Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
20°C

Postul de arhitect șef al Sibiului a fost scos a treia oară la concurs. Astrid Fodor despre concurenții de până acum: nu aveau cunoștințe corespunzătoare

Postul de arhitect șef al Sibiului a fost scos a treia oară la concurs. Astrid Fodor despre concurenții de până acum: nu aveau cunoștințe corespunzătoare

Cel de-al treilea concurs pentru ocuparea postului de arhitect șef al municipiului Sibiu va fi organizat la un an de la vacantarea acestuia. La cele două concursuri de până acum nu s-au prezentat candidați suficient de bine pregătiți, a arătat primarul Sibiului.

Arhitecții interesați de conducerea Direcției amenajarea teritoriului și urbanism au termen să își depună dosarele până cel mai târziu 7 aprilie 2025. Pot participa la concurs persoanele care au „studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă de arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului”, după cum se arată în anunțul dat publicității de către Primăria Sibiu. Vechimea minimă în specialitatea studiilor este de șapte ani.

Cei ale căror dosare vor fi conforme cerințelor trebuie să participe la prima probă de calculator pe 25 aprilie. Proba scrisă va avea loc în ziua de luni, 28 aprilie, iar interviul – „într-un termen de maximum 8 zile lucrătoare de la data afișării rezultatului probei scrise”.

Primarul: candidați nepregătiți

La primul concurs organizat pentru acest post, singurul candidat a fost respins la ultima probă, cea a interviului, iar la cel de-al doilea concurs, singurul candidat nu a trecut de proba scrisă.

Astrid Fodor, primarul Sibiului, spune că aceste rezultate au avut drept cauză insuficienta pregătire a candidaților. „Din discuțiile purtate cu membrii comisiei, unde avem și din Cluj și Oradea membri, candidații nu au corespuns cerințelor unui astfel de post. Ca vechime corespundeau, dar nu ca și cunoștințe, nu stăpâneau subiecte referitoare patrimoniul Sibiului, la planul urbanistic general. Notele obținute erau foarte mici”, a declarat Astrid Fodor, la conferința de presă organizată cu prilejul prezentării bugetului.

Postul de arhitect șef al Sibiului a devenit vacant din luna mai 2024, când s-a pensionat Ioana Urdea, cea care a ocupat funcția în discuție timp de 15 ani. Departamentul condus de Urdea s-a confruntat, în ultimii ani, cu o penurie accentuată de personal.

Citește și Am întrebat 17 arhitecți despre următorul arhitect șef al Sibiului. „Problema este că niciunul nu vrea”

Sursa foto principală: arhiva Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Pol-Pot

Acum 1 lună

Nu aveau cunoștințe corespunzătoare! A zis adevarul, ea fiind o tânără comunista ajunsa primar capitalist, aplica principiiile PCR - pile, cunoștințe si relații! Cum sa pui arhitect sef pe cineva care nu are atasate sforile potrivite legate la dezvoltatorii legati profu de fizică!
Raspunde

@Pol-Pot

Acum 1 lună

Deci, aici nu e vorba de a accepta un arhitect doar pe baze dubioase (trafic de influenta sau mită), aici e vorba de a accepta pe cineva care va reprezenta interesele unui grup de "antreprenori". De ce a fost sustinuta pe post Urdea, in ciuda incompetentei si evidentei activitati contrare sibienilor? Pentru ca era utila celor care au acaparat primaria si Sibiul si se cred noii grofi.
Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

De unde stie dna primar, de profesie economist sau jurist, ce cunstinte trebuie sa aiba un arhitect? Dansa a examinat concuetii?
Raspunde

Sorin

Acum 1 lună

Citește" membri comisiei și din CJ și BH"!
Raspunde

Complexul slugii

Acum 1 lună

Ai fost in Cj? E o Babilonie urbanistuca pe toate dealurile alea.,
Raspunde

Urat virus

Acum 1 lună

Cum sa vorbesti asa de subordonatii si concitadinii tai?? Faceti ca la aeroport? Luati pe cineva de la concurenta in loc sa luati din Sibiu!? ce patrimoniu si PUg visati? ptr PUG platiti bani grei la privat iar patrimoniul e plin de termopane si cimenti. Arhitectul trebuie sa aiba o singura calitate: sa iubeasca NATURA! Sa mai vedem si verde in centru, ca de gri ne-a ajuns. Parca suntem in nordul ieuropei ntunecat si ploios
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Doamna Fodor confunda Sibiul cu Florenta.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Nici nu va găsi arhitect șef in secolul ăsta, dar viiitorul sună bine în secolul viitor
Raspunde

Raca

Acum 1 lună

Poate sunt prea indrasnet pt. ce pot intelege (doar va platim sa ne jigniti...) dar dl. GAVO este doar sef ...daca isi permite "atatea",bine cu ajutorul "specialistului"...consilier al ...primarului ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus