Un băiețel din Sibiu suferă de o formă agresivă de cancer, la nici trei ani. „Era foarte jucăuș. Acum nu-i vine nici să mănânce”

Mattia Doralin este un copilaș vesel, plin de energie. Îi place să se joace și iubește să cânte la chitară. De câteva luni însă, familia a descoperit că micuțul suferă de o boală care i-ar putea lua viața, iar tratamentul pe care îl urmează i-a luat aproape de tot energia și pofta de joacă.

Doi fotografi din Sibiu, pasionați și de obiecte hand-made, s-au căsătorit în 2015 și încă de pe atunci și-au dorit un copil. În urmă cu aproape trei ani a venit pe lume Mattia Doralin și le-a întregit mica familie. Din păcate însă nu au apucat să se bucure prea mult de copilașul lor, pentru că Mattia a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer, la doar 2 ani și jumătate. Înainte de a începe tratamentul, băiețelul era energic, jucăuș, astfel că părinților săi nici prin gând nu le trecea că trupușorul lui ar putea ascunde o boală atât de gravă. „Viața noastră înainte de acest diagnostic decurgea normal, Matti fiind un copil plin de energie, vesel și care iubește foarte mult să cânte la chitară și să se joace. Niciodată nu ne-am gândit că ar putea să fie ceva în neregulă cu sănătatea lui. Numele dușmanului nostru este Rabdomiosarcom alveolar grad FNCLCC IlI cu metastaze la distanță, în zona inghinală. Am aflat despre existența sa în luna Februarie, atunci când ni s-a explicat că Matti suferă de o formă foarte complicată și agresivă a acestui cancer. El poate fi tratat cu succes doar în clinici din străinătate, specializate pe partea chirurgicală și radioterapeutică a tratamentului”, explică Daniela Tunas, mama lui Mattia.

Din luna februarie a acestui an, atunci când s-a descoperit boala de care suferă micuțul, Matti a stat doar prin spitale, alături de mama lui. După aflarea veștii, a fost internat la Institutul Oncologic I. Chiricuță din Cluj-Napoca unde li s-a confirmat diagnosticul și li s-a recomandat să înceapă administrarea primei doze de citostatice din cele 6 serii necesare înainte de operație. Curele de citostatice durează aproximativ 15 zile în care Daniela este internată împreună cu el, urmate de 5 zile de pauză până la următoarea internare.

„Acum, din cauza tratamentului, e obosit și slăbit! Nu îi vine să mănânce sau să bea apă. Cele mai multe zile le petrecem internați la spital, unde nu avem ce face altceva decât să stăm în salon. Prima cură de citostatice a avut loc în data de 9 martie”, povestește Daniela.

Două cure de chimioterapie i-au ars venele de la mână

După primele două ture de chimio, Matti a fost nevoit să primească un cateter venos, pentru administrarea mai ușoară a citostaticelor. Măsura a fost luată pentru că venele de la mână i-au fost arse, povestesc părinții. În 27 aprilie a început cea de-a treia cură de chimioterapie. „Urmează să facem din nou investigații pentru a vedea cum a reacționat tumoarea, dar până acum medicii spun că tumoarea răspunde la tratament. După celelalte trei cure de citostatice, urmează operația la un spital din străinătate pe care încă nu l-am identificat, asta dacă tumoarea s-a micșorat suficient pentru intervenție chirurgicală.”

Au de ales între mai multe spitale de peste hotare

Dacă doriți să susțineți financiar demersurile familiei, puteți face acest lucru folosindu-vă de una din opțiunile disponibile mai jos. 

„Momentan vă putem spune că sumele vehiculate atât de clinicile cu care suntem în legătură, cât și de alți părinți care au trecut prin situații similare cu a noastră, sunt de câteva zeci de mii de euro, poate chiar și peste 100.000 de euro. Banii primiți vor fi folosiți pentru operație, ulterior operației - radioterapie plus tratamente de întreținere și recuperare post-operatorie, precum și deplasări și situații neprevăzute pentru care ne pregătim și știm din experiențele asemănătoare ale altor părinți că vor apărea.”  

Pentru persoane fizice:
Banca Transilvania

Titular: Tunas Doralin Samuel

Cont în LEI: RO89BTRL06301201A22628XX

Cont în EURO: RO84BTRLEURCRT00A2262801

Cont în USD: RO27BTRLUSDCRT00A2262801

Cont în LireRO52BTRLGBPCRT00A2262801

Swift: BTRLRO22XXX

 
Bt Pay: 0770 952 136 Tunas Doralin Samuel

 
Revolut: 0770 952 136

IBAN: LT77 3250 0239 3307 7664

BIC: REVOLT21

Beneficiary: Doralin Tunas

După efectuarea donației prin Revolut pentru acceptarea plății trebuie sa trimiteți link-ul generat pe Whatsapp la numărul 0770 952 136.
 
Cont Cryptomoneda USDT

0x9863b6e36d32facf350b7f12437e595fb37f855e

BEP20(BSC)

Pentru firme

Aveți posibilitatea să donați 20% din impozitul pe profit datorat statului cu contract de donație către Asociația Comunitatea Deo Gloria, unde se colectează bani pentru cazul nostru. Suma donată astfel nu generează cheltuieli suplimentare, ci se face din impozitul pe profit către stat care oricum se ia anual, iar prin acest contract de sponsorizare doar se redirecționează spre susținerea lui Matti ca o cheltuială deductibilă din impozitul pe profit al firmei. Dacă doriți informații suplimentare despre cum se pot face astfel de donații, vă rog să ne contactați și vă vom oferi informații suplimentare pentru biroul dumneavoastră de contabilitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus