Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
19°C

Proiectul pentru modernizarea zonei Pieței Cibin se lovește de critici la Cultură: „Afectează grav vederea spre centrul istoric”. Primăria: E un proiect dificil, delicat și amplu, la care nu vom renunța

Proiectul pentru modernizarea zonei Pieței Cibin se lovește de critici la Cultură: „Afectează grav vederea spre centrul istoric”. Primăria: E un proiect dificil, delicat și amplu, la care nu vom renunța

Proiectul prin care se propune modernizarea Pieței Cibin, ales în urma unui concurs internațional, se lovește de criticile experților din cadrul Comisiei Monumentelor Istorice: „Nimeni nu ne-a întrebat și pe noi”. Primăria nu renunță la proiect, dar este flexibilă pentru a găsi consens.

În vara anului 2023, au fost prezentate proiectele alese în cadrul concursului internațional de soluții pentru „regenerarea urbană” a zonei pieței Cibin. Concurs în urma căruia a rezultat varianta unei construcții care să găzduiască piața agroalimentară Cibin la parter, la nivelurile superioare - locuri de parcare, iar pe terasă – spații pentru restaurante și relaxare. Câștigătorii concursului au fost sibienii de la biroul Vladostudio SRL și Atelier de arhitectură Terchila SRL, iar bugetul concursului - un milion de euro.

Concursul de soluții a fost organizat de Primăria Sibiu în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. În total, au concurat 20 de proiecte.

Proiectul de construire a unei parcări și de restructurare a Pieței Agroalimentare Cibin se află la faza Planului Urbanistic Zonal pentru zonele construite protejate. Având în vedere că o parte a pieței cuprinde zidurile fostei cetăți, care e monument de categoria A, este necesar un aviz din partea Ministerului Culturii, dar și un punct de vedere al Institutului Național al Patrimoniului (INP) Avizul final trebuie să fie oferit de Comisia Națională a Monumentelor Istorice (CNMI).

„Revenire la Comisia Națională a Monumentelor Istorice”

În cadrul acestei proceduri, proiectul a fost analizat de câteva ori și în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI), de la care experții Ministerului Culturii (CNMI) solicită un punct de vedere după ce proiectul este actualizat de beneficiar. Cea mai recentă ședință a avut loc pe data de 5 martie, care a primit soluția de „Revenire la CNMI cu punct de vedere de la Direcția Județeană de Cultură Sibiu”.

Surse din cadrul comisiei au explicat pentru Turnul Sfatului că pentru acest proiect trebuia întocmită mai întâi tema de proiectare după o consultare în cadrul Comisiei Naționale, apoi aceasta înaintată în cadrul concursului internațional. „Nimeni nu a întrebat nici reprezentanții ministerului Culturii, nici ai Direcției Cultură, nici ai INP și niciun reprezentant al acestor structuri nu a făcut parte din comisia care a selectat proiectul câștigător”, ne-au transmis sursele.

„Prea îndrăzneț pentru ce înțeleg sibienii”

Este de precizat că arhitectul Gheorghe Pătrașcu este membru al CZMI și a fost în juriul care a ales soluția pentru Piața Cibin. În juriu însă a reprezentat Primăria Sibiu, în calitate de consilier al primarului în domeniul arhitecturii.

Contactat de Turnul Sfatului, cu referire la acest proiect, Pătrașcu spune că lucrurile sunt „complexe”. El afirmă că, deși proiectul „e bun”, nu se numără printre „fanii” acestuia: „E puțin prea îndrăzneț pentru ce înțeleg sibienii”. Mărul discordiei e în tema de proiectare, după care a fost realizat proiectul.

„În primul rând, a fost o temă pe care Primăria a hotărât să o facă împreună cu Ordinul Arhitecților. Personal, nu am fost de acord cu aceasta, dar soluția câștigătoare se încadrează în tema de concurs.

Părerea mea e că au sofisticat tema de proiectare, au dus-o mai departe decât ar fi trebuit: era vorba doar de piață, ei au extins-o la o bună parte din oraș. Au dat un studiu de fezabilitate, iar cel care a câștigat concursul s-a încadrat în temă”, ne-a spus Pătrașcu.

