Marţi,
24.11.2020
Innorat
Acum
2°C

Vă e poftă de mâncare libaneză, încercați Huma

25 Octombrie 2020 20:51

Vă e poftă de mâncare libaneză, încercați Huma

Am tot amânat momentul cronicii de restaurant, săptămâna asta, de pe luni pe marți, s-a făcut joi, vinerea e întotdeauna aglomerată, ne-am trezit că e sâmbătă și, colac peste pupăză, și restaurantele închise de autorități din cauza numărului mare de cazuri. Momentul perfect pentru un prânz lipsit de griji în Sibiu, not!

Pe de altă parte, pentru că întotdeauna trebuie să privim partea plină a paharului, a apărut oportunitatea să salvez o masă de familie, face ziarul cinste. Așa că am ales singura opțiune decentă și inteligentă în momentul în care în jur de trag obloane, comandatul la pachet, un prânz de familie în confortul și căldura propriului domiciliu.

Am sondat ce-i nou, n-am găsit nimic convenabil care să livreze în afara Sibiului la prețuri cât de cât decente, până când mi-am adus aminte că nu-s trei zile de când am trecut pe lângă restaurantul Huma de pe Morilor, poate-o fi având site. Dintre toate site-urile pe care le-am deschis sâmbătă în căutarea prânzului, de departe, câștigătorul zilei. Program decent, deschis sâmbăta – ceea ce am văzut că e o raritate – livrare în toate localitățile din preajmă, de 4 ori mai ieftină decât taxiul pe acceași rută, și produse cât să n-ai ce să le bagi de vină. Specificul libanez al restaurantului ne-a dat un pic de furcă, pentru că n-am auzit de 95% din preparatele din meniu, dar cu răbdare ne-am ales cu toții mâncarea, trebuie să recunosc, cam la ghici. Am încercat să luăm din toate câte un pic, am luat două sambusek cu carne, 2 sish tawuk – frigărui de pui la jar – lipie cu susan, aripioare cu sos de lămâie și coriandru, orez galben cu sofran, stafide și migdale, o porție de falafel si un Ras asfour de vită, plus ceva sosuri cu usturoi.

Mâncarea a ajuns în termeni rezonabili și suficient de caldă pentru a sări direct în farfurie. Am început cu sambusek-ul cu carne, un aperitiv, o plăcințică cu carne foarte consistentă și absolut delicioasă. A dispărut instant, urmat de regrete și acuze de zgârcenie că de ce nu am luat mai multe (de parcă n-am fost toți acolo când am făcut comanda). Foarte bun. După sambusek am atacat falafelul. Crocant la exterior, înfășurat cu un hummus foarte gustos și însoțit de o selecție de murături foarte potrivite ca și gust complementar, ușurel amare pentru gustul meu. Orezul a prins top 3 al preparatelor preferate, fiind singurele care s-au epuizat. Frigăruile de pui au fost bune, bine gătite, dar fără să aibă ceva deosebit, cei mici au apreciat mai degrabă cartofii prăjiți însoțitori, care au mers de minune cu sosurile de usturoi. Nici aripioarele de pui n-au strălucit, s-au mâncat, dar nu cu entuziasmului anterior.

Dintre felurile principale Ras asfour-ul de vită a fost cel mai apreciat, cu un gust surprinzător, dulceag, o combinație de bucățele de vită și multe feliuțe de ceapă. A mers la perfecție cu orezul. Ca experiență, una dintre cele mai gustoase pentru bucătăriile exotice din Sibiu, ne-a prins de clienți cu siguranță. Întreg prânzul a costat 148 de lei, preț ce a inclus și livrarea estimată pe site la 15 lei. Bun, Huma, mai venim.

Vizualizari: 4192

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus