Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a demarat un proces de achiziție, prin licitație publică, a unor aparate medicale importante pentru diagnosticarea și tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace severe. Potrivit documentelor aferente procedurii, această inițiativă are ca obiectiv principal prevenirea morții subite cardiace și asigurarea unor servicii medicale de calitate, conform standardelor internaționale.
Achiziția acestor echipamente este destinată Laboratorului de Angiografie și Cateterism Cardiac din cadrul spitalului, fiind esențială pentru implantarea de stimulatoare cardiace și defibrilatoare. Aceste dispozitive sunt vitale pentru pacienții diagnosticați cu tulburări de ritm cardiac și insuficiență cardiacă, oferindu-le o șansă reală la o viață mai lungă și mai sănătoasă.
Valoarea estimată a contractului este de 17.644.160.00 de lei, iar contractul rămâne în licitație până în 17 martie.
Conform caietului de sarcini, prin această achiziție, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu urmărește servicii medicale optime oferite pacienților cu afecțiuni cardiovasculare grave, creșterea accesibilității la tratamente moderne și eficiente și îmbunătățirea calității actului medical prin echipamente de ultimă generație.
Cele mai costisitoare dispozitive au valori estimate la peste 1 milion de lei
Tot în caietul de sarcini sunt trecute și aparatelele și accesoriile ce urmează a fi cumpărate. Multe dintr ele sunt simulatoare și defibrilatoare. Printre acestea se numără stimulatoare cardiace (pacemakere), stimulator unicameral și bicameral care reglează ritmul cardiac la pacienții cu bradiaritmii severe. De asemenea se va achiziționa un Stimulator tricameral (CRT-P), utilizat pentru terapia de resincronizare cardiacă la pacienții cu insuficiență cardiacă și defibrilatoare cardiace implantabile (ICD), care detectează și tratează aritmiile ventriculare severe. Vor fi achiziționate și defibrilatoare tricamerale (CRT-D) care combină funcțiile unui defibrilator cu terapia de resincronizare cardiacă pentru pacienții cu insuficiență cardiacă.
Totodată se vor cumpăra kituri și accesorii pentru implantare, catetere, sonde, kituri introductoare, esențiale pentru plasarea corectă a dispozitivelor cardiace și alte accesorii necesare pentru instalare și întreținere.
Cele mai costisitoare dispozitive sunt defibrilatoarele tricamerale (CRT-D) și stimulatorii compatibili RMN, având valori estimate ce ajung la peste 1 milion de lei.
Impactul medical major îl au defibrilatoarele și stimulatorii cardiaci, esențiali pentru pacienții cu risc vital crescut.
„Produsele care fac obiectul prezentei achiziții trebuie să îndeplinească cerințele minimale din caietul de sarcini, precum și cerintele legate de sistemele de management al calității, aviz de functionare ANMDM, certificate calitate, declarații de conformitate, solicitate prin documentația de atribuire”, se arată în caietul de sarcini.
Potrivit documnetului, investiția face parte dintr-un efort mai amplu de modernizare a infrastructurii medicale a spitalului, cu scopul de a reduce mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare.
Finanțarea achiziției este asigurată din fonduri proprii, alocații de la bugetul de stat și alte surse legale, precum contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Sursa foto: Arhiva Turnul Sfatului
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2824
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Gogu Parlogu
Acum 2 ore
Cornel Sibianul
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 4 ore
@Andreea