El nu consideră însă că INP trebuie să-și dea cu părerea. „Este invocat faptul că Sibiul e pe lista indicativă a UNESCO. Nu va fi niciodată, pentru că nu va respecta niște criterii, pe unele nu le poate îndeplini și nu UNESCO îți dă valoarea sută la sută. Ar putea pentru o parte - Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet”.

Întrebat despre punctul de vedere transmis în cadrul comisiei zonale de la Sibiu, arhitectul spune că părerile au fost împărțite. „Comisia de la Sibiu e mai conservatoare. Dar după părerea mea nu este o soluție proastă, e un proiect bun, dar e probabil puțin prea îndrăzneț pentru ce înțeleg sibienii. Dar asta a plecat de la temă. Tema a permis așa ceva. Comisia zonală a înaintat rezoluția cu anumite observații, de care comisia națională va ține sau nu cont de ele”.

Când a spus „conservator”, rugat să explice acest lucru, Gheorghe Pătrașcu a dat de înțeles că sibienii sunt mai puțini deschiși spre proiecte care schimbă fața orașului. „Noi trebuie să păstrăm orașul, dar orașul trebuie să trăiască. Avem unele măsuri administrative mai dure. Orașul arată bine dacă te uiți la exterior, dar dacă intri în niște curți și te uiți mai atent la case vezi că nu e așa. Nu există măsuri pentru a încuraja să se mai comaseze proprietăți, să se restaureze, niște prime sau un serviciu care să se ocupe de consultanță. Și oamenii sunt foarte neștiutori și se fac o groază de greșeli, totul se bazează pe un aviz. Dar e sistemul românesc așa, care nu e cel mai bun. Zona istorică trebuie să aibă un responsabil, care să răspundă, nu să întrebi în stânga și în dreapta”, a explicat Pătrașcu.

Revenind la proiectul Pieței Cibin, acesta a concluzionat că „dacă se dorea ceva mai conservator, trebuia ca acest lucru să se facă prin tema de proiectare”.

„Soluția propusă afectează grav vederea spre centrul istoric al Sibiului”

„Proiectul nu respectă o serie de condiții. Specialiștii au atras atenția asupra înălțimii, volumetriei construcției, adică aspecte legate de planul de mobilare urbanistică. Deci, ei trebuie să îndeplinească aceste condiții și să revină. S-a constatat că nu respectă toate aceste solicitări”, ne-au mai spus surse din cadrul comisiei monumentelor istorice.

Reprezentanți din cadrul CZMI pe care i-am consultat sugerează că proiectul nu poate fi acceptat astfel cum a fost prezentat: „Soluția propusă afectează grav perspectiva și vederea spre centrul istoric al Sibiului (...) Când s-a ales soluția câștigătoare, trebuiau să vină la noi; nu s-au introdus aceste condiții în tema de proiectare”.

Primăria: Este un proiect dificil, delicat și amplu

Este un proiect dificil, delicat și amplu, pe care Primăria Sibiu intenționează în continuare să îl realizeze, reacționează reprezentanții municipalității la solicitarea Turnul Sfatului de a comenta informațiile pe care le-am colectat de la specialiștii din Cultură, de la care așteaptă avizul.

„Pentru stabilirea conceptului acestui proiect, Primăria Sibiu a organizat prin Ordinul Arhitecților din România un concurs de soluții, acesta având ca scop realizarea studiilor, a Planului Urbanistic Zonal CP, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Proiectantul câștigător  a fost asocierea Vlado Studio SRL Sibiu & Atelier de Arhitectură Terchila SRL. Prin urmare, dată fiind amploarea studiilor și documentațiilor și zona în care va fi situat, este un proiect dificil, delicat și amplu, pe care Primăria Sibiu intenționează în continuare să îl realizeze, având în vedere importanța reabilitării acestei zone, precum și a facilităților de parcare pentru zonă, dar și necesitatea modernizării pieței agro-alimentare Cibin”, se arată în răspunsul Primăriei.

Încă nu s-au efectuat plăți

Reprezentanții Primăriei precizează că până în prezent nu s-au efectuat plăți în acest proiect: „În prezent Planul Urbanistic Zonal CP este în curs de finalizare, obținându-se toate avizele pentru acesta, cu excepția celui din partea Ministerului Culturii, acesta fiind în procedură de obținere”.

Întrebați despre tema de proiectare pregătită pentru realizarea proiectului modernizării zonei Pieței Cibin, municipalitatea spune că vizibilitatea spre centrul istoric este tratată distinct, afirmând că, dimpotrivă, documentația ar fi fost elaborată pentru „conservarea elementelor reprezentative ale siluetei centrului istoric, punându-le în valoare”.

„În ceea ce privește cele afirmate de sursele dumneavoastră, facem următoarele precizări: vizibilitatea spre centrul istoric este tratată distinct în Studiul Istoric, în capitolul „Identificarea perspectivelor valoroase”, precum și în planșele anexate, intitulate „Analiza vizibilității în raport cu centrul istoric”. Unul dintre criteriile avute în vedere în tema de proiectare aferentă concursului a fost asigurarea, prin conceptul și volumetria ansamblului propus, a conservării elementelor reprezentative ale siluetei centrului istoric, punându-le în valoare și respectând prevederile studiului istoric care fundamentează tema de proiectare. Ca urmare a consultărilor cu specialiștii din cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Sibiu, a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și a Institutului Național al Patrimoniului, proiectantul a adaptat soluția astfel încât să răspundă cerințelor impuse. Modificările necesare au fost integrate în proiect, menținându-se conceptul stabilit câștigător prin concursul internațional organizat de Ordinul Arhitecților din România.

După integrarea tuturor solicitărilor, documentația PUZ CP aferentă acestui proiect a fost redepusă în 26 februarie 2025 la Direcția Județeană de Cultură Sibiu care, conform procedurii, o va înainta spre avizare la Ministerul Culturii – Direcția Patrimoniu Cultural, Secțiunea de Urbanism și Zone Protejate a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice. Ședința de avizare va fi programată, cel mai probabil, în luna aprilie 2025”.

Există flexibilitate

Întrebați care vor fi acțiunile Primăriei în cazul unui aviz negativ de la Cultură, precum și dacă ia în calcul renunțarea la acest proiect, municipalitatea ne-a transmis că așteaptă avizul pozitiv, dar că este flexibilă, proiectul aflându-se la faza de concept. 

„Nu ne vom antepronunța și vom aștepta avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Proiectul aflându-se la început, în faza de concept, există flexibilitate și sperăm că, printr-o colaborare constructivă, vom reuși să ajungem la o variantă agreată, pentru că scopul este realizarea acestui obiectiv important pentru oraș”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

27 comentarii

Sibiu.Adrian

Acum 1 lună

Dar chioscurile alea din tabla,tarabele alea din beton si plexiglasu ala ingalbenit nu afectează grav vederea spre centrul istoric, mai bine prefer viitoarea piata in locul pietei care exista deja, poate nici viitoarea piata nu este tocmai in concordanta cu restul arhitecturii dar decat gunoiul ala invechit mai bine o piata noua.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

De ce e neapărat necesar să fie un proiect dificil, delicat și amplu? Adică, de ce e nevoie să se păstreze stilul păgubos de a complica lucrurile inutil când pot și ar trebui să fie și să rămână simple? Se pot face fabrici și magazine întregi pe suprafețe mari cu structuri ușoare, durabile, cu costuri decente și care nici nu rup ochiul ,nici nu fac invizibile părți întregi din oraș. Dar nu se poate face și modernizarea unei piețe -nu contest că nu ar fi necesară- în aceleași fel pe simplul motiv că nu se cheltuie destul dacă nu e dificil și delicat? Oricât s-ar suci lucrurile pe toate părțile, oricâte comisii și comitete și-ar da avizele pozitive sau negative, până la urmă tot de o piață alimentară aproape de malul Cibinului vorbim. Mall-uri deja sunt mai mult decât suficiente în oraș și pe la marginea lui; putem trăi și dacă nu se transformă piață Cibin într-un mall suplimentar. Logica simplă spune că decent ar fi să se țină costurile sub control, să se producă un deranj cât mai mic în intreaga zona și proiectul să fie finalizat rapid. Orice altceva e doar risipă, vorbe de dragul vorbelor și... pagubă în ciuperci. Piața Cibin împreună cu "dificil" și "delicat" in aceeași propoziție devine de-a dreptul hilar. Chiar dacă te opintesti să lași impresia că ai vorbi despre un proiect grandios, întreaga idee nu prea are nevoie de grandomania stupidă a primăriei.
Raspunde

Newman

Acum 1 lună

Faceti parcarea suterana si rezolvati problema inaltimii.Altii construiesc orase suterane iar la sibiu nu se poatea face o parcare?
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Logica așa ar spune, însă zona este pe malul Cibinului și terenul nu permite fiindcă pânza freatică este foarte aproape. Parcarea subterană trebuie făcută în altă parte.
Raspunde

Nick

Acum 1 lună

Pai au dreptate, acolo trebuie făcut ceva simplu și funcțional. O hală din sau îmbrăcată în cărămidă (parțial parcare supraterană) și restul spatiu verde, cu includerea fundațiilor fostului bastion in proiect, marcare in pavaj. O hală cu maxim 1 etaj, partea de parcare, iar restul structurii zidărie masivă (precum fostul bastion) și acoperit cu sticlă (iluminare naturală).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 1 lună

La Sibiu Cultele adică Cultura nu știe altceva decat să bage bețe n roate ,decât ceva modern și frumos,mai bine cotețe și colibe din epoca de piatră. În GERMANIA am vazut cu ochii mei un centru istoric la care absolut toate magazinele aveau ușii de sticlă.Frumos.
Raspunde

K.Samuel

Acum 1 lună

Mor dar spune foarte multe despre micimea oamenilor care se pronunta in acest oras: "Este un pic prea indraznesc pentru ceea ce inteleg sibienii!" Dar de unde stie domnul respectiv ce inteleg sibienii? Si care sibieni? Si de ce ar trebui bagati in seama cei neindrazneti, cei fara viziune, cei neumblati? De ce nu am putea sa educam sibienii prin proiecte frumoasa, prin proiecte indraznete, moderne, dar in acelasi timp armonioase? Faptul ca nu se mai vede centrul de pe malul opus al Cibinului e o prostie fara margini. Cu asa pareri, niciun oras din lumea asta nu s-ar mai fi dezvoltat.
Raspunde

Georgela Caramitru

Acum 1 lună

Totul este dificil si de complexitate majora in Sibiu, amintesc proiectele de complexitate super ridicata: pasajul de pe Viitorului, reabilitarea Podului Garii, podul de pe Alba Iulia. Pana si capacele de canal aduse la acelasi nivel cu asfaltul reprezintă complexitate majora si a fost nevoie sa aduca ingineri din Germania sa le arate inginerilor din marginime cum se face. Altii fac poduri peste mare in 2 ani si muta pasaje de cale ferata peste noapte, construiesc case cu imprimante 3D si trimit sateliti in spatiu.
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Sibienii nu inteleg C.L.Sibiu care face eforturi sa armonizeze modificarile pietei cu indraznetul program -PLAMANUL VERDE -din zona Flaro -Independenta-Amylon...!?
Raspunde

Doamne ferește!

Acum 1 lună

„Prea îndrăzneț pentru ce înțeleg sibienii” O parcare schelet de beton cu 5 nivele e prea evoluată pentru sibieni?? Cum naiba sa va și gândiți la așa o sluțenie la nici jumate de km de centrul istoric? In 2025 nu există soluții în lumea asta pentru parcare subterană care sa reziste pânzei freatice? Daca nu sunteți în stare de asta mai bine mergeți acasă declarandu_va incompetenți.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 1 lună

Două atitudini care trebuie să coexiste : - crearea de ansambluri arhitecturale moderne , vizionare ; avem unde să ne extindem RAȚIONAL , nu dezastruos ca până acum ! - păstrarea cu sfințenie a ceea ce am moștenit , chiar cu refacerile posibile : reamplasarea statuii Sf Nepomuk în Piața Mare ( să depășim disputele religioase catolico- luterano-ortodoxe medievale ) , refacerea gărzii Dragonilor , a Cazărmii 90 … Un exemplu de decizie criminală : construirea ( cu opoziția energică a unor arhitecți nonsibieni ..) a blocului și intersectia Bieltz - Alba Iulia a obturat superba perspectivă cu turnurile orașului pe care o aveai de sus, din dealul Turnișorului…
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Simpaticu

Acum 1 lună

Pana nu dispar BALAURII aia BATRANI DIN TOATE FUNCTIILE adica Basinosii NU O SA VEDEM REALIZARI, astea sunt tot contra
Raspunde

Nicolae Săliștean

Acum 1 lună

Piața Cibin, trebuie să fie......o piață! A producătorilor și meșteșugarilor! Nu nu o scremere a unor arhitecți.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 1 lună

Piața Cibin trebuie modernizată și proiectul trebuie să meargă mai departe . Din păcate pentru Sibiu și România pentru cetățenii acestui Municipiu greu încercat de la venirea primarului în 2015 iată că sunt 10 ani de zile de când acest primar conduce acest Municipiu nu s_a realizat modernizarea acestei piețe ! Este o rușine că se tergiversează acest proiect . Păcat că deja sunt ani buni de când se discută despre acest proiect și nu s_a ajuns la un numitor comun . Păcat! Păcat! Păcat! Un Sibiu frumos și european cu o Piață de mahala. De fapt așa cum sunt și cei pe care i_am ales ! De Mahala! Din câte am observat bani chiar sunt ! Sibiu are bani ! Bugetul este bun se putea și mai bine dar Na așa vor ei șmecherii să nu-i deranjăm... Părerea mea care știu că nu contează este să se de-a drumul la acest proiect și să lăsați povestea deoparte cu clădiri istorice, patrimoniu , s.a.m.d Chiar nu contează aceste lucruri mărunte! Este neinteresant pentru majoritatea cetățenilor care au votat FDGR ! Nu poți să îți bați joc la infinit de acest Oraș!
Raspunde

Alegător

Acum 1 lună

42% au ales actuala conducere,așa că vorbește în numele tău!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hannelore

Acum 1 lună

Dieses Rathaus hat von Jahr zu Jahr immer dämlichere bauideen. Lasst das schöne Hermmanstadt doch so wie es ist und verschandelt es nicht mehr mit diesen häuslichen Neubauten.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Cica "sibienii sunt mai puțini deschiși spre proiecte care schimbă fața orașului". Sibienii sunt mai putin deschisi la proiecte care isi bat joc de centrul istoric. In ritmul asta ramanem fara el si devenim, asa cum vor unii, un oras oarecare. Daca desteptii de arhitecti vor sa schimbe fata orasului cred ca ar trebui sa inceapa cu zonele de blocuri comuniste si zonele marginase. Acolo e mult de lucru
Raspunde

Doamne ferește!

Acum 1 lună

„Prea îndrăzneț pentru ce înțeleg sibienii” O parcare schelet de beton cu 5 nivele e prea evoluată pentru sibieni?? Cum naiba sa va și gândiți la așa o sluțenie la nici jumate de km de centrul istoric? Sa obturezi vederea înspre orașul de jos și centrul istoric cu o parcare de 20 de m înălțime? In 2025 nu există soluții tehnice în lumea asta pentru o parcare subterană care sa reziste eventualei pânzei freatice? Daca nu sunteți în stare de asta mai bine mergeți acasă declarandu_va incompetenți (că sa nu spunem idioți)
Raspunde

