Primarii celor 12 localități care fac parte din Asociația de dezvoltare intercomunitară (ADI) Transport Metropolitan Sibiu anunță că au stabilit tarifele pentru cele trei zone în care va fi împărțit sistemul public de transport. După alți câțiva pași birocratici urmează delegarea sistemului de transport metropolitan societății Tursib.
Întâlnirea în cadrul căreia a fost stabilită politica tarifară a avut loc miercurea trecută, se arată într-un comunicat remis de către Primăria Sibiu în atenția cititorilor Turnul Sfatului. Cei 12 primari prezenți sau reprezentați la întâlnire au decis ca tarifele transportului metropolitan să fie diferite în funcție de trei zone: din zona 0 fac parte Sibiul, cartierul Arhitecților și Păltinișul, din zona 1 fac parte Șelimbărul, Cristianul, Poplaca, Șura Mare, Șura Mică, Roșia și Cisnădie, iar din zona 2 – Sadu și Ocna Sibiului.
Notă: în comunicatul inițial, comunele Slimnic și Roșia nu apar încadrate în nicio zonă
În fiecare din aceste trei zone, locuitorii vor putea achiziționa bilete pentru o călătorie (de 60, 70 și 90 de minute, în funcție de zonă), legitimații zilnice, abonamente de o săptămână și abonamente de o lună, nominale sau nenominale.
Prețurile aprobate de primari
Sursa: comunicat Primăria Sibiu
Zona 0 (Municipiul Sibiu și Cartierul Arhitecților din Cisnădie):
- bilet cu o călătorie (valabil 60 de minute)– 3,5 lei;
- bilet cu o călătorie Sibiu-Păltiniș – 12 lei;
- bilet cu 2 călătorii Sibiu – Păltiniș – 21 lei;
- legitimație zilnică – 7 lei;
- abonament pe 7 zile – 24 lei;
- abonament nominal pe 30 de zile – 90 lei:
- abonament nenominal pe 30 de zile – 126 lei;
- abonament nominal pentru 30 de zile pe ruta Sibiu – Păltiniș – 210 lei:;
- abonament nenominal pe ruta Sibiu – Păltiniș - 263 de lei.
Zona 1 (Șelimbăr, Cristian, Poplaca, Șura Mică, Șura Mare, Roșia, Cisnădie, care au graniță directă cu Sibiul):
- bilet cu o călătorie (valabil 75 de minute)– 5 lei;
- legitimație zilnică – 10 lei;
- abonament pe 7 zile – 34 lei;
- abonament nominal pe 30 de zile – 130 lei;
abonament nenominal pe 30 de zile – 180 lei.
Zona 2 (Sadu, Ocna Sibiului):
- bilet cu o călătorie (valabil 90 de minute) – 7 lei;
- legitimație zilnică – 14 lei;
- abonament pe 7 zile – 45 de lei;
- abonament nominal pe 30 de zile – 170 lei;
- abonament nenominal, care poate fi utilizat de oricine – 240 de lei.
Costul pentru legitimații și abonamente pentru transportul în întreaga zonă metropolitană:
- legitimație zilnică pentru toată zona metropolitană – 28 lei;
- abonament lunar pentru toată zona metropolitană – 350 de lei;
- abonament pe 7 zile pentru toată zona metropolitană – 90 lei;
- abonament pentru 15 zile pentru toată zona metropolitană – 175 lei.
Elevii au gratis, pensionarii în funcție de localitate
Vor beneficia de transport gratuit elevii din învățământul preuniversitar care frecventează școlile din zona metropolitană. În ceea ce privește pensionarii, aceștia vor beneficia de transport gratuit doar dacă localitatea în care domiciliază a stabilit asta, prin hotărâre de consiliu local.
În lista gratuităților mai apar, conform legislației în vigoare, veterani, văduve de război, persoane persecutate din motive politice, luptători în Revoluția din 1989, persoane cu handicap grav precum și însoțitorii acestora sau asistenții personali, studenții și elevii orfani și copiii cu vârsta de până la 6 ani.
Primarii prezenți la ședința de săptămâna trecută. Sursa foto: Primăria Sibiu
Pași birocratici
Aceste tarife urmează să fie completeze contractul de delegare a gestiunii transportului public metropolitan, care va trebuie aprobat apoi de fiecare Consiliu local din cele 12 membre ale ADI Transport Metropolitan. Apoi trebuie obținut avizul Consiliului Concurenței, după care va putea fi semnat efectiv contractul.
„Reamintim că Primăria Sibiu a contractat deja achiziția a 36 de autobuze electrice care să opereze transportul în zona metropolitană, proiecte pentru care a obținut finanțare în cadrul PNRR. Primele 6 sunt așteptate în luna aprilie, iar restul de 30 de autobuze sunt planificate să ajungă în Sibiu la finalul lunii august a acestui an”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Din ADI Transport Metropolitan Sibiu fac parte municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Cristian, Șura Mare, Șura Mică, Roșia, Sadu, Poplaca, Slimnic și Rășinari.
La începutul acestui an, discuțiile între primari preconizau prețuri ușor mai. Citește mai multe și despre programul de circulație propus aici: Valentin Ivan: transportul metropolitan Sibiu devine funcțional din octombrie-noiembrie. 8 lei va costa cel mai scump bilet
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: pret bilet transport metropoli , bilet transport metropolitan s , zone tarifare , zone tarife , adi transport metropolitan , transport metropolitan sibiu , Primăria Sibiu
Vizualizari: 8751
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Jorj
Acum 3 ore
Serios?
Acum 3 ore
Agariciul