 de minute până să ne ajungă în față preparatele. Am zis că a meritat așteptarea, desertul lăsând impresia termică potrivit căreia era proaspăt scos din cuptor. Unde, poate ar fi fost mai bine să și rămână.

„Surpriza Tango” era, de fapt, o brioșă cu cacao, alături de care se topea încet o bilă de înghețată de vanilie, în vârful căreia stăteau înfipte câteva feliuțe de mentă. 

Surpriza Tango. Sursa foto: Turnul Sfatului

Banal este o laudă pentru „surpriza Tango”. Pentru că trecem la ceea ce am primit sub denumirea de „crăticioară cu cookies și caramel”: pe o farfurie mică, dar cu margini înalte și acesta, peste un șervețel, alături de un mic bol cu ceva zahăr ars amestecat cu amidon (la asta m-a dus gândul că ar fi compoziția a ceea ce era promis a fi caramel) se mai afla, cum altcumva, o crăticioară de metal. În care, peste un biscuit scos din cuptor era o altă bilă de înghețată, acoperită cu alți doi biscuiți. Mno, și biscuiții ăștia, de dimensiuni apreciabile fiecare, erau de fapt o cocă insuficient ținută la cuptor (în sensul că nu avea nimic crocant) printre care rătăceau bulgărași tari de ciocolată.

Crăticioară cu cookies și caramel, la Tango. Sursa foto: Turnul Sfatului

Până să îmi dau seama că biscuitul n-avea nici măcar intenția unui desert acceptabil (am încercat să-l combin și cu tristețea aceea de sos caramel, fără niciun rezultat), bila de înghețată s-a topit. Noroc că, vorba aceea, aveam în față o crăticioară din care, înclinând-o, am putut lipăi cu lingurița câteva sorbituri de înghețată, care s-a topit degrabă. Nici acele sorbituri prea multe, pentru că biscuitul cald peste care a fost trântită bila de înghețată a început și el să se descompună în bucăți mici de cocă moale.

Cu cei 63 de pe care i-am plătit pe cele două deserturi care dau o conotație peiorativă cuvântului „surpriză”, nota de plată finală a ajuns la 349 de lei. 68 de lei a costat pieptul de rață și 24 de lei legumele la grătar, 53 de lei a fost mușchiulețul de porc cu sos de piper verde și 24 de lei cartofii prăjiți pregătiți în casă, 27 de lei au costat cartofii prăjiți cu telemea, în timp ce humusul cu ardei copt (promis a fi un aperitiv suficient pentru două persoane) a costat 46 de lei. Pentru focaccia cu rozmarin pe nota de plată a fost trecut „zero lei”, în timp ce pentru două sticle cu apă plată la trei sferturi am mai plătit. Surpriza Tango a costat 33 de lei, iar pentru crăticioara din care am reușit să mănânc un biscuit și câteva lingurițe de înghețată am mai plătit 30 de lei.

Deșertul gustului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

24 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdana

Acum 1 lună

pai nu, oras de provincie cu pretenti mari....o teapa dupa alta iti ei ca consumator in orasul asta la vostru cica "european." la noi in valcea asa ce va nu se intampla. nici in calarasi.
Raspunde

Marte-Hermanianu

Acum 1 lună

Te chinui sa fii agramat/agramata.Nu-ti 'iasa europeanule cult de tot'..Mai haios e cel care semneaza mirobolant in sens fantasmagoric..
Raspunde

Sibian100%

Acum 1 lună

Ideea e că tu scrii aceste rânduri inculte dintr-un cuib cumpărat pe 30 de ani în acest oraș și în care vei mânca pateu Bucegi gandindu-te ce noroc ai avut că ai ajuns in Occident.
Raspunde

Bogdana

Acum 1 lună

Norocul e ca am dea face cu rasisti purii ca tine. asta da noroc de occcident. Cica siBiul e occident..... mda, unde neuroniii sunt putini, stinta este cu multa
Raspunde

@Bogdana

Acum 1 lună

N-ai mancat o briosa cu inghetata pe post de surpriza si nici 30 de gr de orez fiert pe post de pilaf... Asa sa fie pe la voi pe la Valcea?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdana

Acum 1 lună

Valcea e net superior la sibiu. orasul din romania cu cei mai multi ciobanii care au devenit cetateni. cand Valcea era oras european in Toata REGULA.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Preturile de la birturile din urbe rivalizeazā cu cele ale unor meleaguri mai prospere. Dar, atâta vreme cât sunt plātite, nici o problemā. P.S . Pentru @Bogdana. Sâmbāta viitoare dau o fugā la Cālārasi sā mā delectez cu un consomme de profiteroles flambé la 7 lei portia si un tiramisu grande la 3lei cincizeci
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 lună

Am mancat acolo, asta-vara, un pui in stil asiatic si a fost chiar ok. Acelasi fel de mancare l-am mancat in Piata Mare si a fost sub asteptari. De asemenea, am baut la Tango si o limonada cu menta excelenta. Nu m-am aruncat la deserturi de trei parale. Desertul, prajituriile sunt gustoase la cofetarie. La restaurante sunt scumpe si insipide...
Raspunde

Tony B

Acum 1 lună

Legat de tango, asa e. Legat de desert, nu ai fost tu la restaurantele care trebuie.
Raspunde

@Tony B.

Acum 1 lună

S-ar putea să aveți dreptate. Îmi recomandați un restaurant cu deserturi bune? Am mâncat o Pavlova la Max, dar nici aceea nu m-a impresionat prea mult ..
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Meraki
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Puțin abscons sensul acelui"...surpriiiiizăăăăă!" din titlu. Dar, na, dacă atât s-a putut...
Raspunde

Ia mancarea, neamule!

Acum 1 lună

Ce voi scrie n-are legatura cu restaurantul amintit, ci cu jecmaneala pe care o practica multe locante unde se mananca. Azi am cumparat de la Supermama pilaf si angajatul, un tip venit de peste mari si tari ca sa castige o paine la noi, mi-a pus o lingura de pilaf in caserola (pret - 10 lei), de s-a mirat si casiera de cat de putin era. Oare de ce nu se cantareste mancarea ca sa fie si ei, si clientul multumiti?! Nu voi mai intra alta data acolo, dar vreau sa atrag atentia si clientilor, si Protectiei Cosumatorilor.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Tu mai crezi in povesti cu zâne? Protectia Consumatorului nu existā! Āla cu banu' morman face legea ! ( Nu esti nici tu, nici eu in pozitia asta asa cā......)
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Deci, a murdatrit caserola ... Bine ca nu ti-a vandut-o goala! Oare noi asa ne comportam cand mergem sa lucram in strainatate?!
Raspunde

Andi

Acum 1 lună

Culmea ironiei, recenzie de profesionist din partea unui amator

Raspunde

Ia mancarea?!

Acum 1 lună

Deci, 50 de grame de orez fiert cu vegeta costa 10 lei! O sa spuneti: nu-ti place, nu le trece pragul! In mod sigur, nu! Un loc unde se mananca decent, mancare buna si portie care sa reflecte pretul este Bun de tot pe Oituz. Acolo mai merita sa intri...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

IOnu

Acum 1 lună

(Acest mesaj a fost șters din cauză că nu are nicio legătură cu subiectul)

Raspunde

Justitiarul

Acum 1 lună

Eu tot mai cred ca Protectia Consumatrului trebuie sa dea o raita pin locurile unde se vinde mancare la greu. Sa faca verificari! Iar mancarea sa fie cantarita , nu data la ochi cum fac la Supermama...Si nu numai... Cum se cantareste aluatul pentru covrigi, se poate cantari si mancarea... ce mare lucru?! Poate intr-o zi vine un functionar de la Protectia Consumatorului si face o verificare ...
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Salut. Sunt antreprenorul unui restaurant mic și crede-mă, autoritățile ne calcă pragul lunar. Deja o dau în exces de zel. Eu percep pentru o pizza 40 lei și mă gândesc să o fac 50 lei. Pare strigător, având în vedere că acum 3-4 ani o pizza de 32 cm era între 15 și 28 lei. Dar toate acestea s-au datorat platformelor (Glovo, Tazz, comision 30+) și datorită satului nostru drag, în care ni se pun piedici zi de zi, cu controale peste controale, taxe și tot felul de plăți nejustificate...”
Raspunde

@Alex

Acum 1 lună

Da, dle Alex, dar sa-ti vanda doua linguri de orez fiert cu niste vegeta si urme de morcovi la 10 lei e strigator la cer. Caserola, nici la jumatate... Cat e o portie? 200 de gr.? Bine, sa mi-o cantareasca, nu s-o potriveasca din ochi un ins venit de aiurea ...
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

10 lei pentru o garnitura este mai mult decât decent. Dreptul tau că și client este de a cere cântărirea porție. Acum că ai dat peste un angajat sictirit ii alt ceva.... Tu daca ai bani de Dacia ce faci mergi la Ferrari sau la ce îți permiți??

Raspunde

@Alex

Acum 1 lună

Orezul acela fiert nu poate fi numit garnitura, pentru ca nu e restaurant. Iar pretul e prea mare pentru cat murdareste farfuria sau caserola. Garnitura inseamna 200 de gr. de produs. Or, omul a pus doua linguri scuturate in caserola! Trebuie cantarit, nu sa te serveasca un nechemat dupa ochi!
Raspunde

Ion

Acum 1 lună

Ce ar fi daca Turnul Sfatului nu mai suprimă comentariile pe diverse motive. Dacă nu aveți nevoie de comentarii, scoteti-le de tot. Gata cu cenzura !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus