Actualizare. Administrația Fondului pentru Mediu (ANM) a anulat sesiunea de înscriere în cadrul programului 'Rabla pentru tractoare', destinat producătorilor agricoli - persoane fizice, din cauza unor probleme tehnice apărute în procesul de depunere a cererilor de finanțare, scrie Agerpres.
'Având în vedere problemele tehnice apărute în cadrul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul Rabla pentru Tractoare, care a debutat astăzi la ora 10:00, generate de suprasolicitarea aplicației informatice, am decis anularea acestei sesiuni. Deși aplicația a permis înregistrarea cererilor într-un interval extrem de scurt, pe parcursul procesului de înscriere au fost înregistrate sincope și blocaje care au afectat funcționarea optimă. În acest context, pentru a asigura corectitudinea și echitatea accesului la finanțare, AFM va relua sesiunea de depunere la o dată ce va fi comunicată ulterior', a precizat, în comunicat, președintele AFM, Florin Bănică.
Potrivit sursei citate, măsura de anulare a programului a fost determinată de un trafic extrem de ridicat înregistrat pe platforma informatică aferentă, iar în prezent se desfășoară o analiză tehnică detaliată pentru identificarea cauzelor care au dus la blocarea sistemului, nefiind exclusă posibilitatea existenței unui atac cibernetic.
Înscrierile vor fi reluate după efectuarea verificărilor și rezolvarea deficiențelor aplicației informatice, la o dată care va fi stabilită și comunicată ulterior, a menționat AFM.
Știre inițială. Programul 'Rabla pentru tractoare' demarează luni, iar timp de o săptămână sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii, iar solicitanții pot aplica online, prin intermediul aplicației informatice, informează Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), scrie Agerpres.
Potrivit sursei citate, aplicația informatică este pusă la dispoziție pe site-ul AFM, bugetul alocat acestei sesiuni fiind de 500 de milioane de lei.
Documentele solicitate a fi încărcate în aplicația informatică sunt: cererea de finanțare; actul de identitate al solicitantului, valabil la momentul înscrierii în aplicație; certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor, în termen de valabilitate la momentul înscrierii în aplicație; certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul, în termen de valabilitate la momentul înscrierii în aplicație; atestatul de producător, emis pe numele solicitantului, în termen de valabilitate la momentul înscrierii în aplicație.
'Certificatele emise în format electronic vor fi încărcate în aplicație în același format în care au fost eliberate de autoritățile/instituțiile emitente. Nu se vor admite documentele reprezentând scanare/imagine după documentul emis în format electronic. Cererea de finanțare va fi descărcată din aplicație, completată prin tehnoredactare și, ulterior, încărcată fără a fi semnată. Aplicația nu permite modificarea/înlocuirea/eliminarea documentelor încărcate de solicitantul persoană fizică - producător agricol în sesiunea de înscriere. Un solicitant se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni de înscriere, pentru achiziția unui singur tractor sau a unei mașini agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente', precizează AFM.
Săptămâna trecută, Administrația a anunțat că a publicat pe site-ul instituției. la secțiunea Programe de finanțare - Rabla pentru Tractoare, lista cu 121 de dealeri validați pentru a participa în cadrul programului.
Scopul noului program constă în sprijinirea producătorilor agricoli care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare, în vederea achiziționării de tractoare și mașini agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente noi, mai puțin poluante.
Reprezentanții AFM au menționat că, în program, nu sunt eligibile pentru finanțare ATV-urile, UTV-urile și dronele agricole.
Intensitatea ajutorului reprezintă 65% din valoarea de achiziție a tractorului și/sau mașinii agricole autopropulsate noi, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, iar în cazul tinerilor fermieri, intensitatea ajutorului este de 80% din valoarea de achiziție a tractorului și/sau mașinii agricole autopropulsate noi, inclusiv a accesoriilor agricole aferente.
Totodată, ajutorul de stat va fi acordat solicitantului care îndeplinește condițiile de eligibilitate, sub rezerva predării spre casare a unui autovehicul uzat și achitării contribuției proprii.
Valoarea de achiziție a tractorului/mașinii agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, nu trebuie să depășească echivalentul în lei al valorii de 55.000 euro, cu TVA inclusă.
Foto depositphotos.com
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1691
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
D
Acum 3 ore
Ivan
Acum 4 ore
Oligofrenii
Acum 4 ore
Sibian
Acum 4 ore
Felicitari tuturor celor ce ati reusit sa le scoateti la Lumina!