Ger

Acum 1 lună

Mutati Piata Cibin ín fostele Halele Rieger !
Raspunde

Bogdan

Acum 1 lună

"Prea indraznet pentru ce inteleg sibienii" ne jigniti ,dar avem indoieli in legatura cu unele aprabari pe care ..".nu le intelegem"... "Poza" arata ca o "zona industriala"inainte de '90.Parcare subterana,peste Cibin ,la Independenta etc. Analizati "modificarile" macar /total cartier ,daca nu suntem capabili să o facem la nivel de Sibiu. Priceperea ar trebui sa respinga ,argumentat,"proiectele"unor "specialisti interesati"...(dezvoltatori,diverse firme...) in favoarea intetresului cetatenilor !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 1 lună

Bună ziua ! Vreau să ajut la construcția noii Piețe Cibin ! Mulțumesc mult !
Raspunde

Nic

Acum 1 lună

Am vazut pe cineva zicand sa puna parcarea in subteran, cand sa lansat proiectul am impresia ca sa pus in tema de proiectare sa fie parcarea la etaj ca a fsot recomandarea de la ingineri din franzela ca e complicat cu hidroizolatia ... se fac constructii sub mari si oceane si noi nu putem rezolva o problema de infiltrratii de la raul Cibin... terasa de sus trebuia data spre utilizare pietonilor cu restaurante si cafenele care pot avea vedere peste centrul istoric solutii se gasesc vointa trebuie si nu e cu mult mai scump sa faci parcarea subterana dar pierderea cu parcarea aia supraterana e uriasa
Raspunde

Uncas

Acum 1 lună

Nu o fost nicio problemă pentru cei de la Cultură fațada hidoasă de termopan a noului hotel de pe Tribunei
Raspunde

Paca Liciu

Acum 1 lună

Cea mai simpla si buna solutie, in opinia mea, este aceea de a muta Piata Cibin in locul unor hale de la fosta Independenta. Exista spatiu suficient pentru tarabe, parcare pentru cei care vin cu marfa in piata (sa nu mai blocheze str. Morilor) si spatiu de parcare pentru clientii pietei. Fosta Independenta sta sa cada, de ani de zile, s-a tot discutat ce sa se amenajeze / construiasca in locul ei. Actualul spatiu este mic, inadecvat pentru o piata, cu cat spatiul va fi mai mare, cu atat mai multi producatori vor veni!!!
Raspunde

Barosanu

Acum 1 lună

O încercare disperate a încuiaților de la Sibiu de a se băga în seamă. „Vai, pe noi nu ne-a întrebat nimeni așa că o să punem acum bețe în roate proiectului pentru că putem și pentru că ne gâdilă orgoliul”. Văd că se reia argumentul tălâmb cu „vederea spre centrul istoric”: acum o lună CL a respins un PUZ pe motiv că nu se mai vedea o parte din cupola Mitropoliei dintr-o parcare. Acum, îi doare pe ăștia de la Cultură că n-o să mai putem vedea bine centrul istoric dintre coșmeliile insalubre din Piața Cibin. O experiență unică, motorul turismului local, ce mai... Și Pătrașcu ăsta cum a ajuns consilierul primarului după ce a făcut praf Bucureștiul dpdv urbanistic sub Oprescu și Firea? Un mister.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

piata ar trebui sa ramana piata, nu sa fie transformata in mall
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Tot asa o idee buna a fost si cand s-a modernizat piata din strand si acum numai piata nu e.....ca sa fie piata nu trebuie sa fie o ditamai cladirea cu etaj(e)...trebuie sa fie simplu, niste mese pe care producatorii sa-si expuna spre vanzare produsele; mai trebuie sa fie acces facil pentru aprovizionare si parcare. Orice alta "modernizare" nu e decat o mare afacere banoasa pentru unii. S-a vazut si "modernizarea" facuta odata cu constructia halei pentru carne si lactate...un mare fas, e mai mult goala. "Modernizarile" pe care le inteleggprimaria nu ajuta deloc producatorii, sunt doar pentru scumpirea taxei pe masa fapt care se reflecta in scumpirea produselor, intr-un final. Nu vrem ca piata Cibin sa se transforme in supermarket.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus